Hindus Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 nie to co maxwell ale lepiej niż vray :) dajesz dajesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 ... i większa rozdziałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Pięknie Savoy, Sorry że Cię nie wspomagam w wątku, ostatnio czasu nie mam na 3D. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 No krzesełko mnie nie przekonało. Pozostałe rendery marzenie, ale krzesełko jakoś nie bardzo:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Hey Savoy te krzesla to ci sie renderowaly 26 godzin ???? Na dole na tym renderze pisze 26:33.68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 26 minut :) tam jest 00:26:33.68 (godziny - minuty - sekundy - setne sekundy) a co do krzesła to render fajny. tylko model jakiś taki... niedopracowany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 26 minut :) tam jest 00:26:33.68 (godziny - minuty - sekundy - setne sekundy) a co do krzesła to render fajny. tylko model jakiś taki... niedopracowany ;) Model "free stuff" z Evermotion. Oczywiście 26 min. Pierwsze cyfry to dni, potem godz, min, sekundy, setne sek. :) (ostatnio skupiam się na renderingu a nie na robieniu objektów...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Model "free stuff" z Evermotion. A więc zwracam honor :) Pozdro Ps. Czekam na kolejne renderki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Ciekawy jestem po co i naco komu sa sentne secundy w renderze ?? Wyobraz sobje roznice miedzy 00:25:05.50 i 00:25:05.55 (:-) Totalna glupota, a render to nawet fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 No to teraz większy render i wiecej "gratów" narazie w stylu "Matrix" (bez ścian) Objekt z Evermotion, reszta moje (czyli: przerobienie na format LW, UVMap, scena, światło, tekstury) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Super modele i jeszcze lepsze materiały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Ładnie ale coś przyszłości dla tego juz nie widzie :D ps. a szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 ekstra ten render :) super materiał tych foteli i sofy (czy co to tam jest ;)) wizz - a dlaczego nie widzisz przyszłości dla tego rendera (bo chyba o niego Ci chodzi?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Coś czuję, że wkrótce dużo ludzi na poważnie zainteresuje się Lightvawe'em i Kray'em. Kto wie, może i ja. ;) Bardzo ładne rendery. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 ....Mała przerwa miedzy Vizkami-taki speedzik (obj. from treddi.com musiałem przerabiać z maxa na LW i w dod. mało precyzyjna siatka była) ........ + test DoF w Krayu Pozdr. P.S. Przekroczyłem 1,5 h ale co tam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 No moze być ten renderk :) obo - za duzo duzo lepszych softów jest z lepszymi renderami choćby ostanio modne XSI a założe sie ze i w zapowiadanym Modo mozna będzie niezłe i szybkie GI wycisnąć. RA - mam inne zdanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 No moze być ten renderk :) obo - za duzo duzo lepszych softów jest z lepszymi renderami choćby ostanio modne XSI a założe sie ze i w zapowiadanym Modo mozna będzie niezłe i szybkie GI wycisnąć. RA - mam inne zdanie :P I tak i nie wszystko zależy od umiejetności na danym programie. Kray ma trzy wielkie niedoskonałości (czyt. braki) 1/ Multiplier dla ciemnego i jasnego koloru oddzielnie (oraz multiplier dla poszczególnych źródeł światła) 2/ słaby AA 3/ brak wewnętrzych źródeł światła (np. V-rayowskie area light) Ponieważ znam LW praktycznie od podszewki (jesli chodzi o rendering ustawianie świateł itp, używam go jeszcze od świetnych czasów Amigi) zaskocze cię jeszcze moimi renderami (jeśli w/w rzeczy bedą obsługiwane przez Kraya - bo niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć) Ale zapraszam w to miejsce Ciebie najczęściej bo tylko Twoja krytyka pozwala mi sie rozwijać :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Nie ma sprawy, czekamy na kolejne renderki i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Nie ma sprawy, czekamy na kolejne renderki i życze powodzenia :) Więc podaje scenke testową. Siatka ściągnieta z jakiegoś forum (free) reszta jest moje (ustawienia tekstur, światło, setup Kraya) Daję wersję "gołą" bez gratów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Więc podaje scenke testową. Siatka ściągnieta z jakiegoś forum (free) reszta jest moje (ustawienia tekstur, światło, setup Kraya) Daję wersję "gołą" bez gratów. jaka siatka ? fajne obrazy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Ładne to:) Czysto tak :) Tylko jedynie materiałstolika wygląda ja by było Faloff w Diffuse :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Finish. Dobra scenka do testów. Przesadziłem z czasem ale co tam.... PS obróbka, mam nadzieje że ray się podoba (właśnie bawie się w optymalizacje tej scenki - chodzi mi o czas) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Tak :] więc coś teraz napisze zebyście sie lepiej postarali :D -- Długo za długo sie to renderowało według mnie i na dodatek miejscami jeszcze widze ziarniste cienie, metalowa noga lampki ma materiał dziwaczny ( w kropki? ) :D zapewne to tez jakieś ziarno wyszło czy cuś. No i nadal ten AA kóry w krayu tak mnie nie pasi :P miejscami naprawde źle to wygląda. Więc nadal jestem na nie :P ps. sor ze sie tak czepiam no ale cóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 A mi się scenka podoba, bardzo fajna. Choć zgodze się co do AA, wyszedł słabo, miejscami naprawde widać schodki (pięta achillesowa kray'a :( ) No i czas w sumie długi, szczególnie jak na Ciebie Savoy ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 zeby nie było ze gdzieś się zapodziałem... Scenka jak zwykle testowa, objekt fre z Evemotion, UWAGA - tekstura buta jest niestety niskiej rozdzielczości (stąd ta jakosć na butach), ale do testów starczy. AA stosuję jako stochatic (dużo lepszy niz Grid), DoF może trochę za mocny. P.S. Juz niedługa scenka z pufami z nowymi ustawieniami i lepszym AA no i oczywiscie dużo lepszym czasem.... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 ciut pudelko lewituje:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 za krótki ten bucik to dla dużego dzidziusia?:) Tekstura rzeczywiscie słaba.. podoba mi sie prawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Scenka taka sobie, ale dof ładnie wyszedł ;) Hmmm... stochastic zamiast grid zobacze, ale włączasz full? To czekam na scenke z nowymi ustawieniami... szczególnie ustawienia AA mnie interesują :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 letka lipa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 letka lipa :( Lipa nie lipa ale odkryłem dzięki tej scenie że Stochatic Full AA jest lepszy od Grid AA he he (a prędkość renderingu praktycznie ta sama). Stochatic 0,1 100/100 Full AA - dla zainteresowanych oczywiście. Żałuję że tekstura buta (UV map) jest cienka..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 .... I finalne wersje testów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 poprzednia wersja ładniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Mały szybki test HDRi+area light+moje ustawienia Kraya, render 30 min. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 hjakies takie porozciagane te teksturki, ale tak patrzac ciut z daleka to nawet fajnie wyglada. Ladny dof ci wychodzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 hmmm na miniaturce to jak z bazaru :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 ALe za to ogonek jest ładny.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 jabluszka w tle duzo lepiej wygladaja niz to z pierwszego planU:P SmACzNeGo:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Savoy piekniutkie czasy bardzo przyzwoite dajesz dajesz szkoda zeby plugin naszego rodaka umarl ps jak znam autora to pewnie wlasnei robi update zeby poprawic AA i inne bajery fajny engin ale te LW mi nie wchodzi Modo tak ale LW oj za choloere nie !! fajne Renderki tak tzrymaj :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 fajny engin ale te LW mi nie wchodzi Modo tak ale LW oj za choloere nie !! fajne Renderki tak tzrymaj :] To tylko kwestia przyzwyczajenia - naprawde. Ja używam modelera w najczystszej postaci, a ponieważ używam go jeszcze od czasów Amigi (więc chyba jak pamietam od wersji 4.0!) wiec nie sprawia mi żadnego kłopotu obsługa tego programu - poprostu znam jego możliwosci jak własną kieszeń :) Moja ostatnia scenka wyrenderowana dla żonki, niestety słaby AA, oraz brak "HSV exponential color mapping".... mocno doskwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 pobaw sie z tym jeszcze bo można cos z tego wyciągnąc. Kierował bym sie w tą strone http://img225.imageshack.us/img225/4747/sac2rk.jpg jeśli idzie o kolorki - reszta fajnie wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 oooooo to juz jest gites :D baardzo przyjemne ;] Wersja Hindusa bardziej tak zimna sie wydaje (ale realniejsza chyba) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 re Savoy bardzo ladne bardzo oo 4.o Lw hehh tez mam w robocie takiego dinozaura ktiry na amidze siedzial w LW i on twierdz ze za choloere nie moze na maxa sie pzesiasc sie :] tak jak mowisz kwestia przyzwyczajenia :] render bardzo ladny tak tzrymac :] re Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Nie było mnie chyba ze 3 miesiące. W międzyczasie zostałem betatesterem Kraya... :) Wersja Kraya 1.6183beta (już niedługo upgrade+wiele poprawionych wad) Wersja ta jest już kilkakrotnie szybasz od poprzedniej (!) i ma lepszy (szybszy) AA. Zrobiłem juz kilka testów na aktualnej wersji - wrzucam jeden z oststnich. Pozdrawiam. http://www.kraytracing.com/forum/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Gratulacje. Render świetny. Skóra zabija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 No Ja Ci już pisałem na forum kray'a, że świetnie wyszedł ten render i materiały są super. Ale postanowiłem napisać jeszcze raz :) Już nie moge się doczekać tej wersji kray'a ;P Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Savoy, supoer elegancko. Ile trwał render ? Kiedy wersja pod maxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Ja też jestem pod wrażeniem tej skóry i pod jeszcze większym wrażeniem ile autor Kray’a przerobił matematyki pisząc to ;- ) Podejrzewam, że właśnie dlatego Kray jest taki szybki, bo pisze go jedna osoba (bo jedna, tak?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Savoy Już ci gratulowałem tego wyczynu :D A renderki naprawde super ! Oby wiecej takich ! slajver obawiam sie ze wersji pod maxa tak szybko nie zobaczysz oby wogle ją kiedyś zobaczyć :) Obywatel Na początku tak było moze teraz sie to zmieniło ze robi to tylko jedna osoba, ale Polak chce Polak potrafi :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Ach zapomniałem render 1:20 h (P4 3.0) :) + dodatki w narożnikach oddzielnie (po 10-30 min) Następna wersja Kraya: lepszy AA, przyśpieszony render (w takim tępie autor niedługo zrobi z Kraya Real Time) przyspieszony photon mapping, motion blur oraz wile innych "atrakcji". Waiting for progress....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Finish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi