Koniu_PL Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Witam. Mam zaszczyt przedstawić moją pierwszą pracę, jaką zamieszczam na tym forum. Pracka była robiona tak ok. 1 dnia :) Zamieszczam tylko jeden render, ponieważ nie miałem czasu i "odpowieniej szybkości działania kompa" aby wyrenderować z innych ujęć. "Tekstury" :D zostały zrobione przy malej pomocy pewnych osobników z forum. Oceniajcie :)
giorgione Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 mi się bardzo podoba - koncepcik jak i wykonanie - razi tylko rozjechanie tekstury na kablach
Badyl Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 to jest raczej mały robocik? te dwie śrubki w korpusie rządzą :)
mrkrzysiek Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 render przez to że jest jakiś rozmyty nie bardzo mi podchodzi ale pomysł bardzo fajny
krzemian Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 I like it:) Ciekawy pomysł i fajna prezentacja, jedyne co bym może poprawił to piłę (zamienic na jakąś ostrzejszą). BTW ile to ma poly?
wizz Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Nom nie za duży ale całkiem ciekawy :) plz zanimuj go ^^
maras Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Fajny, fajny. Podoba mi się, taki skorpion, hehe. Przez to, że render jest lekko rozmyty wygląda jak z jakiejś animki.
Kulki Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Do tekstur z sie przyczepiam popracuj troche nad nimi zeby nadc im bardziej realistyczny wyglad bo teraz jest tak sobie raczej na minus. Sam pomysl rewelacyjny - super modelowanie... robot kojazy sie ze skorpionem. Swietnie tez dobrales kolor tla. Praca z jajem co jak na prosty obiekt + tlo zadko sie zdaza... Dalbym go sobie na pulpit bo zielony uspokaja ale musial bys te tekstury poprawic. Joł!
Marcin Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 koniu - ponad 400 postow i zlamany regulamin, temat powinien z mieejsca trafic do kosza http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
Koniu_PL Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Ok. Zmieniłem temat :) Trochę się zaspałem, bo do 3:00 nad nim siedziałem... Co do renderu może jest trochę rozmyty, ale może być, a i tak będzie na stronce (obrazek będzie pomniejszony do 390x180 pikseli, z tego powodu nie będę zmieniał tekstur). Dzięki wszystkim za komenty. Nie liczyłem na taką ocenę :) To ma 47000 poly :/ nie wiem jakim cudem :)
Shogun 3D Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Podoba mi się, tekstury do podrasowania i może tło inne, bo się zlewa. "Mordka" przypomina maszynkę do mięsa...
AGmakonts Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 no teraz juz fajnie wygąda ale modelu jadnek nie wyostrzyłeś, moze i dobzre, a teraz zabaw się i zmapuj go i namaluj jakiś fajny tex. potem anim:P
Koniu_PL Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Hehe... Oj tak animacja... :D Thx za komenty... może jeszcze kiedyś wrócę do tego modeliku :) Pozdro.
Kulki Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Koniu moze udostepnij ten model i jakis inny zabijaka by go zaanimowal:D Tak tylko mowie:P
Koniu_PL Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Hehe... A co chciałbyś zaanimować?? :) Niestety nie udostępnię, bo trochę się przy nim napracowałem, a poza tym jest to model na zlecenie :P
piotrek Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 Bardzo fajnie. Faktem jest, że przypomina maszynkę do mięsa, ale to niczemu nie przeszkadza.
Koniu_PL Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Hehe thx za komenty ;) Chveti-> nie będę już zmeniał tego, bo mi strasznie kompa muli... :) mintrill-> thx, ale na pewno nie jest to robot do krojenia baleronu z biedronki :)
SSn4k3 Napisano 6 Luty 2006 Napisano 6 Luty 2006 Fajne, fajne, ten robocik jest podobny do tego ktory byl w filmie "misja na marsa";]
Rekomendowane odpowiedzi