Napisano 22 Luty 200619 l Autor Kingwins, no ba, byk jest wymodelowany, zriggowany i gotowy pod animacje ;] Touch, nie śpiesz się, nie lubię konkurencji :D Predator, cóż, nie będe się kłócił ;) Pozdrawiam
Napisano 24 Luty 200619 l nie wiedzialem ze w moim mieście sa tak zdolni ludzie :] gratuluje i pozdrawiam
Napisano 24 Luty 200619 l felga rzeczywiscie zabojcza !! ze tez ci sie chcialo ja w poly dzirgac przeciez w rhino to chyba kilka(nascie) minut?? ps. nie lepiej jakby ten watek byl w galerii?? pozdro
Napisano 24 Luty 200619 l Rhino wcalnie nie jest takie cudowne, niektóre rzeczy się robi dłużej (zwłaszcza że często w Rhino się zaczyna od nowa jak coś źle pójdzie)
Napisano 24 Luty 200619 l king nie no spoko ale na pwno szybciej w rhino zrobisz dziure w plaszczyznie (taka jak na feldze) niz w maxie :)
Napisano 24 Luty 200619 l Robienie prostej bryły nie jest takie czasochłonne, świat przyspiesza dopiero przy filletach wszelkiej maści. Felga siuper jest.
Napisano 24 Luty 200619 l kingwins to nie jest tak niczego nei musisz zaczynac od nowa tyle ze nie mozna isc w nurbsach tak na idiote bez przemyslenia tego co sie bedzie robic dalej czyli trzeba miec plan :) a na koniec dodam ze jak zrobi sie w rhino nadwozie i przychodzi czas na dzielenie i to z filletowaniem,nadaniem grugosci jak to niektorzy nazywaja to mysle ze jakby nie robic nic innego mozna sie spokojnie zmiescic w 12h
Napisano 24 Luty 200619 l bzyku w poly tez trzeba miec plan :) nie wiem czy juz ktos nie pytal ile robiles ta fele??
Napisano 24 Luty 200619 l Nielot007 do poly niepotrzeba planu można improwizować cały czas ;) a do rhino trzeba mieć doktorat ze strategii wojennych ;)
Napisano 24 Luty 200619 l hehe ja nie potrafie improwizowa musze miec caly plan gdzie ma byc nastepny vertex :D
Napisano 24 Luty 200619 l Autor Kluś, dwa worki ziemniaków, no chyba że z wnętrzem to trzy... do negocjacji, Kaczorzgr, na pewno są zdolniejsi, Nielot & Kingwins, nie robiłem jej w Rhino bo po prostu chciałem się nauczyć robić takie elementy w poly, poza tym ostatnio nienawidzę eksportu z Rhino, więc wolę od początku do końca "pomęczyć" się w Maxie, Sikham, hehehe, coś w tym jest ;) a plan do modelowania w poly? ja po 10 razy zmieniam koncepcję w czasie modelingu :D Pozdrawiam
Napisano 24 Luty 200619 l nielot007 no tak wsumie racja zaczne od przodu a skoncze na tyle ;) prawda jest jedna w poly da sie poprzesowac wertexy czy jak je zwą a jakos niewidze tego w tymbardziej rhino po trimowaniu cos zmienic no chyba ze odetniesz caly kawalek ktory spartoliles bo tak niepowinno byc i tu juz narobiles sobie roboty na kolejne 5h czyli tak kilka/nascie razy i masz pare dni z glowy czyli powodzenia i mocnuch nerwow
Napisano 25 Luty 200619 l Ofcourse, doceniam Rhino i jego zalety, pewnie marudzę bo nie umiem w nim tak śmigać. Aczkolwiek z tym planowaniem mi nie pasuje właśnie. w poly też trzeba planować ale zupełnie inną drogą. Nielot007 - pytasz o moje fale?
Napisano 25 Luty 200619 l Musze cos wyznać, kiedys dawno temu zapytałem Loozaka w rozmowie gg czy nie zrobilby tutka w wiadomej sprawie, odpowiedział że, cytuje mniejwiecej "nie bo pewnie zaczoł by sie on od włanczamy teraz grę..." Tak śledze sobie ten wontek i myslę że wiele osób sie do mnie przyłaczy jeśli zapytam go teraz ponownie, no dobrze jaką grę i co po tem? bo wszyscy chcielibyśmy zeby tak wygladały efekty naszej pracy. ;) Loozaku ja nie pytam czy, tylko raczej kiedy, chyba nie chcesz żebyśmy zaczeli okupować twój dom i rozkładać sie tam ze strajkiem głodowym. Więc :D ... PS Wyczuwam troszke lenistwa, reflektory texturką tylko? Ejże to nie wypada nawet jeśli dobrą ja nie dam sie na to namówić ;)
Napisano 25 Luty 200619 l widze ze loozack ostatnio sie obija wstawil i dalej echo a ja tu robie OT he nieladnie ale juz cos dociagne do konca kingwins to to jest proste a nawet bardzo tu masz poly a tam nurbsy a te techniki maja ze sobą tyle wspulnego ze nurbsy mozna przeistoczyc w poly czy inaczej w mesha a masha w nurbsy nie no i w nurbsach niechcesz ale musisz opierac sie na krzywych w poly mozesz ale nie musisz. no i w nurbsahc masz zaleznie od programu od kilkudziesięciu narzedzi do modelowania w wypadku ICEM do hym wielu set albo i lepiej to juz ST, rhino czy inne oczywiscie duzo bardziej zaawansowane
Napisano 25 Luty 200619 l Bzyku zrobiłbyś piękny tutorial do Rhino (i nie pokazuj nikomu oprócz mnie ! ;) ps sorry za OT
Napisano 25 Luty 200619 l wiesz kiedys/ostatnio myslalem ile by trzeba robic takiego tutka opisujacego jak zrobic samochod a nie beczke czy tylko felge i wyszlo mi ze pewnie z 10 pelnych DVD i to w wersji okrojonej do maksimum przy rozdzielczosci 1024x768 co tez by spowolnilo prace wiec jest taki cos malo realne do wykonania oczywiscie jest mowa od poczatku do konca modelowania :) ja tez sorki za kolejny moj wystepek zwany OT
Napisano 25 Luty 200619 l bzyku z tymi ot to sie chyba o bana prosisz ;) chyba musisz sobie sam dac bana :D a jesli chodzi o tego tuta to przeciez nie musisz nic opisywac tylko bys wlaczyl kamere i bys miodelowal wszystko by sie nagralo i kazdy by wiedzial jak bzyku modeluje ;)
Napisano 25 Luty 200619 l jak bzyku modeluje odp. bzyku modeluje kiedy ma na to ochote. :D hehe koniec zasmiecania wątku by loozack :)
Napisano 27 Luty 200619 l Autor hehe, ale się rozgadaliście :D tak do końca to ja się nie obijam, ale efekty mojego nieobijania zobaczycie później ;) pozdrawiam
Napisano 27 Luty 200619 l Loozack - you're sick... Fela mnie rozwalila :o byzku & s-ka - nie robice OT'ow ;]