Napisano 9 Luty 200619 l Witam :] (Czak patrzy :P) Renderuje swoją pracę ale niewiem dlaczego coś sie stało bo render jest czarno biały. Tzn obiekt jest zupełnie czarny a tło zupełnie białe :/ Ostatnio kombinowałem z rendererami, ale niewiem co mogłem zmienić :/ Mam tylko renderery standardowe z maxa 7. Może ktoś pomóc? P.S. Na scenie nie ma żadnych świateł. Sprawdzałem
Napisano 9 Luty 200619 l Autor To też nie to :( Ambient próbowałem różny, domyślnie ustawiony na czarny więc nie w tym problem. A tak wogóle to jest jeszcze jedna rzecz Wstawiam światło "Stadium 1000W Lamp" i i tak cały obiekt jest bardzo ciemny. Dopiero po zwiększeniu Multiplier na 500% i zduplikowaniu wygląda to normalnie. Więc wstawiając 1 halogen mam światełko słabsze niz dioda :P Niewiecie dlaczego tak się dzieje? P.S. Odnośnie pierwszego problemu. Właśnie dokładnie się przyjzałem renderowi i nie jest tak dokładnie czarno biały. Tło mam białe, natomiast obiekt jest leciusieńko szaro-niebieskawy jasny. I na renderze, jeśli przyjzec się naprawde dokładnie to widać szczegóły ale są bardzo bardzo ciemne. Zatem rozwiązanie z kanałem Alpha nie jest trafne :(
Napisano 9 Luty 200619 l Autor Tak też zrobiłem i ogłaszam wszom i wobec szlachty że działa :P Ale pytanie o Stadium Lamp pozostawiam otwarte =)
Napisano 9 Luty 200619 l Prawdopodobnie masz złą skale sceny. Albo tak jak w poprzednim przypadku cos spaprałes mieszając w ustawieniach:P