lolipop Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Witam.Przedstawiam scenę kuszenia Ewy przez szatana.Pierwsza piękna i pierwsza bestia na ziemi tworzą pierwszy dramat.Moim zamiarem bylo ukazanie sceny prostej i oczywistej jednak przyprawionej nutą tajemniczości, mglistości i erotyki.Corel Photopaint,myszka. Hello.I would like to present a scene of Eve's temptation by the Satan.The first beauty and the first beast in the world create first drama.My intention was to generate a simple and obvious scene,though flavoured with a doze of mystery, mistiness and erotism.Corel Photopaint & mouse. detale
Drakula Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 wydaje mi sie ze ten temat jest juz zaklepany... nie mowie, ze nie wolno robic takiego samego, ale to troche "nie sportowo" :)
lolipop Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 shit.no rzeczywisicie.problem w tym ze malo czasu zostalo i juz niewidze szans zebym zmienil koncepcje.sciagania pomyslu nie bylo, temat jest popularny wiec moze futro to potraktuje jako konkurencje:].sam nie wiem.a co na to szefostwo i futro?
Jonasz_Real Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Czemu to tak póżno, co? Tydzien, to nie wiele czasu, ale potraktuj to pózniej jako WIP. :) Pozdrówka
Futro Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 temat jest nawet wiecej niz popularny;) co do rysunku nie wiele jeszcze mozna powiedziec, moze dodaj troche miejsca w dolnej czesci ( tak zeby nie miala stop prawie wspartych o krawedz ) no i kontrastu troche. pozdrawiam:)
Leru Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 lolipop -> powodzenia, niewiele czasu zostało, pamiętaj ;)
lolipop Napisano 16 Luty 2006 Autor Napisano 16 Luty 2006 hej. dzieki za rady:]...dalem troche oddechu na dole i zrobilem skore wezowi.na tlo narazie nie patrzcie;)
JmTm00 Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 noo temat to sam wiesz...ale powiem ci ze sie obroni jak ladnie zrobisz....poki co mysle ze babeczka ciut...ale minimalnie za mala w kadrze..hm..bo to sa 3 fotki posklejane, i powiem Ci ze troszke to widac ale sprytnie zakryles to wezem proponowałbym powiekszyc ciut nogi i przesunąc w prawo....ale ale spiesz sie chlopie!! Powodzenia
lolipop Napisano 16 Luty 2006 Autor Napisano 16 Luty 2006 tlo takie zielono lesne chyba bedzie...myslalem o jakims raju z tylu ale niezdaze z czyms takim..wiec bedzie mgla i drzewa.narazie babka wycieta bo kombinuje z tymi nogami:]
lolipop Napisano 16 Luty 2006 Autor Napisano 16 Luty 2006 kolejny etap...ciagle pracuje nad kolorami.mam z tym troche problemow:/...chyba sie chwile zdrzemne;]
Jonasz_Real Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 No zapowiada się dobrze, mam przeczucie że zdążyc przed czasem, to bardzo dobrze. Kolorki są fajne. Pracuj, pracuj, nie śpij :) Pozdrówka
lolipop Napisano 16 Luty 2006 Autor Napisano 16 Luty 2006 ciagle kolory mi nie psauja..sa takie nieciekawe z fioletem w tle cieple kolory niebieskie cienie postaci i drzewa przygaszone kolory jak myslicie?...
maronski Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 jak dla mnie drugi od góry z mniejszym nasyceniem jest git ale przesuń dół babeczki w lewo bo nienaturalnie wygląda. Wąż zasłania tułów i to połączenie ...ale i tak widać. najlepiej jest sprawdzać funkcją mirror wtedy nakrywasz samego siebie.
Morbid Karbid Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 mi się najbardziej podoba trzecia od góry. Dominuje ciepło, ale są momenty zimne i jakby sieją taki niepokój. Pierwsza absolutnie odpada - taką tandetą zajeżdża [bez obrazy ;)].
lolipop Napisano 16 Luty 2006 Autor Napisano 16 Luty 2006 maronski->druga to jest oryginal z mocniejszym nasyceniem:] nogi juz zmienialem ale znowu uciekly;)chyba je przykleje. Morbid->wacham sie miedzy druga a trzecia wlasnie...hmm..w trzeciej mowisz ze niepokoj. to by pasowalo do sceny grzechu. dzieki za szybka odpowiedz :]
lolipop Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 pieszcze weza (ekhm!).ale dziubania z tymi luskami:/...jeszcze chce jakis wzor dac na grzbiecie.ale to zostawie sobie na koniec.
lolipop Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 Myslalem ze ja tu ostatni taki niedobitek zostane na koncu a tu nowa fala ruszyla.powodzenia nowoprzybyli...a ja jade dalej. ..i ide sie zdrzemnac.troche mi sie wieczor z rankiem przestawil:/
maronski Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 podtrzymaj węża jakąś gałęzią , dziwnie się krzywi przy głowie.
lolipop Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 ktos mi powiedzial ze ewa ma obwisle piersi...wiec pytanie: sa takie?
Vorek Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 świetne, podoba mi się kolorystyka i klimat :) Tylko te fakturki jakieś płaskie nieco, ale tak wogóle to superos :) Pozdrawiam
lolipop Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 Eden--dzieki.poprawie. Vorek--masz racje z ta plaskoscia.nie siedze dobrze w bruszach a wszystko pedzelkiem robic to meczace ;)...ale wkoncu bede musial sie za to zabrac:/ poprawilem tlo i zblizenie
Jonasz_Real Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Baardzo ładnie, może daj mocniejsze cienie. W wiekszych miejscach, podobnie jak na tym pniaku zrobiłesz Pozdrówka
JmTm00 Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 ...zajebisty rajsko-baśniowy klimacik :] jedziesz, jedziesz. Pozdrawiam
Drakula Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 moze byc z tego naprawde fajna praca :> Popracuj jeszcze nad nogami. Rzuc jakas teksture na kore drezwa, bo dziwnie to wyglada - takie lyse :P Po dodaniu wszystkich cieni powinno byc bosko :D btw - zblizenie na twarz mozna prosic ?
lolipop Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 hej.Jonasz, jmtm00, Deus-dzieki za wsparcie:]...troche mam problem z nogami.na koncu sie za nie wezme. tutaj zblizenie twarzy a tutaj tekstura drzewa
Morbid Karbid Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 rozwija się dobrze. Nie sądziesz, że po zmniejszeniu trochę dolnej wargi, dziewczyna byłaby ładniejsza?
lolipop Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 Dodalem troche swiatla na pierwszym planie.lepiej czy przesadzilem?
lolipop Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 dodalem galazke drzewa poznania dobra i zla
Morbid Karbid Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 dobrze idzie. Trochę mało pomysłu na to, co za drzewem. Może jakaś ciemna głusza byłaby lepsza? Na pewno dało by bardziej zróżnicowane plany i uczyniło to bardziej malarskim. Czy nogi i domyślne biodra nie są za bardzo odsunięte od osi dziewczyny? Wiem, że siedzi lekko skręcona/pochylona, ale chyba za mocno. Spróbuj odbicie lustrzane samych nóg, coś mi się wydaje, że będzie lepiej pasowało do ciała, ale niekoniecznie do kompozycji obrazka.
KatarzynaKoleta Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Podoba mi się światło w tej pracy i mina panny :) Dobra robota
Badyl Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 milo patrzec na Twoj obrazek. choc bardziej mi sie podobal w tamtej wersji, sprzed lustrzanego odbicia ;)
KoMic Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 tiaaaa, cukierkowo ale bardzo przyjemne: ] hehe, niepodoba mi sie tylko ta wygieta prawa noga, dosc glupio wyglada, widzialem referke, ale i tak nieprzemawia to do mnie, pozatym posladek jakos nie tak, hehe pozdro: ]
lolipop Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 hej.fajnie ze sie wam podoba.nad nogami jeszcze popracuje.tez mi sie nie podobaja. yuki-praktyka czyni mistrza:] Badyl-chodzi ci o sam fakt odbicia czy o zmiany w pracy?
lolipop Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 pracuje nad detalami. a tutaj wersja z wiekszym kontrastem i mniejsza intensywnoscia.
Badyl Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 o sam fakt odwrocenia. choc w porownaniu z ostatnia wersja, obrazki z np postu # 31, 32 maja o wiele bardziej "rajski" klimat. teraz jakby za ciemno. a moze motylka latajacego sobie po raju? :P
lolipop Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 nie moge sie zdecydowac.doradzicie cos? Badyl.nie chce zeby sie zrobilo zbyt cukierkowo.ale pomysle nad motylkiem:]
Drakula Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 IMO drugie (taka byla mysl przed przeczytaniem postu Kasi :P )
lolipop Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 yuki-czemu nie motylek?..myslalem jeszcze nad wiewiorka. Deus,Katarzyna-no to bedzie druga:]
Drakula Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 lolipop - dopiesc to jeszcze :/ To nie moze byc koniec :P
lolipop Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 no coz.fak ze do zrobienia jeszcze troche zostalo.ale dzisiaj juz nic nie zdzialam.dzieki wszystkim za rady:]
Rekomendowane odpowiedzi