klinton Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Ello.Proboje juz od pewnego czasu zrobic napisy takie jak w kazdym filmie Star Wars an poczatku.Tzn.Napisy suna do gory i sie oddalaja:)I wogole niewiem jak otworzyc edytor tekstu a co dopiero zrobic oddalajace sie napisy:(.Moze ktos wytlumaczy???:)Z gory dzieki
tweety Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 eee.... chcesz to robić w maxie? na siłe to narzuć texturę (tekst) na plane z maską opacity i przesuwaj nim pod kamerą. a nie lepiej wsadzić to chociaż do Premiere i tam to zrobić? na pewno się da.
piotrek Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Będzie potrzebny After Effects, ewentualnie inny program do compositingu: http://sfx.histo.pl/efekty/napisy_gw/napisy.html
klinton Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 dzieki za szybkie odpowiedzi:)tak sie sklada ze mam after effect.A jak zrobic w tym programie te napisy???
piotrek Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 W tym tutku napisy były robione w jednym z edytorów grafiki - można w Photoshopie, Paint Shop Pro, Gimpie, czy w czymkolwiek innym.
Bacry Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 a nie wystarczy stworzyć obiekt tekst w maxie i zanimować go?
Shogun 3D Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Można to zrobić na wiele sposobów, to już tylko kwestia preferencji...
klinton Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 no to ja wole w maxie zrobic:)Nie mam photoshopa:)A wracajac do maxa jak otworzyc ten edytor tekstu???Z neta sciagnelem juz zaanimowana scenke w formacie do maxa to moze bym wykorzystal ta scenke tylko zmienil napisy???Tyllko pytanie jak zmienic napisy i wogole jak cos w maxie napisac:)
Bacry Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 obiekt typu spline nazywa się text (prościej się nie da) do tego extrude i gotowe.
SUPER_OkO Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 ehhh...ja bym nie uzywal wogole maxa tylko zrobil to w paint cie poklatkowo
Rekomendowane odpowiedzi