Skocz do zawartości

OWADY: \"dragonfly - nature, the great family\" - final,-gotowe do podsumowania

Featured Replies

Napisano

przyłączam się do bitwy z moją ważką - pomysł się rozwija - napisze więcej jak będę miał konkretną wizję

narazie mogę powiedzieć, że ważka ta będzie ukazana razem z ludzką ręką w dużym przybliżeniu (zobaczymy czy sie uda)

• Odpowiedzi 134
  • Wyświetleń 11,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no no .... całkiem ładnie ... kolejna ważka do kolekcji - tylko troszke nóżki ma dziwne - myślę, że powinieneś coś z nimi zrobić (pierwsze są zbyt długie a ostatnie zbyt krótkie)

powodzenia [soczek]

Napisano
  • Autor

dramaturg - to dziwne bo wszystkie są dokładnie tej samej długości ;)...

ale chyba nie powinny prawda?? bo ja dokładnie nie wiem

Napisano

chyba nie :)

to wyglada tak jakby Twoja wazka stala troche krzywo i niektore czesci nog sa po protsu schowane przez podloze...

pozdrowienia i powodzenia.

Napisano
  • Autor

thx , myślę, że teraz lepiej.

poprawilem odnóża i dodałem troche szczegółów do pancerza ...

Napisano

no, no, ....Dawidzie!

niezła ta ważka!....ładnie ją budujesz

powodzenia!!!:]

Napisano

jeśli chodzi o długość nóżek, to z tego co wiem (troszke naoglądałem się referencji) przednie są najkrótsze a tylne najdłuższe i najbardziej mięsiste;)

ważka zapowiada się bardzo przyjemnie, ale miałbym prośbę, żebyś nadał jej jakiś jaśniejszy materiał - będzie więcej widać

powodzenia

Napisano

Dawidzie, piekna wazka sie zapowiada... :)

Ciekawe czy bedzie sie \"wozic\" (LOL) po miescie nowiutkim Maybachem :D

Napisano
  • Autor

i skrzydełka z ważką - mówcie co poprawiać, błagam - zanim sie zabiore za texturki...

Napisano

Dla mnie bomba tylko dowlok troszke za dlugi, skrod calosc albo usun ze 2 segmenty

Napisano
  • Autor

heh no nie wiem, na takim obrazku dokładnie tykle samo jest, ale zobacze, może będzi lepiej

Napisano

Fakt troszkę odwłoczek za długi a pozatym nic dodać nic ująć.

Napisano
  • Autor

monster - ja też czekam ;)

ale kurde same nie chcą się zrobić :(

a mi też sie nie chce ...

Napisano

no ładnie, model pierwsza klasa. Jak Ci sie chce to rzuć też siatką bo chciałbym zobaczyc. aha no i fajne skrzydełka, że Ci sie też chciało je tak modelowac :) ...no no.

[spadówa]

Napisano

Ważka jest coraz bardziej wysmakowana...., śliczne skrzydełka, no śliczne!..... już nie mogę się doczekać kiedy zaczniesz texturować i one będą tak połyskiwały....

Napisano

dawidzie może zbliż bo ja słabo widzę a chętnie pomogę....

Napisano
  • Autor

bardzo proszę o komentarze i krytyczne uwagi na temat modelu i texturki , plz [pomocy]

Napisano

Witam :) model spoko nie pasi mi tylko troche wychodzenie odnoz spod modelu.W moich oczach troszke dziwnie to wyglada. Co do texturki jest fajna :) tylko te czarne fredzelki troche mi nie pasza ale tylko troseczke :) Mógłbyś zrobić żeby ten niebieski kolor sie troche mienil na fioletowo :)

-pozdr

Napisano
  • Autor

thx, chyba zrobie kadłub od nowa, bo mi się nie podoba :)

Napisano

Model jest wg. mnie dobry! Jak już wcześniej wspomniałam: wyczute proporcje!.... pewnie, zawsze można się czepiać że coś tam, że np. w części odwłoka coś jest za grube albo za cienkie ale to poniekąd inwencja.... autorska definicja.

a texturka ma ładne kolorki ale brakuje mi jakiegoś przejścia, owszem fajnie jak jest kontrastowa lecz jakiś przebłysk innego odcienia przydałby się......

POWODZENIA, wiem że na dużo Cię stać!

Napisano
  • Autor

wreszcie zdobylem się na update :)

co myślicie o takiej texturce?

Napisano

Obiekcik masz świetniacki :D

Ale ta ostatnia teksturka barzdiej przypomina kamień:(

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano
  • Autor

rzeczywiście z bliska kamień - zaraz zamieszcze troszke mniejsze i troszke poprawione...zobaczymy

dzięki za commenta :)

Napisano

Pewnie się mylę ale może na coś to się przyda... Twój owad to raczej \"prawdziwa\" ważka (nie \"damsel\")- w większości fotek które widziałem są one bardziej matowe, z czymś w rodzaju meszku na powierzchni (jak na śliwkach) - ten materiał który masz chyba za bardzo się błyszczy i to przygłusza trochę kolory. Niesamowita geometria- powinieneś być zegarmistrzem.

Napisano
  • Autor

dzięki RK - ja właśnie znalazłem taki gatunek ważki co nie miała meszku tylko coś takiego co jak drewno wyglądało i własnie tam też takie bliki były :)

ale zobacze jak będzie z meszkiem wyglądała bo może lepiej :)

Napisano
  • Autor

oto i tułów,

zapomnialem tego ogonka przed renderem podnieść :)

Napisano

WOW

No widze ze sie bierzesz ostro do roboty spokojnie nie skalecz sie

Praca jest wypasiona textura ladnie wyghlada i efekt wlosów BRavo :D jestem zdumiony ...

Napewno wiele sie jeszcze zmieni i dlugo bedzie trzeba czekac na samá glowe ale ja jzu norlamnie to wypasik nie no fajnie fajnie ( nie zebym byl zazdrosny hihihihi )[piwo]

Napisano

David- nie wiem czy nie jest za późno ale podsyłam screeny z połaczeniem nóg i skrzydeł tak jak obiecałem. Pozdrowienia.

REMOVED

Jeśli mogę prosić zgraj sobie i daj znać to zdejme ze strony (nie mam zbyt wiele miejsca)

Napisano
  • Autor

dziekuje serdecznie, juz sobie zgralem

nie jest za poxno bo skrzydelka musze przylaczyc jakos :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności