Napisano 29 Marzec 200618 l Autor Heyah, dzięki za miłe słowa. Teraz już bardziej zaawansowane rendery. Wiem, ze światła wyszły takie se , dlatego zarzuciłem mały retusz :D. Oceńcie..
Napisano 29 Marzec 200618 l hehe dpokladnie sluchaj kolegow lepiej zostaw jakie sa i bardz ladnie :D moze tez kiedys bede umial tak modelowac :p heh pozdrawiam ;]
Napisano 29 Marzec 200618 l Autor Panowie, thx za uwagi, jednak mi osobiscie bardziej podoba sie wersja ze swiatłami swiecącymi. Wiem, ze marny fotomontaż, ale jakoś mi się przyjemniej na to patrzy. Moze sprawa gustu - pytałem znajomego i też wybrał wersje ze świecącymi światłami. A co wy na to, żeby świecenie zrobic w maxie, znaczy self-illumination i glow...? pozdro
Napisano 29 Marzec 200618 l Czegoś brakuje tym światłom... pobaw się jeszcze materiałami... widziałem ostatnio tutka z Lamborgini i był tam moment poświęcony światłom, a z tym glowem to zawsze możesz spróbować... co do modeelu...coż, już się na ten temat wypowiadałem --> jest super!:D Będę wdzięczny jeśli zamieścisz zbliżenie na siatkę w miejscach gdzie są ostre krawędzie, albo może ktoś mógłby polecić tutka, jak przy mesh smooth uzyskać ostre krawędzie, bo ostatni się z tym męczę...
Napisano 30 Marzec 200618 l witam modelik naprawde daje rade:) sproboj pobawic sie z tymi swiatlami - narazie wersja swiecaca jakos nienaturalnie wyglada. tak jak Touch mam pytanie co do siatki:) jakies zblizenie ?
Napisano 31 Marzec 200618 l chamfery zrob blisko siebie i po problemie :D wyjdzie ostro ;]im blizej tym ostrzejsze :p hehe
Napisano 2 Kwiecień 200618 l Autor w 100% zgadzam sie z Czorny'm. A tak na potwierdzenie tych słów zapodaje niewielki rysunek, mam nadzieje ze pomoże :D : i jeszcze nieco poprawiony render:
Napisano 2 Kwiecień 200618 l Dzięki za pomoc! Potwierdziło się to o czym myślałem, po prostu dawałem za dużego chamfera (czyt. za duża wartość) Merci!;]
Napisano 2 Kwiecień 200618 l Autor THX Czorny. Nie mniej jednak, wydaje mi się, a nawet jestem tego pewien, że halogeny są do bani, a że nie kce mi się przy nich grzebac, to wrzuciłem zamiast nich siatke :D I to już chyba koniec tego WIP'a. Wiem, że jeszcze prae rzeczy możnaby było dorobic (lusterko wsteczne, kierownice), poprawic (materiał opon, świateł), ale siedze już nad tym projektem za długo. Łezka sie w oku kręci, ale to koniec!!! Wrzucam ostateczny redner; będziecie go mogli ocenic wGalerii3d. I na koniec THX wszystkim za cenne uwagi, wskazówki i konstruktywną krytyke. Narka..
Napisano 2 Kwiecień 200618 l It is nice...But what's up with that black thing on the front windows? keep up the good work...
Napisano 2 Kwiecień 200618 l Piękna praca. Jakby tak wszyscy się uczyli modelingu i takie rezultaty by im powychodziły. Po prostu cudeńko. Dobrałeś wspaniałe auto i wspaniale ci wyszło jego modelowanie oraz teksturowanie. Ja do takiego poziomu będę długo dochodził ale mam nadzieję, że kiedyś mi się to uda. Narazie rzyczę powodzenia w kolejnych prackach... It is nice...But what's up with that black thing on the front windows? keep up the good work... STAREV... What thing ?
Napisano 2 Kwiecień 200618 l Autor Hello. "What thing?" - it's a very good question. STAREV, I do not understand what you are mean...:(
Napisano 2 Kwiecień 200618 l Pewnie chodziło mu o to czarne w rogu na dole .... fajnie Ci wyszła ta Bema !!:] pozdrawiam
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Hi SZAMPEK The car is beautifull Bro.But that black crispy thing on the pic is kinda strange. http://www.slibe.com/image/31d08e66-bmw330i7tm_jpg/