Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

teraz o niebo lepiej, ładny lakier :)

ogólnie cały render lepsiejszy ;)

• Odpowiedzi 119
  • Wyświetleń 11,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Heyah, dzięki za miłe słowa. Teraz już bardziej zaawansowane rendery. Wiem, ze światła wyszły takie se , dlatego zarzuciłem mały retusz :D. Oceńcie..

bmw330i7nu.jpg

bmw330ilights8os.jpg

Napisano

hehe dpokladnie sluchaj kolegow lepiej zostaw jakie sa i bardz ladnie :D moze tez kiedys bede umial tak modelowac :p heh pozdrawiam ;]

Napisano
  • Autor

Panowie, thx za uwagi, jednak mi osobiscie bardziej podoba sie wersja ze swiatłami swiecącymi. Wiem, ze marny fotomontaż, ale jakoś mi się przyjemniej na to patrzy. Moze sprawa gustu - pytałem znajomego i też wybrał wersje ze świecącymi światłami. A co wy na to, żeby świecenie zrobic w maxie, znaczy self-illumination i glow...? pozdro

Napisano

Czegoś brakuje tym światłom... pobaw się jeszcze materiałami... widziałem ostatnio tutka z Lamborgini i był tam moment poświęcony światłom, a z tym glowem to zawsze możesz spróbować... co do modeelu...coż, już się na ten temat wypowiadałem --> jest super!:D Będę wdzięczny jeśli zamieścisz zbliżenie na siatkę w miejscach gdzie są ostre krawędzie, albo może ktoś mógłby polecić tutka, jak przy mesh smooth uzyskać ostre krawędzie, bo ostatni się z tym męczę...

Napisano

witam

modelik naprawde daje rade:)

sproboj pobawic sie z tymi swiatlami - narazie wersja swiecaca jakos nienaturalnie wyglada.

tak jak Touch mam pytanie co do siatki:) jakies zblizenie ?

Napisano

chamfery zrob blisko siebie i po problemie :D wyjdzie ostro ;]im blizej tym ostrzejsze :p hehe

Napisano
  • Autor

w 100% zgadzam sie z Czorny'm. A tak na potwierdzenie tych słów zapodaje niewielki rysunek, mam nadzieje ze pomoże :D :

chamfer3gu.jpg

i jeszcze nieco poprawiony render:

jpg7lo.jpg

Napisano

Dzięki za pomoc! Potwierdziło się to o czym myślałem, po prostu dawałem za dużego chamfera (czyt. za duża wartość)

Merci!;]

Napisano
  • Autor

THX Czorny. Nie mniej jednak, wydaje mi się, a nawet jestem tego pewien, że halogeny są do bani, a że nie kce mi się przy nich grzebac, to wrzuciłem zamiast nich siatke :D

I to już chyba koniec tego WIP'a. Wiem, że jeszcze prae rzeczy możnaby było dorobic (lusterko wsteczne, kierownice), poprawic (materiał opon, świateł), ale siedze już nad tym projektem za długo. Łezka sie w oku kręci, ale to koniec!!!

Wrzucam ostateczny redner; będziecie go mogli ocenic wGalerii3d.

I na koniec THX wszystkim za cenne uwagi, wskazówki i konstruktywną krytyke. Narka..

bmw330i7tm.jpg

Napisano

Nie no, ładnie jest! Gratuluje skończonego modleu :)

Napisano

It is nice...But what's up with that black thing on the front windows?

keep up the good work...

Napisano

Piękna praca. Jakby tak wszyscy się uczyli modelingu i takie rezultaty by im powychodziły. Po prostu cudeńko. Dobrałeś wspaniałe auto i wspaniale ci wyszło jego modelowanie oraz teksturowanie. Ja do takiego poziomu będę długo dochodził ale mam nadzieję, że kiedyś mi się to uda. Narazie rzyczę powodzenia w kolejnych prackach...

It is nice...But what's up with that black thing on the front windows?

keep up the good work...

STAREV... What thing ?

Napisano
  • Autor

Hello. "What thing?" - it's a very good question. STAREV, I do not understand what you are mean...:(

Napisano

Pewnie chodziło mu o to czarne w rogu na dole .... fajnie Ci wyszła ta Bema !!:] pozdrawiam