Terminator3D Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Witam! Zamieszczam model, który właśnie skończyłem rzeźbić w 3D. Możliwe, że jeśli złapię wenę to dorobię jakieś otoczenie, ale zamieszczam narazie jak jest. Konstruktywna krytyka mile widziana ;-) LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 materialy to leza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 wkoncu jakas pracka bliska sercu:D...fajnie modelik ladny...a co do renderow to mnie sie podoba ale posluchaj lepiej rad tych co przyjda po mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Mi się też podoba, felgi trochę mi nie pasują, ale to kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 jako że jesteś z mojego miasta to cię aż tak bardzo nie zjadę :) po pierwsze wybrałeś najpiękniejsze auto jakie znam sam bym je wymodelował ale nie mam odwagi wiec szacunek dla ciebie już za to się należy :P po drugie no ale ty je trochę oszpeciłeś bo jest miejscami krzywo felgi zupełnie nie pasują do całości autka a najgorzej wyszły ci materiały nie dają realizmu pracki bardziej jak by to była zabawka jakaś ale jak na pierwsze prace w maxie nie jest źle P.S. jak możesz pokaż siatkę i napisz czym renderowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 to co wyzej... shadery do wymiany. Chcialem robic DB7 ale zabraklo umiejetnosci...:/ Model wyglada na ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 łoo no mi sie podoba tylko ten lakier jakis taki z du** :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Prezentacja leży, trzeba przewijać w 2 strony (masa niewykorzystanej przestrzeni) i to w całkiem wysokiej rozdziałce, nawet sobie nie wyobrażam jak ktoś ma 800x600. Te ramki takie oldschoolowe a logo Astona pixelowate. Podpis...słuchasz Ironów ? :] Model wygląda ciekawie, chociaż widać nieco krzywizn tu i tam. wrzuć jakieś siateczki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 ...po pierwsze wybrałeś najpiękniejsze auto jakie znam... true , true :) Co do modelu jak na początki jest ładny. Jak na model ma dużo krzywizn które widać na lakierze jak Np coś przy tylnym prawym słupku.Prezentacja i materiały pozostawiają do życzenia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Model ładny. Co prawda krzywo miejscami no i wymień lakier:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 W sumie elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminator3D Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 Witam! Przede wszystkim dzięki za jakże liczne komentarze :-) mrkrzysiek, chveti -> sorry za zbezczeszczenie ideału (chodzą słuchy że na deskach projektanckich jest już następca DB9, więc może to zmyć moją hańbę ;-) Dla ciekawych jak nie należy modelować samochodu -> siatka1 siatka2 A dla pasjonatów ;-) render z innymi ustawieniami shaderów(jak dla mnie gorszymi). Żeby nie robić wip'a z galerii obiecuję że więcej nic nie zamieszczę w tym wątku. Pozdro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Bez urazy, ale on jest tylko podobny do DB9 :) Przednie światła tak daleko do przodu nie zachodzą, poza tym kierunki troche cienko wyglądaja, masz troche krzywizn przy wlotach na masce, etc. etc. ogólnie dobry początek :) proponuję wiecęj detalu i zwróć uwagę na zdjęcia, których jest masę na necie, no ale jeżeli to faktycznie pierwszy model w maxie to jest dobrze, nie od razu kraków zbudowano :) Materiały i rendering pominę :) greets edit: gdyby to jednak nie był twój pierwszy model... no cóż... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Quadysz , nie komentuj tylko swój kończ ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 cześć chveti :) kopę lat mozna rzec :) hehe :) ostatnio włączyłem nawet scenę :) ale brak natchnienia :) mialem i wylaczylem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi