Napisano 25 Luty 200619 l Witam! Dawno już nic nie wystawiałem. Ale w końcu jestem. Ostatnio na forum panuje trend na wizualizacje :-) Sam postanowiłem spróbować swoich sił. Dodam jeszcze że to moja pierwsza próba w Wizual.. Jest to pokój, który wynajmowałem podczas ostatniego pobyty w Zakopanem. Modele. Niewiele ich tutaj ale wszystkie moje. Mental Ray, Max 6.
Napisano 25 Luty 200619 l materiały nieładne na drugi render przejarany cienie nie ładne i w ogóle scena wydaje się jakaś pusta
Napisano 25 Luty 200619 l pierwsze ujecie najlepsze, na drugim dywan (Dosch?:>) chyba troche za bardzo barwi reszte pomieszczenia. na trzecim widac, ze drzwi do pokoju maja z 1,5 metra szerokosci... czemu? ;p
Napisano 25 Luty 200619 l Jak na pierwszą wizualizację daję 10/10. Vizki to jeden z najtrudniejszych "dziedzin" 3D. Widać brak odpowiedniej skali (np. drzwi), przepalenia na scianach, braki w teksturach - ale powtarzam jak na pierwszy raz to EXTRA. Czekam na dalsze prace.... P.S. Wejdź na http://www.evermotion.org i podejrzyj jak się to robi.
Napisano 25 Luty 200619 l Autor ze drzwi do pokoju maja z 1,5 metra szerokosci Drzwi są ok. tylko perspektywa wszystko psuje. Muszę dać duży kont widzenia żeby objąć trochę tego pokoju ale tak jak mówię, zniekształca.
Napisano 25 Luty 200619 l kurcze no nie wiem czy to wina perspektywy z tymi drzwiami. na obu renderach wydają się takie wielkie
Napisano 25 Luty 200619 l musisz popracowac jeszcze nad materiałami, d0odaj np. metalowe częsci na lampie, klamce. Pobaw się oświetleniem, zobacz jak będzie to wyglądalo ze światłem kluczowym jako słońce i dopelniajaćeym jako niebo (mozesz zastodowac kolor oliwkowy i 1/3 energii słońca) powinien być realistyczniejszy efekt. Pozdrawiam
Napisano 25 Luty 200619 l Autor ze światłem kluczowym jako słońce i dopelniajaćeym jako niebo Czy możesz bardziej sprecyzować. Wyjaśnić? Dzięki.
Napisano 25 Luty 200619 l bez urazy ale to przeszklenie to tylko jakiś wariat co lubi co roku szyby wstawiać by zrobił... Poza tym grubości profilii nieprawdziwe - drewniana stolarka taka wątła nie jest. I wstaw sobie łóżko pod taki skos - jak przywalisz głową w "sufit" to Ci się odechce takich pomysłów... Zrób tam ściankę kolankową - to samo po drugiej stronie - nad sofą....