AGmakonts Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Haj:D Nakręciłem tutorial który nie miał być tutorialem z tąd czasami sporo undo itp. ale mam nadzieje ze i tak się komys przyda. Z racji tegoz e video było i tak juz długawe a chciałem mieć dobra rozdzielczość to postanowiłem w najblizszym czasie dokręcić kolejną cześć w której wymodeluje Gniazda głośnikowe, kable, zwrotnice i kolce no i mzoe podstawke. Totorial przedstawie szybki sposób modelowania dwudroznej kolumny głosnikowej, podstawkowej. Czas trawania: 50 min Waga: 74 mb Miłego oglądania:) wiem ze starzy wyjadacze by to może i zrobili szybciej ale sądze ze moje pomyłki i inne tego typu rzeczy dadzą sporo początkującym Link do tutka: TUTORIAL Mirror: http://www.megaupload.com/?d=07F5CFU9 Mirror2: http://rapidshare.de/files/14196926/m.rar.html 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 wlasnie zasysam....... a stronki dalej nie ma.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Pokaż efekt końcowy:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Luty 2006 Autor Share Napisano 26 Luty 2006 a noo fakt, zapomniałem, jesy juz w pierwszym poście;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 wrzuć na rapidshare bo 3 kbps mnie nie zadowala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 dzięki - przyda sie do kolekcji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Luty 2006 Autor Share Napisano 26 Luty 2006 Na rapida nie wlezie, na megaupload dałem ale sloty dla polski sa zajęte teraz http://www.megaupload.com/?d=07F5CFU9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 50 min modelowanie takich glosniczkow ? :> co tak dlugo :P za tego tutka moze nie , ale za tutka o renderowaniu bylbym wdzieczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Luty 2006 Autor Share Napisano 26 Luty 2006 bo były projektowane na zywo, sporo zmian idei, testów itp, mówiłem ze to nie miał być tutek:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 nie wiem dlaczego ale co spojrzę na ident obiektu na tym screenie to mi się dziwnie "e" na "o" zmienia :D :D thnx za tutek. przyda się :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 AG--> przeciez na rapida mozna do 100mb wrzucac pliki :) mi sie dalej sciaga pozostalo 1h40min predkosc 4.4kb/s ;) a juz sciaga sie ponad 2h :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 mi leci 4.3 kb/s, czekam na linka z rapida, aha mam nadzieję że w 2 częsci będzie tutek o renderowaniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Luty 2006 Autor Share Napisano 26 Luty 2006 dobra:) leci juz na rapida, troche dałem plame z tym rerwerkiem bo u mnie leciało szybko:( niebawem dam linka, a w 2 czesci napewno będzie rendering:) http://rapidshare.de/files/14196926/m.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Już zasysam :), na kiedy planujesz 2 częśc tutka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Fajny , może się przyda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Hehe fajne, tylko niech mi ktos wytlumaczy co to jest to Tape co uzuwa Autor na początku? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Luty 2006 Autor Share Napisano 26 Luty 2006 to taśma miernicza:) zeby wymiary zaznaczyć lub coś poprostu zmiezyć, cześc druga bedzie juz pro, z głosem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 Mam pytanko, po co jest "taper" i do czego sluzy bo zauwazylem ze autor na poczatku cos tym robil, a ja nie mam pojecia zielonego o co c`mon;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Luty 2006 Autor Share Napisano 28 Luty 2006 nie przypominam sobie zebym uzywał tapera:) uzywałem tape - to taśma do miezenia:) chciałem sobie wymiary zaznaczyc bo przy maxwellu to wazne pozatym wszystko robie w wymiarach prawdziwych. a taper to modyfikator do skalowania i zniekształacania obiektu pzrez prostopadłościenne gizmo, wiecej pod F! w maxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 Ah, tape;] Od razu widac kto ogladal tutka w oknie a nie fullscreen;] Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 Od razu widac kto ogladal tutka w oknie a nie fullscreen;] Dzieki. eee... AG jest autorem. nie musiał oglądać, żeby to wiedzieć xD AGmakonnts: a gdzie part2? texturing mapping i final rendering w maxwellu? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 1 Marzec 2006 Autor Share Napisano 1 Marzec 2006 part 2 sie rodzi:) znaczy teraz mam w cholere nauki, nagrać nagram być mzoe jutro albo dziś wieczorem jak juz się histori poucze;] Ta chyba będzie w wiekszej rozdziałce bo widze ze były kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 mam nadzieję, że oszczędzisz nam 20h renderingu na nagraniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 Ja czekam z niecierpliwością na part 2 , AG po co się uczyć histy zrob sciągi i po kłopocie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 tweety mialem na mysli siebie z tym ogladaniem w oknie. Ano. jak takze z checia rzuce okiem na 2 czesc. W pierwszej zauwazhlem kilka nowych rzeczy (okazalo sie ze mozna chamferowac vertexa!!!=D). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sof_pl Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Dziękuję - zapewne coś z tego tutka mi się przyda, no i oczywiście czekam na drugą część. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 miala byćdziś 2 cześć ale bezie obsówa bo mikrofon nawala, jutro cos Wam dam=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 miala byćdziś 2 cześć ale bezie obsówa bo mikrofon nawala, jutro cos Wam dam=] No to pozostaje nam tylko czekać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi