Skocz do zawartości

KTV tutorials | videotutorial - modelowanie kolumny dwudroznej (nowy mirror - rapid)

Featured Replies

Napisano

Haj:D

Nakręciłem tutorial który nie miał być tutorialem z tąd czasami sporo undo itp. ale mam nadzieje ze i tak się komys przyda. Z racji tegoz e video było i tak juz długawe a chciałem mieć dobra rozdzielczość to postanowiłem w najblizszym czasie dokręcić kolejną cześć w której wymodeluje Gniazda głośnikowe, kable, zwrotnice i kolce no i mzoe podstawke. Totorial przedstawie szybki sposób modelowania dwudroznej kolumny głosnikowej, podstawkowej.

Czas trawania: 50 min

Waga: 74 mb

Miłego oglądania:) wiem ze starzy wyjadacze by to może i zrobili szybciej ale sądze ze moje pomyłki i inne tego typu rzeczy dadzą sporo początkującym

Link do tutka: TUTORIAL

Mirror: http://www.megaupload.com/?d=07F5CFU9

Mirror2: http://rapidshare.de/files/14196926/m.rar.html

jodpeg4uf.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

bo były projektowane na zywo, sporo zmian idei, testów itp, mówiłem ze to nie miał być tutek:P

Napisano

nie wiem dlaczego ale co spojrzę na ident obiektu na tym screenie to mi się dziwnie "e" na "o" zmienia :D :D

thnx za tutek. przyda się :)

Pozdrawiam

Napisano

AG--> przeciez na rapida mozna do 100mb wrzucac pliki :)

mi sie dalej sciaga pozostalo 1h40min predkosc 4.4kb/s ;) a juz sciaga sie ponad 2h :D

Napisano

mi leci 4.3 kb/s, czekam na linka z rapida, aha mam nadzieję że w 2 częsci będzie tutek o renderowaniu :)

Napisano

Hehe fajne, tylko niech mi ktos wytlumaczy co to jest to Tape co uzuwa Autor na początku? :P

Napisano
  • Autor

to taśma miernicza:) zeby wymiary zaznaczyć lub coś poprostu zmiezyć, cześc druga bedzie juz pro, z głosem:D

Napisano

Mam pytanko, po co jest "taper" i do czego sluzy bo zauwazylem ze autor na poczatku cos tym robil, a ja nie mam pojecia zielonego o co c`mon;]

Napisano
  • Autor

nie przypominam sobie zebym uzywał tapera:)

uzywałem tape - to taśma do miezenia:) chciałem sobie wymiary zaznaczyc bo przy maxwellu to wazne pozatym wszystko robie w wymiarach prawdziwych.

a taper to modyfikator do skalowania i zniekształacania obiektu pzrez prostopadłościenne gizmo, wiecej pod F! w maxie

Napisano

Ah, tape;] Od razu widac kto ogladal tutka w oknie a nie fullscreen;] Dzieki.

Napisano
Od razu widac kto ogladal tutka w oknie a nie fullscreen;] Dzieki.

eee... AG jest autorem. nie musiał oglądać, żeby to wiedzieć xD

AGmakonnts: a gdzie part2? texturing mapping i final rendering w maxwellu? :>

Napisano
  • Autor

part 2 sie rodzi:) znaczy teraz mam w cholere nauki, nagrać nagram być mzoe jutro albo dziś wieczorem jak juz się histori poucze;] Ta chyba będzie w wiekszej rozdziałce bo widze ze były kłopoty.

Napisano

Ja czekam z niecierpliwością na part 2 , AG po co się uczyć histy zrob sciągi i po kłopocie :D

Napisano

tweety mialem na mysli siebie z tym ogladaniem w oknie. Ano. jak takze z checia rzuce okiem na 2 czesc. W pierwszej zauwazhlem kilka nowych rzeczy (okazalo sie ze mozna chamferowac vertexa!!!=D).

Napisano

Dziękuję - zapewne coś z tego tutka mi się przyda, no i oczywiście czekam na drugą część. Pozdrawiam

Napisano
miala byćdziś 2 cześć ale bezie obsówa bo mikrofon nawala, jutro cos Wam dam=]

No to pozostaje nam tylko czekać :)