kondrad Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 nie wiem czy dobrze ze w tym dziale pisze ale... nie wiem cos mi tu nie pasuje tylko nie wiem co...jak wy myslicie co jest nie tak z tym swiatłem??ten pokuj ma 8 metrów długosci ale czy nie jest zaaciemny ?? bo jak daje mocniejsze swiatło albo multiple wieksze to na suficie i podłogdzie jest strasznie ostre swiatło...i woogle nie widac praktycznie okna...:/... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KdeZoo Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 w czym renderujesz, powiedz coś wiecej o ustawieniach sceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 to chyba vray. pokaż ustawienia gi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 6 Marzec 2006 Autor Share Napisano 6 Marzec 2006 tak to vray...aa i jeszcze jak np w oknie mam szybe tzn glass gotowy z vray material... to moje "niebo" jest szare takie ponure.. nawet jak w evenioment dam białe tło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 daj primary i secondary multiplier na 1.0 zamiast 2 vraylightow mozesz tam dać 1 (przeciez to prawie jeden otwór) poza tym co ci da testowanie na białych scianach skoro jak nalozysssz textury to wszystko sie zmieni rob jakies wnetrze, meble, materiały i textury i dopiero testuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 bright i dark multiplier na 2.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 bright i dark multiplier na 2.5 niekoniecznie. Najpierw bym zarzucił materiały na scenke bo takie oświetlanie sceny jeśli nei masz modeli i texturek - zwłaszcza tych ostatnich to mija sie z celem moim zdaniem jak już sie bawisz w oświetlenie - po drugie masz fajny wątek na forum - Light Contest w dziale render traktujący właśnie o procesie oświetlanie wnętrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 6 Marzec 2006 Autor Share Napisano 6 Marzec 2006 no ok tak własnie myslalem zeby najpierw zrobic scene i materjały takie jakie chce i potem sie oswietleniem zajac bo to chyba kazda scena bedzie miała inne ustawienia a myslalem ze jest jakis złoty środek heh ... dzieki ..! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 ja czasem wstawiam w okno 2 v-ray-lighty. jeden z włączoną opcją "no decay" drugi z wyłączoną. wtedy koniec pomieszczenia nie tonie w mroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 no ale to chyba jeden za drugim dajesz, a nie obok siebie:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Ten pokój będzie taki pusty? Zrób coś tam jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meiker Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Moja propozycja jest taka aby zrobic jakies modele i ladnie to poustawiac, potem daj jakies teksturki na poczatek nie kombinuj i wtedy zobacz jak wyjdzie ci oswietlenie, bedzie mozna wiecej pokombinowac (narazie za pusto)!!!! >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi