Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pyatnie.. czy można zlikwidować albo zaokrąglić to co ma sie odbijać w aucie a po prosu wygląda tak jakby auto miało ustawioną przezroczystość ?? macie tu render my.php?image=zczv8zd.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ale jesli sie ustawi fotke jako zwykly background, to reflect własnie chyba tak dziala.

Napisano

Nie chodzi dokładnie o fotke. Chodzi o to że jest nakładana jako screen lub texture, a powinna być jako spherical enviroment dla refleksów. Rozwiązań jest wiele zależnie od spodziewanego efektu - od wsadzenia poprawnie zdefiniowanej fotki z backgrounda do slotu enviromnet materiału (bacground zostaje nie zmieniony) - może dać kiepskie refleksy - do stworzenia HDRI opartego na bacgroundzie i dodatkowym "wypełnieniu" z maxa i załadowanego tak jak poprzedni - da realistyczny efekt.

Napisano

Mam podobny problem:/ Jako background ustwiona jest hdri. Model to budynek. Zapodałem global illumination w vrayu i przeswituje (a wlasciwie hdri wyswietla sie na budynku na płasko) na wylot przez budynek podobnie jak u Ameras. Dodam jeszcze ze nie dawalem zadnych map oprocz diffuse na model:/ Ma być matowy, oświetlony przez global, nie mam pojecia w czym rzecz.

Napisano

Witam, odkopie wątek, spotkał mnie podobny problem. Mianowicie jako background ustawiony jest JPEG , w momencie kiedy renderuje bez GI w vrayu wszystko jest ok, zaś w momencie kiedy włączam GI ( vray ) obiekty które mam w scenie prześwitują. Bardzo proszę o jakieś rady jak rozwiązać ten problem, na forum szukałem ale rozwiązania nie znalazłem. Niestety nie mogę skorzystać z ustawień spherical czy shrinkwrap etc ponieważ skadrowałem już wszystko do screen:)

forumscreenho7.jpg

w1280.png

w1280.png

w1280.png

Pozdrawiam

Edytowane przez poniat