Napisano 11 Marzec 200619 l Witam, dawno mnie tu niebyło. Pracuje nad sceną która ma przedstawiac owoce, jak widac niedokonca to realnie wyglada, ale cóż. Z owoców będzie jeszcze winogrono i wisienki.
Napisano 11 Marzec 200619 l jablko mi sie wydaje za czerwone.. powinno miec zielone fragmenty, troche za duzy bump na cytrynie moim zdaniem.
Napisano 11 Marzec 200619 l Moim zdaniem cytryna ma dobry bump tylko jest za bardzo "okragla" :> powinna miec jakies znieksztalcenia itp :)
Napisano 11 Marzec 200619 l Według mnie minimalnie za duży reflection na cytrynie i za duży bump troszeczke ;) A banan to chyba jest przy końcach troche taki zwężony a u Ciebie to na całej długości jest prawie takiej samej grubości. Jabłko momentami powinno być zielonkawe i końcówka banana do poprawy :)
Napisano 11 Marzec 200619 l a ja powiem, ze IMO bump na cytrynie jest za mały i za słaby. reflection chyba OK jabłko ma za mało urozmaiconą teksturke i jest takie troche blado-różowawe (i do tego widać że jest symetryczna - oś symetri gdzies z lewej strony, trzeba sie mocno przyjrzeć) banan nienaturalnie leży. jest zbyt prosty. koncówka od strony ogonka calkowicie do wymiany, ta druga moze byc, ale powinna sie nieco inaczej zwężac - chyba ze ten banan, co przyniosłem z kuchni, jest taki dziwny :P
Napisano 11 Marzec 200619 l Autor Poprawie banana i tex jabłka, zobaczymy co wyjdzie Zobiłem wisienki....
Napisano 11 Marzec 200619 l OMG, jak czytałem te komentarze, to myślałem, że się utopię w szklance herbaty - bump za duży za mały, reflekt za duży, banan zbyt prosty, końcówka za gruba... :p
Napisano 11 Marzec 200619 l No i na dodatek banan mu sie zle zwerza:) wg mnie banan to sie rozszeza na koncowce (radze zajzec w galoty) Tak na serio to zrob pod to najpierw jakas porcelanke moze:) wisnie do pupy maja material, banan wporzo ma material ale koncowka jest nieteges, a cytruna nie ma za duzego ani reflexa ani bumba typko specular.
Napisano 11 Marzec 200619 l e, no co Wam sie nie podoba w moich komentarzach :P juz jem banany od kilkunastu lat i nigdy takiego nie widzialem ;) kupcie jakis prawdziwy i porownajcie z tym na renderze
Napisano 17 Marzec 200618 l Autor Dodałem talerz.. ale tex widac ze do wymiany ;/ http://img158.imageshack.us/img158/341/talezzowocami11cq.jpg
Napisano 18 Marzec 200618 l proponuję zmienić nieco ujęcie kamery, dodać DOFa i troszkę przybrudzić teksturki, bo teraz jest zbyt sterylnie...
Napisano 18 Marzec 200618 l Do taleza dodaj Mesh Smooth'a i ujdzie ostatecznie. Dobrze M@ti mowi, zmien ujecie kamerki,DOF doda troche realizmu do scenki. Moim zdaniem jablka najlepiej ci wyszly. Ogolne wrazenie estetyczne dobre.
Napisano 18 Marzec 200618 l A ja proponuję poglądać conajmniej kilka fotek z owocami i samemu spróbować dość do tego co jest nie tak...;]