chveti Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Witam, Panowie mam problem , którego od czasu dłuższego rozwiązać nie mogę. Otóż macie pomysł czemu light cache robi u mnie takie babole,zawsze? Ustawienia LC standartowe. Z góry dzięki.
xeav Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 to ppt? spróbój zmniejszyć sample size do 0.001 __________________
polka dot Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 jak masz lc w obu enginach to co się dziwisz :) to coś jabyś oświetlał samymi fotonami. lc jeżeli nie jest na ppt to musi mieć primary engine, chyba że chcesz fejkować mikro-samplami :)
Pawelkos Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 yyy dobra troche mi glupio pytac ale jak sie nie zapytam to sie nie dowiem co to jest ppt :/
chveti Napisano 15 Marzec 2006 Autor Napisano 15 Marzec 2006 jak masz lc w obu enginach to co się dziwisz :) to coś jabyś oświetlał samymi fotonami. lc jeżeli nie jest na ppt to musi mieć primary engine, chyba że chcesz fejkować mikro-samplami :) LC i QMC , :] Chce się wreszcie bawić LC ale dziwne przypadłości mi ne pomagają :P Z Sampli małych też nie bardzo.Chyba jednak zrobie fotonami.
chveti Napisano 15 Marzec 2006 Autor Napisano 15 Marzec 2006 Krzysiek - stanard odrazu jak włączasz LC kome - zobaczę ;]
mrkrzysiek Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 no ja chciałem je zobaczyć tylko dla tego bo też podejżewałem to co kome
demigod Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 :] podpowiem zagrzeb ostro w zakladce Qmc sampler Adaptive amount noise thershold Min sample global subdivide i mal jeszcze podpowiedz jesli material nie jest wymagajacy subdivide na 2 lub 3 tak jak np sciany :] przyspieszysz se rend tu masz linka liczone przy QMC+LC http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=24960&page=2 ps. ladna pracka na storonie Everkow :]
Rekomendowane odpowiedzi