Napisano 15 Marzec 200619 l Witam, Panowie mam problem , którego od czasu dłuższego rozwiązać nie mogę. Otóż macie pomysł czemu light cache robi u mnie takie babole,zawsze? Ustawienia LC standartowe. Z góry dzięki.
Napisano 15 Marzec 200619 l jak masz lc w obu enginach to co się dziwisz :) to coś jabyś oświetlał samymi fotonami. lc jeżeli nie jest na ppt to musi mieć primary engine, chyba że chcesz fejkować mikro-samplami :)
Napisano 15 Marzec 200619 l yyy dobra troche mi glupio pytac ale jak sie nie zapytam to sie nie dowiem co to jest ppt :/
Napisano 15 Marzec 200619 l Autor jak masz lc w obu enginach to co się dziwisz :) to coś jabyś oświetlał samymi fotonami. lc jeżeli nie jest na ppt to musi mieć primary engine, chyba że chcesz fejkować mikro-samplami :) LC i QMC , :] Chce się wreszcie bawić LC ale dziwne przypadłości mi ne pomagają :P Z Sampli małych też nie bardzo.Chyba jednak zrobie fotonami.
Napisano 15 Marzec 200619 l :] podpowiem zagrzeb ostro w zakladce Qmc sampler Adaptive amount noise thershold Min sample global subdivide i mal jeszcze podpowiedz jesli material nie jest wymagajacy subdivide na 2 lub 3 tak jak np sciany :] przyspieszysz se rend tu masz linka liczone przy QMC+LC http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=24960&page=2 ps. ladna pracka na storonie Everkow :]