Valoos Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Teraz pytanko z wyższej półki. http://www.gfxmoo.com -> work -> broadcast -> fox16 design Czy ktoś się zastanawiał i wie jak zrobić (najlepiej w AE, żeby można było animować) takie subtelne delikatne cosie w tle (czerwone smugi w kształcie X'a) ? Ja jakby znalazłem zbliżony efekt, ale może ktoś wie...
SUPER_OkO Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Da sie i to na milion sposobow zalezy jakie efekt ktos chce uzyskac polecam stronke http://www.creativecow.net/articles/aftereffects.html tutaj kazdy znajdzie cos dla siebie
Valoos Napisano 27 Marzec 2006 Autor Napisano 27 Marzec 2006 To pokaż chociaż jeden z tego miliona ... a na creative cow nie ma bo przetrzepałem już go kiedyś na wylot. ... i na ayatoweb też nie (Ex.39), bo mi chodzi o te subelne (ciągłe) smugi - lepiej pewnie widoczne na przykładzie: http://www.gfxmoo.com -> work -> broadcast -> KLRT
Kenzo Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 pokombinuj z glowami, a z pluginow przetestuj trapcode shine
Valoos Napisano 28 Marzec 2006 Autor Napisano 28 Marzec 2006 Pudło... shine czegoś takiego nie zrobi, chociaż wiele potrafi -> patrz czołówka panoramy na TVP2
Kenzo Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 No coz, jezeli chodzi o ten pierwszy link, ktory podales, to moim zdaniem wyglada właśnie na shine i nie rozumiem dlaczego uważasz, że z pomocą shine się tego nie da zrobić.
DaveBorck Napisano 14 Kwiecień 2006 Napisano 14 Kwiecień 2006 bo tego się nie robi jednym pluginem tylko dwoma , łatwo jest to osiągnąć stroke 3d+shine+ ewentualnie blur
Kris_R Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Słuchajcie Dave'a .. wie co mówi bo sam widziałem na własnie oczy jak to robił :) pozdro
Valoos Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Napisano 16 Kwiecień 2006 Brawo DaveBorck! Nareszcie człowiek, który to sprawdził...Ten dział forum nie ma żadnych szans rozwoju jeśli odpowiedzi będą padały "z automatu"... spróbuj to... spróbuj tamto... Poniekąd 5 min. po zadaniu pytania znałem odpowiedź (ja wykombinowałem 3dstroke lub stroke + time echo), ale liczyłem na to że ktoś spróbował osiągnąć to innym sposobem, albo że ktoś wogóle próbował... Pytanie było z kategori kreatywnych,a jakby ktoś poświęcił 2 min. czasu na sprawdzenie kto je zadał, wiedziałby, że nie zetknąłem się z AE tydzień temu... PS. Teletubisie niestety strasznie odzwierciedlają kiepski poziom dyskusji....
Gość jagi Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Jeśli to jeszcze kogoś interesuje to Trapcode Particular ma wbudowany taki efekt ;)
Kenzo Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Poniekąd 5 min. po zadaniu pytania znałem odpowiedź...a jakby ktoś poświęcił 2 min. czasu na sprawdze Nie za bardzo cie rozumiem, skoro zajelo ci to 5 minut, to moze trzeba bylo poswiecic te 5 minut przed zadaniem pytania. Z twojego pytania mozna bylo wywnioskowac, ze chcesz uzyskac poradnik typu "tu kliknij dwa razy, potem wpisz...itd". Wiec sie nie dziw takiej reakcji, zeby nie bylo offtopic to dodam tylko, ze w Combustion mozna uzyskac podobny efekt bez uzycia zadnych pluginow
Valoos Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 Dobra Kenzo, poprzestańmy na tym, że poprostu chcąc wciągnąć do burzliwej dyskusji źle zformułowałem pytanie... Co do pluginów to w AE stroke + time echo też daje zadowalające efekty, a ponieważ są "na dzień dobry" to przyjmuję że w AE też da radę bez pluginów. PS. te 5 min. to była przenośnia... :P eksperymenty z różnymi wartościami i przeliczanie to ze spokojem jakieś 30 min. , ale tak się podjarałem testowaniem tego "efekciku", że zapodałem odrazu pytanko na forum....
Rekomendowane odpowiedzi