Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Teraz pytanko z wyższej półki.

http://www.gfxmoo.com -> work -> broadcast -> fox16 design

Czy ktoś się zastanawiał i wie jak zrobić (najlepiej w AE, żeby można było animować) takie subtelne delikatne cosie w tle (czerwone smugi w kształcie X'a) ?

Ja jakby znalazłem zbliżony efekt, ale może ktoś wie...

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

To pokaż chociaż jeden z tego miliona ...

a na creative cow nie ma bo przetrzepałem już go kiedyś na wylot.

... i na ayatoweb też nie (Ex.39), bo mi chodzi o te subelne (ciągłe) smugi - lepiej pewnie widoczne na przykładzie: http://www.gfxmoo.com -> work -> broadcast -> KLRT

Napisano
  • Autor

Pudło... shine czegoś takiego nie zrobi, chociaż wiele potrafi -> patrz czołówka panoramy na TVP2

Napisano

No coz, jezeli chodzi o ten pierwszy link, ktory podales, to moim zdaniem wyglada właśnie na shine i nie rozumiem dlaczego uważasz, że z pomocą shine się tego nie da zrobić.

Napisano

bo tego się nie robi jednym pluginem tylko dwoma , łatwo jest to osiągnąć stroke 3d+shine+ ewentualnie blur

Napisano

Słuchajcie Dave'a .. wie co mówi bo sam widziałem na własnie oczy jak to robił :) pozdro

Napisano
  • Autor

Brawo DaveBorck! Nareszcie człowiek, który to sprawdził...Ten dział forum nie ma żadnych szans rozwoju jeśli odpowiedzi będą padały "z automatu"... spróbuj to... spróbuj tamto... Poniekąd 5 min. po zadaniu pytania znałem odpowiedź (ja wykombinowałem 3dstroke lub stroke + time echo), ale liczyłem na to że ktoś spróbował osiągnąć to innym sposobem, albo że ktoś wogóle próbował...

Pytanie było z kategori kreatywnych,a jakby ktoś poświęcił 2 min. czasu na sprawdzenie kto je zadał, wiedziałby, że nie zetknąłem się z AE tydzień temu...

PS. Teletubisie niestety strasznie odzwierciedlają kiepski poziom dyskusji....

Napisano

Jeśli to jeszcze kogoś interesuje to Trapcode Particular ma wbudowany taki efekt ;)

Napisano
Poniekąd 5 min. po zadaniu pytania znałem odpowiedź...a jakby ktoś poświęcił 2 min. czasu na sprawdze

Nie za bardzo cie rozumiem, skoro zajelo ci to 5 minut, to moze trzeba bylo poswiecic te 5 minut przed zadaniem pytania. Z twojego pytania mozna bylo wywnioskowac, ze chcesz uzyskac poradnik typu "tu kliknij dwa razy, potem wpisz...itd". Wiec sie nie dziw takiej reakcji, zeby nie bylo offtopic to dodam tylko, ze w Combustion mozna uzyskac podobny efekt bez uzycia zadnych pluginow

Napisano
  • Autor

Dobra Kenzo, poprzestańmy na tym, że poprostu chcąc wciągnąć do burzliwej dyskusji źle zformułowałem pytanie...

Co do pluginów to w AE stroke + time echo też daje zadowalające efekty, a ponieważ są "na dzień dobry" to przyjmuję że w AE też da radę bez pluginów.

PS. te 5 min. to była przenośnia... :P eksperymenty z różnymi wartościami i przeliczanie to ze spokojem jakieś 30 min. , ale tak się podjarałem testowaniem tego "efekciku", że zapodałem odrazu pytanko na forum....