Valoos Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Teraz pytanko z wyższej półki. http://www.gfxmoo.com -> work -> broadcast -> fox16 design Czy ktoś się zastanawiał i wie jak zrobić (najlepiej w AE, żeby można było animować) takie subtelne delikatne cosie w tle (czerwone smugi w kształcie X'a) ? Ja jakby znalazłem zbliżony efekt, ale może ktoś wie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUPER_OkO Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Da sie i to na milion sposobow zalezy jakie efekt ktos chce uzyskac polecam stronke http://www.creativecow.net/articles/aftereffects.html tutaj kazdy znajdzie cos dla siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valoos Posted March 27, 2006 Author Share Posted March 27, 2006 To pokaż chociaż jeden z tego miliona ... a na creative cow nie ma bo przetrzepałem już go kiedyś na wylot. ... i na ayatoweb też nie (Ex.39), bo mi chodzi o te subelne (ciągłe) smugi - lepiej pewnie widoczne na przykładzie: http://www.gfxmoo.com -> work -> broadcast -> KLRT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenzo Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 pokombinuj z glowami, a z pluginow przetestuj trapcode shine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valoos Posted March 28, 2006 Author Share Posted March 28, 2006 Pudło... shine czegoś takiego nie zrobi, chociaż wiele potrafi -> patrz czołówka panoramy na TVP2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenzo Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 No coz, jezeli chodzi o ten pierwszy link, ktory podales, to moim zdaniem wyglada właśnie na shine i nie rozumiem dlaczego uważasz, że z pomocą shine się tego nie da zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leru Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 http://www.ayatoweb.com/ zobacz te tutki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valoos Posted March 28, 2006 Author Share Posted March 28, 2006 ... idę na inne forum.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Kiełbaster Posted April 1, 2006 Share Posted April 1, 2006 Teletubisie mówią pa pa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaveBorck Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 bo tego się nie robi jednym pluginem tylko dwoma , łatwo jest to osiągnąć stroke 3d+shine+ ewentualnie blur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted April 15, 2006 Share Posted April 15, 2006 Słuchajcie Dave'a .. wie co mówi bo sam widziałem na własnie oczy jak to robił :) pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valoos Posted April 16, 2006 Author Share Posted April 16, 2006 Brawo DaveBorck! Nareszcie człowiek, który to sprawdził...Ten dział forum nie ma żadnych szans rozwoju jeśli odpowiedzi będą padały "z automatu"... spróbuj to... spróbuj tamto... Poniekąd 5 min. po zadaniu pytania znałem odpowiedź (ja wykombinowałem 3dstroke lub stroke + time echo), ale liczyłem na to że ktoś spróbował osiągnąć to innym sposobem, albo że ktoś wogóle próbował... Pytanie było z kategori kreatywnych,a jakby ktoś poświęcił 2 min. czasu na sprawdzenie kto je zadał, wiedziałby, że nie zetknąłem się z AE tydzień temu... PS. Teletubisie niestety strasznie odzwierciedlają kiepski poziom dyskusji.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jagi Posted April 23, 2006 Share Posted April 23, 2006 Jeśli to jeszcze kogoś interesuje to Trapcode Particular ma wbudowany taki efekt ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenzo Posted April 23, 2006 Share Posted April 23, 2006 Poniekąd 5 min. po zadaniu pytania znałem odpowiedź...a jakby ktoś poświęcił 2 min. czasu na sprawdze Nie za bardzo cie rozumiem, skoro zajelo ci to 5 minut, to moze trzeba bylo poswiecic te 5 minut przed zadaniem pytania. Z twojego pytania mozna bylo wywnioskowac, ze chcesz uzyskac poradnik typu "tu kliknij dwa razy, potem wpisz...itd". Wiec sie nie dziw takiej reakcji, zeby nie bylo offtopic to dodam tylko, ze w Combustion mozna uzyskac podobny efekt bez uzycia zadnych pluginow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valoos Posted May 12, 2006 Author Share Posted May 12, 2006 Dobra Kenzo, poprzestańmy na tym, że poprostu chcąc wciągnąć do burzliwej dyskusji źle zformułowałem pytanie... Co do pluginów to w AE stroke + time echo też daje zadowalające efekty, a ponieważ są "na dzień dobry" to przyjmuję że w AE też da radę bez pluginów. PS. te 5 min. to była przenośnia... :P eksperymenty z różnymi wartościami i przeliczanie to ze spokojem jakieś 30 min. , ale tak się podjarałem testowaniem tego "efekciku", że zapodałem odrazu pytanko na forum.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts