TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 Robimy demo w sklad wchodza : -3 Grafikow(Stanek,Windou,Timoti) -1 Programista (Frodo) Akcja ma sie dziac noca na ulicy oto plan wykonany przez Stanka (zamiast fontanny boisko do kosza) PS POSZUKIWANY CIAGLE PROGRAMISTA (DELPHI) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 wrzucam modele ktore zrobilem do tej pory lampa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 lawka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 smietnik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 ja dorzucę już kosz do gry.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 sygnalizacja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 i jeszcze znaki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 \"(zamiast fontanny boisko do kosza)\" Koniecznie za 4 metrową siatką :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 I poczatkowy render Windou Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 Kosz jest fajny tylko umiescie go na wysokosci 10 stóp a nie 5 :) ale to pikuś:) fajnie sie zapowiada...[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 A ciagle nie wiem, po co wam programista. Mozecie cos szerzej opowiedziec o projekcie? Wczoraj zagrywalem ostro w kosza, i moj byl ze dwa razy wyzszy. No chyba ze jakas perspektywa dziwna tu jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barył Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 To bedzie animacyjka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 co do wysokości kosza - to są modele początkowe - później wszystko będzie dokładnie skalowane i dopasowywane do reszty modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 oto linki do demek Froda: 1. http://graftimoti.w.interia.pl/Frodo/boom.exe 2. http://graftimoti.w.interia.pl/Frodo/swieczki.exe 3. http://graftimoti.w.interia.pl/Frodo/grzyb.exe To nie zwyczajna animacja zobaczcie to http://www.nvidia.com/object/demo_soldier.html a na pewno skapujecie po co programista poprostu do enginu pod opengl lub delphix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 W sprawie boiska do kosza to mam kilka wariantów i nie wiem który lepszy : 1.boisko z siatką na około 2.boisko ze zniszczoną i wymalowaną ścianą (graffiti) 3.boisko ustawione przy domu mieszkalnym - dom tak samo wymalowany i zniszczony. Który lepszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 widze, ze obiekty nie sa zbyt lowpoly. sadzicie, ze delfi wam to uciagnie? Jezeli to ma byc animacja realtime to powodzenia z delfim i gesta siatka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 demoreal, czy demoreel? a pozatym to wpakujcie troche dresow na scene(klimaty sa :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 hmm mozesz zrobic boiska ze scianą :) i daj wiecej slupkow w tej siatce... /img http://www.daycampinthepark.com/images/Basketball%20Court%20Painted%20Full%20Court.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 a co to w ogole bedzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 o kurcze :) powodzenia zycze i juz czekam na final :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 upssss juz poprawiam temat :] programista juz niepotrzebny a spoko delphi wytrzyma tyle bo Frodo zmniejszcza troche faces poszukujemy kogoś kto dobże nakłada tekstury w MilkShape 3d piszcie smialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 Freezing Crew ----- nazwa naszej grupy jak bede mial logo to zamieszcze tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 butelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 zaczynam modelowac ludka w poly plis dajcie jakas wskazowke bo pierwszy raz modeluje az tak zlozony model napiszcie czy dobrze jest jak narazie oczywiscei bede musial niektore vertexy zlaczyc zeby bylo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 jesli to ma byc realtime to nie wiem na jakim sprzecie :) sory ta butleka jest za okrogla;) powinna miec max 12 scianek :) jak skonczycie to jedna klatka bedzie wam sie renderowac z 10min ;) ps a koles nie jest lowpoly i nie wiem jak ty chcesz go z plaskiego wytloczyc ;p zacznij moze od ngo albo od glowy w pelnym 3d :P kosz za niski, siatka na okolo boiska wygloda inaczej, kosze sa jak z biednej gry albo jak robione przez kogos kto kosza na oczy nie widzial ;) - za gruba obrecz, deska tez nie ta, slupek za krotki.. smietnik.. dziwny dosc wydaje sie strasznie maly, one nei sa tak rozszerzone ku gurze, budynek, dziwny, moze jakas podbudowka.. i uwazajcie na ilosc poligonow;p butelka powinna sie zmiescic w 1000poly to juz jest za duzo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 BOSHE butelka \"troche\" za dokladna. Wy to naprawde chcecie puszczac w realtime?:) zakladam sie o krate piwa, ze bedzie stalo w miejscu:) o ile wyjdzie cos z tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 spoko !! projekty wypali DAMY RADE butelka ma 500 polygonow Frodo zmniejszyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 to mozecie mi doradzic jak wymodelowac czlowieka w lowpoly ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 a ja dalej sie moge zalozyc, ze nie dacie rady:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 hmmm... ten koles faktycznie ma za duzo polygonow, zauwaz ze ma on ful malutkich takich samych rozmiarem polygonkow przy sobie,zredukuj przez zlaczanie wieshcholkow, sprzet nie wytrzyma tylu poly no chyba ze macie engine unreala :) przeciez nie musi byc on ultra-dokladnie co do szkicu, zrob nie tak dokladnie, texturka zrobi swoje na ludziku... ile poly ma ten szlek... bo POSTAC Z Gie Te A: Wajs Siti ma okolo 1000 poly (gdzies tak wyczytalem) a zobacz jak z texturka wyglada... Trzymam kciuka a nawet zlapuie drugiego, tylko ze iezko bedzie mi sie wtedy manipulowalo forum.... macie wsparcie moje (duchowe :) ) i 3majcie sie!! Powodzenia! [piwo][papapa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 hmmm... ten koles faktycznie ma za duzo polygonow, zauwaz ze ma on ful malutkich takich samych rozmiarem polygonkow przy sobie,zredukuj przez zlaczanie wieshcholkow, sprzet nie wytrzyma tylu poly no chyba ze macie engine unreala :) przeciez nie musi byc on ultra-dokladnie co do szkicu, zrob nie tak dokladnie, texturka zrobi swoje na ludziku... ile poly ma ten szlek... bo POSTAC Z Gie Te A: Wajs Siti ma okolo 1000 poly (gdzies tak wyczytalem) a zobacz jak z texturka wyglada... Trzymam kciuka a nawet zlapuie drugiego, tylko ze iezko bedzie mi sie wtedy manipulowalo forum.... macie wsparcie moje (duchowe :) ) i 3majcie sie!! Powodzenia![heej] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 narazie ma 324 faces jenda storna niewiem czy to dobrze wyglada czy od nowa zrobic [co?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 i przod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 15 Sierpień 2003 Share Napisano 15 Sierpień 2003 Ooo!! Zaczyna nabierac kshtaltu :) Powodzenia![heej] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 male update czlowiek mam pytanko skad zdobyc tekstury ??? ma to byc jakis biedak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 ludek cos tak bedzie wygladal dorzuce jakies papiery zeby najwyzej pozakrywac jakies bledy ale sakd teksturke zdobyc bo to sie z jednej robi [co?] [pomocy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 952 faces model skonczony tylko teksturowanie jeszcze czemu nikt nic niepisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 fuck [killer][killer] prawie zawsze gdy chce zlaczyc jakies czesci pisze mi to jak temu zaradzic ?? napiszcie pilne z gory dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Sierpień 2003 Share Napisano 17 Sierpień 2003 kurde tez to mmam. ja zrobilem cztery kropi razem i podzialalo:)))))) na chlopski rozum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 18 Sierpień 2003 Share Napisano 18 Sierpień 2003 moze i dacie rade ale boje sie ze nasz sprzet tego nie uciagnie hi hih Zmniejsz odleglosc miedzy vertexami albo zwieksz paramert slected przy weld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 18 Sierpień 2003 Share Napisano 18 Sierpień 2003 sorry chlopaki ale 1k face\'ow na 1 obiekt .. to nie ruszy. powodzenia zycze ale.. nie wierze ze to sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 18 Sierpień 2003 Share Napisano 18 Sierpień 2003 Życze wam powodzenia, ale chyba wam się nie uda:| Obym się mylił, ale jeżeli ten ludzik zajmuje 1000 face\'ów:| Obraliście sobie za duży teren do zrobienia. Zobaczcie mój wip z Mechem, tam jest ok 20k face\'ów nie licząc pluginu grable, który włącza siępodczas renderingu. Wtedy jest 351000 face\'ów, ale normalnie mój komp tego nie pociągnie. Model ten jest mało szczegółowy, a wy wytyczyliśćie sobie taki wysoki półap. Mimo tego powodzenia i [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 20 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2003 jest ktos chetny do modelowania ?? bo niestey Windou zrezygnowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2003 ulica zajmuje sie Windou a ja teraz robie krajobraz jakis sniezny niestety renderki bardzo male bo jak robie wieksze to mi blad wyskakuje :( mozecie powiedziec czy to dobrze wyglada ps teksturke i jakies efekty zrobi Frodo chodzi tylko o modeling moze macie jakeis propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2003 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2003 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2003 i jeszcze bitmapa ktora wrzucilem do displace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2003 x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIMOTI Napisano 1 Październik 2003 Autor Share Napisano 1 Październik 2003 to juz nieaktualne bo ***** frodo i windou cos zaczeli do mnie wyc ze mam z teamu sie wynosic powiem kulturalnie to bo niezacytuje doslownie i koja wspolpraca z nimi zostala zakonczona a to pewnie dlatego ze to bylo do konkursu i ze mna by dostali o 250zl mniej jak niektorzy lece na kase wiec juz niepiszcie czy dobrze zrobione czy nie (frodo i windou ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi