Napisano 7 Kwiecień 200618 l po ostatniej bitwie dyskutowano co jest 2d a co 3d. dla mnie wszystko plaskie. znalazlem w odmentach dysku jakis stary obiekcik, ktory nie zostal uzyty w innym projekcie, troche sie nim pobawilem a to w mayce, a to w blenderku, a to w zbrushu. potem nawet sie wysililem i namalowalem teksturke. potem znow sie wysililem i zrobilem szybki renderek za pomoca maya i mentalrejka, a na koniec kupe czasu i zabawy z fotoszopem. efekt mozecie ogladac ponizej, ciekaw jestem waszych opinii, nieco pozniej pokaze siateczki, teksturki i innie bajerki.
Napisano 7 Kwiecień 200618 l hmmm nawet fajne:) ale nie podoba mi sie wolan miejsce po lewej stronie:(hmmm no i te dredy z tylu sa zabardzo rozmyte albo opaska jest zabardzo ostra. Usta hmmm troszke takie jakby miały krosty:( natomiast bardzo fajne oczka:) i kolczyk w nosie:) oczka sa wypasione:)pozdrawiam:)
Napisano 7 Kwiecień 200618 l ślicznie. Włosy z tyłu zbyt rozmyłeś (przynajniej tam gdzie wychodzą z opaski ) i przeswituje przez nie dziura w scianie przez co wyglądają dość dziwnie. Cera bardzo fajnie zrobiona ,ucho nieco "gliniaste" w swym kształcie. Wyszło całkiem spójnie (2d i 3d). pozdro
Napisano 7 Kwiecień 200618 l Autor thx, racja z tymi dredami, przesadzilem z blurem. no ale niech juz zostanie. a tu jak obiecalem, siata: po zbrushowaniu: maly test: tekstura, w oryginale 4k, malowane w photoszopie jak to sie mowi from da skracz: no i render wypluty z mentalraja:
Napisano 7 Kwiecień 200618 l Po twoim warsztacie rysunkowym spodziewałbym się że dużo więcej wydusisz z postpro. Ciekawy, zawieszony w lekkim cartoonku koncept, szkoda że tak standardowo-bez życia ją ustawiłeś i wykadrowałeś. Podoba mi się za to stylizowanie w teksturowaniu- takie swobodne, nie przesadzone. A co do kwestii 2D/3D to nie widzę żadnych przeciwskazań by umieścić to w 3D (na świecie z reguły tak się robi) no chyba że to jakiś manifest. Pozdrawiam,
Napisano 7 Kwiecień 200618 l bardzo fajna praca to jest 3d jak by nie patrzeć :] zapostowałeś w złym dziale ;) pozdrawiam
Napisano 7 Kwiecień 200618 l Autor dzieki za posty. gotham, manifest manifest a jakze ;P no wlasnie myslalem czy by chcby mordy nie powykrzywiac, ale w koncu stwierdzilem, ze zostawie tak jak bylo zmodelowane(z lenistwa oczywiscie ;P ). chociaz tez mi to osobiscie najbardziej przeszkadza w calej pracce, ot morda na tle. ziomuś... 3d mowisz... ale jakto, przeca ja duzo wiecej w photoszopie siedzialem :)
Napisano 7 Kwiecień 200618 l kuuurcze dla mnie bomba :D swietne teksturki i materialy. nie podobaja mi sie jedynie te "bliki" na oczodolach, gratuluje ;) pozdro
Napisano 7 Kwiecień 200618 l Kengi -> z calutkim szacuneczkiem ale to niepotrzebne wsadzanie kijeczka w domeczek mróweczek ;) Poza tym http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2623
Napisano 8 Kwiecień 200618 l ...moglbym to przeniesc do 3d, jednak wiem, ze duzo tu jest 2d i to jest powod dlaczego post lezy w tym dziale jednak, zaden tam manifest, na cgtalku sa takie prace w dziale 2d... ...poza tym nawet fajne, choc moglo byc lepiej