Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

po ostatniej bitwie dyskutowano co jest 2d a co 3d. dla mnie wszystko plaskie.

znalazlem w odmentach dysku jakis stary obiekcik, ktory nie zostal uzyty w innym projekcie, troche sie nim pobawilem a to w mayce, a to w blenderku, a to w zbrushu. potem nawet sie wysililem i namalowalem teksturke. potem znow sie wysililem i zrobilem szybki renderek za pomoca maya i mentalrejka, a na koniec kupe czasu i zabawy z fotoszopem.

efekt mozecie ogladac ponizej, ciekaw jestem waszych opinii, nieco pozniej pokaze siateczki, teksturki i innie bajerki.

03_blind_vodou.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm nawet fajne:)

ale nie podoba mi sie wolan miejsce po lewej stronie:(hmmm no i te dredy z tylu sa zabardzo rozmyte albo opaska jest zabardzo ostra.

Usta hmmm troszke takie jakby miały krosty:(

natomiast bardzo fajne oczka:) i kolczyk w nosie:)

oczka sa wypasione:)pozdrawiam:)

Napisano

ślicznie.

Włosy z tyłu zbyt rozmyłeś (przynajniej tam gdzie wychodzą z opaski ) i przeswituje przez nie dziura w scianie przez co wyglądają dość dziwnie.

Cera bardzo fajnie zrobiona ,ucho nieco "gliniaste" w swym kształcie.

Wyszło całkiem spójnie (2d i 3d).

pozdro

Napisano
  • Autor

thx, racja z tymi dredami, przesadzilem z blurem. no ale niech juz zostanie.

a tu jak obiecalem,

siata:

03_blind_vodou_01.jpg

po zbrushowaniu:

03_blind_vodou_02.jpg

maly test:

03_blind_vodou_03.jpg

tekstura, w oryginale 4k, malowane w photoszopie jak to sie mowi from da skracz:

03_blind_vodou_04.jpg

no i render wypluty z mentalraja:

03_blind_vodou_05.jpg

Napisano

Po twoim warsztacie rysunkowym spodziewałbym się że dużo więcej wydusisz z postpro.

Ciekawy, zawieszony w lekkim cartoonku koncept, szkoda że tak standardowo-bez życia ją ustawiłeś i wykadrowałeś. Podoba mi się za to stylizowanie w teksturowaniu- takie swobodne, nie przesadzone.

A co do kwestii 2D/3D to nie widzę żadnych przeciwskazań by umieścić to w 3D (na świecie z reguły tak się robi) no chyba że to jakiś manifest.

Pozdrawiam,

Napisano

bardzo fajna praca

to jest 3d jak by nie patrzeć :]

zapostowałeś w złym dziale ;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzieki za posty.

gotham, manifest manifest a jakze ;P

no wlasnie myslalem czy by chcby mordy nie powykrzywiac, ale w koncu stwierdzilem, ze zostawie tak jak bylo zmodelowane(z lenistwa oczywiscie ;P ). chociaz tez mi to osobiscie najbardziej przeszkadza w calej pracce, ot morda na tle.

ziomuś... 3d mowisz... ale jakto, przeca ja duzo wiecej w photoszopie siedzialem :)

Napisano

kuuurcze dla mnie bomba :D swietne teksturki i materialy. nie podobaja mi sie jedynie te "bliki" na oczodolach,

kengipomoc5eg.jpg

gratuluje ;)

pozdro

Napisano

nic trudnego...

Napisano

...moglbym to przeniesc do 3d, jednak wiem, ze duzo tu jest 2d i to jest powod dlaczego post lezy w tym dziale jednak, zaden tam manifest, na cgtalku sa takie prace w dziale 2d...

...poza tym nawet fajne, choc moglo byc lepiej