Napisano 9 Kwiecień 200619 l Wiekszosc z uzytkownikow tego forum zapewne kozysta z roznych komunikatorow... rowniez GG. W z wiazku z moja ciekawoscia a nawet z powodow powodowanych pewnymi obawami:D chcialem sie zapytac jak myslicie na ile moziwe jest odczytanie archiwum GG (nawet po wykasowaniu jego) widzialem program na Tlena ktory zekomo cos takiego potrafil zrobic. Przypuszczam, ze z GG jest taka sama mozliwosc choc bardzo bym chcial aby jej nie bylo;) ...Pewnie nie jestem jedynum, ktory ma taki problem. Jesli ktos wie cos na ten temat i zechce sie swoja wiedza z nami podzielic to dzieki z gory. Pozdrawiam:)
Napisano 9 Kwiecień 200619 l myślę, że z tym jest tak samo jak z plikami w winsows, istnieją dopóki nie zostan ą nadpisane
Napisano 9 Kwiecień 200619 l jak sie wykasuje to sie nie da, a jak jest to troche sprytu i sie da :) obawy? zerwij z nia, napewno zdradza ;)
Napisano 9 Kwiecień 200619 l a dobra doszedłem do wniosku że skoro nie potraisz znalezc to i tak nic z tego nie wyczytasz :] zmien tylko nazwe usera w tej sciezce ;) C:\Documents and Settings\rutkowski patrol\Gadu-Gadu\Ja1\archives.dat nabywaj wiedze : http://v-lo.krakow.pl/~anszom/ggarch/index.pl.shtml ;)
Napisano 9 Kwiecień 200619 l Nie chodzi o zadna ja i zadnego jego;) co do tego gdzie jest archiwum to nie trzeba byc specjalnym tegesem Hindus zeby to wiedziec:P Ja sie zastanawiam czy mozna to odtworzyc po wykasowaniu... Albo inaczej i szczesze mowiac na tej informacji mi zalezy najbardziej.... Czy jak odchacze sobie w gg "nie tworz archiwum" to czy wtedy mozliwe jest odtworzenie tego wszystkiego?
Napisano 9 Kwiecień 200619 l a taka bajka to trzeba było napisac to w prostszy sposób :P no to wtedy nie - nie masz archives.dat - nie masz archiwów, nie sa przechowywane na serwerze, nie ma ich na komputerze. Skasujesz plik to go nie odzyskasz, nie utworzysz pliku to skad masz go odzyskac - proste jak budowa cepa ;) po co ci to ?
Napisano 9 Kwiecień 200619 l ok to ja zrobie mala zmiane tematu (zeby nie bylo ze chodzi o mnie ) kolezanka kolezanki siostry chce zrobic wlam na mejla chlopaka i moja kochana siostra dzwoni do mnie wczoraj i pyta sie czy dam rade :D a ja na to ze jak kupilem ostatnio 1,5 ramu to nie oznacza ze jestem hakerem,, ale tak z czystej ciekawosci tylko czy sie da ? (tzn wiem ze sie da bo czego sie nie da ale czy zwykly smiertelnik da rade jak sie zawezmie ?)
Napisano 9 Kwiecień 200619 l hmm to zależy ile potrafisz :] wiadomo adres maila, login i hasło - musiz mieć. Zeby zdobyc tez jest pare sposobów - polecam remote administrator server 2.0 - reklamowany jako soft do zdalnej pracy na innym pc - lub jaki kolwiek inny sposób przechwytu hasła. Zależy czy ta sama siec, czy ip dynamiczne, czy koles korzysta z osiedlówki itd.
Napisano 9 Kwiecień 200619 l hehehe ale macie ludzie problemy :D Ja znałem kilka osób ktore umiały sie wlamywac do automatów z colą :D A co do GG to jak masz obawy to zmien na inny komunikator i po problemie :D Hindus widze ze masz sporą wiedze na temat włamywań :D moze hindus to nie hindus ? ;) Tylko jakiś włamywacz kont :D
Napisano 9 Kwiecień 200619 l polecam remote administrator server 2.0 hehe oj ty niegrzeczny jestes jak juz tekie programy polecasz:D nie ja tak tylko z ciekawosci bo raczej dla jakiejs obcej laski nie bede siedzail przez pół roku :D a poczta jest bodajze na hotemail wiec ze tak z frncuska pojade marneszance :)
Napisano 9 Kwiecień 200619 l a taka bajka to trzeba było napisac to w prostszy sposób :P no to wtedy nie - nie masz archives.dat - nie masz archiwów, nie sa przechowywane na serwerze, nie ma ich na komputerze. Skasujesz plik to go nie odzyskasz, nie utworzysz pliku to skad masz go odzyskac - proste jak budowa cepa ;) po co ci to ? No ale wlacha cos mi sie kiedys obil program w ktorym jak bylo odzsykiwanie skasowanego archiwom wiec sam juz nie wiem:/
Napisano 14 Kwiecień 200619 l A jest taka mozliwosc, ze ktos zasadzi szpiega i ten szpieg bedzie wszystko co napisano do jakiegos swojego archiwum ladowal?
Napisano 14 Kwiecień 200619 l Kulki - jest taka mozliwosc, szczegolnie latwo jest sledzic w sieci, takiej gdzie serwer glowny rozsyla zapytania po wszystkich kompach, wtedy mozesz latwo takie dane wylapac. Jest do tego specjalny soft w ktorym wpisujesz port i mozesz sobie sledzic rozmowy gg, niektore sa zakodowane inne nie :) Kiedys mi to kumpel pokazywal, bo bawil sie takimi rszeczami :)
Napisano 14 Kwiecień 200619 l W kwestii wyjaśnienia. Jeżeli w GG ustawimy aby archiwum nie było tworzone to NIKT i NIC nie odzyska bo niczego nie ma - archiwum wogóle nie jest tworzone. Jeżeli było archiwum i skasowano je to da się to odzyskać dopóki plik nie zostanie nadpisany (a i wtedy fachowcy potrafią).
Napisano 15 Kwiecień 200619 l A programy takie jak np MKsVir potrafia takiego szpiega wykryc? A jak nie to czy jakies potrafia?
Napisano 15 Kwiecień 200619 l archiwum na gg powstaje ZAWSZE, w koncu widzicie je przewijajac rozmowe w gore, natomiast jesli ustawicie by go nie bylo, to jest ono kasowane w momencie zakonczenia pracy programu, najlepsze wyjscie: ladowac kopie zapasowa dysku przy kazdym restarcie :) dziala, sprawdza sie, nie ma sladu ze na kompie robiono cokolwiek
Napisano 15 Kwiecień 200619 l empeck-ale dyskutujemy o bezpiecznym stosunku z gg, to ze miranda ma czysty tylek to wiemy :) ale chcemy miec ubaw z gadulcem i nie oplacic tego czkawak :)
Napisano 15 Kwiecień 200619 l ja nie używam natywnego klienta do obsługi gg od jakichś trzech lat. Jak zobaczyłem ostatnio u brata jak ten klient 'wyewoluował' to tylko się utwierdziłem w tym przekonaniu. Jak komuś gg nie pasuje, to niech się przerzuci na alternatywnego klienta, ot co.
Napisano 15 Kwiecień 200619 l Co to ta Miranda? Po odznaczeniu "nie tworz archiwum" nic nie jest zapisywane wogole vv3k70r - to twoje imie z bierzmowania?;)
Napisano 15 Kwiecień 200619 l http://miranda.kom.pl komunikator który przez wtyczki potrafi połączyć się z wszystkim. Tyle że nie jest prosty w obsłudze na pierwszy rzut oka. Ja Mirki używam do kilku sieci, updejtowania mojego IP na dyndns.com, smsów przez MBoxa na orange, etc. EDIT: W mirce można profil zaszyfrować na hasło