Napisano 11 Kwiecień 200618 l Jest tworzona mapa XSI. wpisujcie się. http://www.frappr.com/softimagexsi
Napisano 2 Maj 200618 l jakto nie, w tej chwili całe 1,3 % tam to dziewczyny. pewnie się po znajomościach dostały
Napisano 2 Maj 200618 l od niedawna. golca akurat renderuje na xsi, i niektore speedy byly renderowane w xsi. moim zdaniem ma więcej możliwości przy materiałach niż max.
Napisano 2 Maj 200618 l o, mapowanie akurat w maksie o wiele lepsze, chociażby fakt że maks ma pelt mapping, i w xsi dziwnie mi się to rozbija w poligony. a modeluję w wingsie, więc trudno mi powiedzieć.
Napisano 2 Maj 200618 l Ja nie używam pelta (jak juz z automatu to w wingsie hehe), XSI ma tą przewagę że nie ma żadnego durnego modyfikatora i można mapować i modelowac równocześnie, poza tym max dopiero od wersji 8 w unwrapie ma cokolwiek poza planarną projekcją, zresztą nie lubię unwrapa maxowego. Jeżeli modelujesz w wingsie, to pewnie używasz Tweak'a, spróbuj pobawić się Tweak Tool'emw XSI. Świetny jest, zwłaszcza że od razu można modelować na poziomie vertex/edge/poly bez przełączania czegokolwiek. propaganda mode [off] ;)
Napisano 2 Maj 200618 l :P ja żonaty jestem. W gruncie rzeczy to interesujące jest. Od bardzo dawna postuję na forach, rozmawiam o sofcie z wieloma ludźmi i nikt mnie nie podejrzewał o podrywanie facetów. Raz porozmawiam z kobietą i od razu podteksty.
Napisano 2 Maj 200618 l Chyba za poważnie mnie potraktowałeś. A co do xsi to fajowy jest, tyle że komplet narzędzi i przyzwyczajeń mam pod maxem ;).
Napisano 2 Maj 200618 l ja? poważnie? skąd ;) max jest fajny, tylko ma małą wadę. a konkretnie około 3000 wad w euro.
Napisano 3 Maj 200618 l Czyżbyś Aniu zrezygnowała również z V-Raya? :) A do Pelt Mappingu jest w XSI plug-in - http://www.highend3d.com/xsi/downloads/plugins/texturing/3805.html Pozdrawiam. EDIT: Acha. Gdzieś w sieci jest nowsza wersja tego plug-inu, ale nie pamiętam gdzie... :|
Napisano 3 Maj 200618 l Endriu, jeszcze nie wiem wogle czy zostane na stałe przy xsi. Pewne jego cechy są ciut denerwujące. dzięki za link.
Napisano 3 Maj 200618 l Gdyby nie niedostępność dodatkowy rendererów, bo jak dla mnie to jest chyba główna jego wada - ja uznałbym go za rozwiązanie (prawie) idealne. Trochę brak V-raya czy innych, ale na szczęście Cebas ma zamiar w tym roku wypuścić Final Rendera, chociaż dla Mai mieli wypuścić w 2005 i jakoś im się to nie udało...