Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

SpacePort na obcej planecie. Statki dokuja do trzech wiez, rozmieszczonych centralnie.

Soft: CorelDraw 9, Photoshop Cs2

SpacePort on a alien planet. Space Ships are docking to the 3, centrally located, towers .

Soft: CorelDraw 9, Photoshop Cs2

spaceport5hs.jpg

• Odpowiedzi 108
  • Wyświetleń 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

_Kreska_ -> super. kolejny Bitewnik :) powodzenia życzę.

Napisano

tak Ciosek, to max+fotoshop, perspektywa to dla mnie czarna magia dlatego musze sie posilkowac maxem, mam nadzieje ze to dozwolone?

przymierzam sie do tych statkow, narazie wymysliem ze beda sie lapac słupów obrotowymi ramionami a jednoczesnie dziób bedzie wchodzil w głąb wierzy. o jakos tak:

statekcopyc8tm.jpg

Napisano

Świetnie! Niezły koncept. Coś czuje że to bedzie jedna z ciekawszych prac.

Powodzenia!

Napisano

no do boju Krecha-ostatnio glos mój padł na Ciebie-i teraz tez juz mi sie praca zaczyna podobac-umiesz dzialac klimatem-pozdrawiam i powodzenia :)

Napisano

Kreska: ja sie nie czepiam poprostu jestem pod wrazeniem. Wedlug mnie poki co najlepsza praca. Zycze powodzenia

Napisano

Ciosek: ja sie nie czepiam ze sie czpiasz :) , pytam bo moze nie wolno wspierac sie geometria z maxa? ostatnio wiele dyskusji bylo na formu o tym co mozna a co nie.

no w kazdym razie dzieki za komenty (ty yuki jak coś powiesz to az sie chce robic:)), milo bedzie znowu cos poskrobac ale chyba troche zbastuje bo fimo własnie przyszło :)

Napisano

nonono i tak trzymac-bede Ci kibicować-bo mi tym razem czasu nie starczy i bede trzymać kciuki :)

Napisano

dzieki Youki, moze uda mi sie cos z tego wykrzesa, tymczasem pierwsze wprawki w korelu. chyba jednak bez fotoszopka sie nieobejdzie :(

kontur.jpg

Napisano

dodalem stateczki przy słupach, bez łapek z pierwszego konceptu, jakos przestalo mi sie to podobac. Normalnie se teraz przybijaja i wisza :)

kontur_2.jpg

Napisano

Super praca jak narazie. No i dobrze że niemają teraz "łapek" w końcu to xxxx któryś tam wiek wieć już pewnie zdążyli wymyśleć jakieś urządzenia antygrawitacyjne. I może to trochę obcykane ale z tył w tle po lewej dałbym jakieś budynki.

Napisano

dzieki za komenty :)

a co do pedzelkow to jeszcze musze posiedziec w corelu nad tym statkiem z pierwszego planu. A straaaaasznie mi sie nie chce :(, . tymczasem pierwsze wprawki w kolorkach. Strasznie surwowe to narazie, ale z czasem powinno byc coraz lepiej.

kontur_3.jpg

Napisano

nono fajna pracka nam sie tu szykuje ;] taki klimacik mi sie kojazy troche z Halo (gra taka =P), czyli ******* (skromnie to ujmujac)

... a ja se poczekam na dalsze efekty

(widze ze szybko doszedl nowy upgrejt - jak pisalem koment to tego wyzej jeszcze nie bylo=))

Napisano

dzieki za komentarza.

tak sie przymierzam do lądu tej planteki, narazie wstepne wiec moze sie jeszcze wiele zmienic

wszelkie sugestie oczywisie bardzo mile widzane :), bo troche nie mam pomyslu, chcialbym zrobic lodową planetke z fajnymi lodzikami pełnym refleksów swietlnych i odbic. no zobaczymy co z tego wyjdzie.

kontur_4.jpg

Napisano

gorek cd...

kontur_5.jpg

Napisano

i troche lodzika pod kopułkami...

kontur_6.jpg

Napisano

dzieki panowie :)

przymiarki do statku z pierwszego planu, chyba bedzi ok, sorki za jakosc, zrobilem printscreena gdyz eksportowac mi sie juz nie chcialo.

kontur_8.jpg

Napisano

cd...

kontur_9.jpg

Napisano

spoko Grudzien, mi tez ;). Statek jest widziany z tylu, lekko przechylony zmierza w kierunku wierz. chyba troche padla mi perspektywa w ostatnim module, no ale nic, moze cieniowanie troche pomoze. aha, te pierscienie to silniki. 2 duze pod spodem beda wlaczone przy statkach dokujacych do wierz. hehe, w sumie troche ich nakladlem (tych silnikow), łacznie bedzie 10.

Napisano

nonon zaczyna to juz powoli nabierac sensu... tylko kolorki bym ostatecznie radzil zmienic, to by przekaz byl wyrazniejszy -]

Napisano

spoko spoko, kolorki sie jeszcze dopasuje :)

Napisano

troszke go podcieniowalem, kurcze, jakos mi to wszystko przestaje sie podobac, drentwo wychodzi :(

kontur_10.jpg

Napisano

Cały stateczek w Corelu ? RESPECT człowieku :) "ubrudzisz go troche w Photoshopie, więcej cieni, dasz ten spojler po prawej także na lewo i będzie naprawdę super.

Napisano

ehh, no wlasnie nie, to ostatnie juz w fotku dodawalem, corale mam dosyc :(

Napisano

cd...

kontur_11.jpg

Napisano

dzieki Ciosek, na dzisiaj chyba ostatni apdejt...

prevka_11.jpg

Napisano

Kreska: alez prosze bardzo :) - wazne ze cos robisz, nikt nie nakazuje zrobic tego na jutro :) ale milo jest popatrzec na nowe efekty pracy :)

Napisano

sie wlasnie zastanawiam nad zmiana tla, bez gor nie lepiej to wyglada?

prevka_15.jpg

Napisano

dopiero tu zajrzałem - ładnie :)

mi się bardzej podoba ta wersja z górami, bez gór już słabsza, ale może to tylko przez zmienione kolory ;)

Napisano

Cze fajnie Ci to wychodzi.Moim zdaniem bez gór,ale z tymi chmurami burzowymi z poprzedniego obrazka,bo one tam budowały fajny klimat, a wywalenie gór przestrzeń, no to tyle ode mnie :)

Napisano

za duzo za jasno, i to zdecydowanie - roznicuj glebie sceny za pomoca intensywnosci kontrasow, nasycenia kolorow, detali elementow, bo narazie nie czuc zupelnie przestrzeni i wielkosci obiektow na rysunku - wszystko jest jakby na tym samym planie.

I ze zrodlami swiatala na statku mocno przesadziels - wyglada jak kula dyskowtekowa ;)

Praca ma potencjal - ale na razie wyglada jak posklejana z roznych wycinkow... I raz jeszcze - zdecydowanie zbyt jasna

Napisano

Łoj ale to wszytko sterylne, jak ze szpitala :-)

ale pewnie o to chodzi.

Tak jak przedmowca uwazam ze wartalo by troszke zroznicowac powierzchnie.

Napisano

ha, dzieki za komentarze, szczegolnie Tobi OmeN, cos bede probowal z tym zrobic ale nie wiem czy cos z tego jeszcze bedzie. Prawde mowiac chcialem jak najbardziej sterylne zeby to bylo. Teraz zanlazle sie pomiedzy i nie wiem w ktora strone ruszyc. Zamierzalem calosc zrobic w bieli, tak troche ipodowo no ale jak widac dupa blada wyszla a nie ipod :( na razie na szybko maly apdejt, tak lepiej jest?

prevka_16.jpg

Napisano

Az sobie szybkiego overpainta zrobilem zeby pokazac o co mi chodzi - mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ;]

Chodzi mi o to ze to wyglada na razie jakbys w 3d sworzyl obiekty ale nie ustawil opcji rzucania cieni - wyglada to do bolu sztucznie. Planeta nie ma atmosfery radnej - popatrz sobie na zachody slonca w miastach - jak atmosfera gestnieje wraz z odlegloscia

Mozna dodac tez kilka mniejszych elementow by ozywic calosc - jakies stateczki - budynki w tle - jakies nereguralnosci

Jak mowilem szybciutki overpaint - mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi ;]

Napisano

o weź! masakra! tyle ze ja tak nie umiem :( super to zrobileS! no nic, pobawie sie jeszcze chociaz i tak nie bedzie tak super

a tak przy okazji, to co z planetami bez atmosfery? albo z atmosferami kompletni innymi od tej ziemskiej? próbowałes kiedyś to namalować?

Napisano

Trochę podmalowałem jeśli można, tak szybko szkicowo.Może coś w ten deseń?

prevka16copy7yl.jpg

edit

Jak widać trochę się spóźniłem, no nic...

ps.Omen fajnie to zmajstrowałeś.Kreska co to ma znaczyć?! ;) Pewnie,że też tak umiesz,a teraz marsz do pracy ;)

Napisano

Kreska no nie swiruj - to przeciez wciaz twoj rysunek tylko troche podmalowany. Nie boj sie uzywac mocnych cieni - bo robisz obrazek pod zrodlo swiatala, i nie przesadzaj tez z iloscia swiatelek od silnikow bo bedzie rozpraszac uwage. Ogolnie popatrz sbie na fotki robione wieczorem pod slonce i sproboj zrozumiec dlaczego wygladaja jak wygladaja

Co do planet - kazda ma jakas atmosfere ;] Atmosfera - gazowa powłoka otaczająca planetę. Nie musi byc to powietrze ale zawsze jest cos co w jakism stopniu rozprasza swiatlo powodujac rozny stopien widocznosci czy ulozenia kolorow. Na obszarach pustynnych - jak twoj na rysunku, zawsze dochodzi jeszcze masa plyłu ktory jest w powietrzu i ktory ladnie definiuje glebie przestrzeni

Napisano

no a co z planetami bez atmosfery :)? bo tak sie zastanawiam jak by to wygladalo? cienie byly by ostre i ciemne a po horyzont doskonaly widok?

tymczasem zabieram sie za ogladanie fotek. a wracaja co rys. chodzi mi o to ze nie mam takiego smaku i wyczucia jak Ty, dlatego szanse ze uda mi sie podmalować to w taki sposób sa raczej marne, no ale sprobuje jeszcze powalczyc :)

Napisano

Nie ma planet bez atmosfery... zawsze jest cos. To wielgache ciala niebieskie i kazde ma swoja grawitacje wiec raczej trzymaja swoje gazy przy sobie ;]

Ale teoretycznie tak by to wlasnie wygladalo - ze mialbys doskonala czern nawet na obiekchie bardzo oddalonym od obserwatora... w praktyce rzecz raczej nieistniejaca...

Napisano

eee, a merkury? nie ma atmosfery, no a wlasciwie to co ma nie przypomina w ogole atmosfery :)

glup jestem, wygladalo bedzie to przeciez jak zdjecia z ksiezyca, nie?

te co tak naprawde niby kubrick zrobil :]

Napisano

Ale trzeba przyznac Omenowi ze ma racje - praca tak "wycieniowana" naprawde wyglada o wiele lepiej

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.