Gość _Kreska_ Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 SpacePort na obcej planecie. Statki dokuja do trzech wiez, rozmieszczonych centralnie. Soft: CorelDraw 9, Photoshop Cs2 SpacePort on a alien planet. Space Ships are docking to the 3, centrally located, towers . Soft: CorelDraw 9, Photoshop Cs2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 _Kreska_ -> super. kolejny Bitewnik :) powodzenia życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciosek Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 No naprawde fajne. Kreska a to robiles w photshopie+max3d tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 tak Ciosek, to max+fotoshop, perspektywa to dla mnie czarna magia dlatego musze sie posilkowac maxem, mam nadzieje ze to dozwolone? przymierzam sie do tych statkow, narazie wymysliem ze beda sie lapac słupów obrotowymi ramionami a jednoczesnie dziób bedzie wchodzil w głąb wierzy. o jakos tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 fajniaste szkice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Świetnie! Niezły koncept. Coś czuje że to bedzie jedna z ciekawszych prac. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuki Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 no do boju Krecha-ostatnio glos mój padł na Ciebie-i teraz tez juz mi sie praca zaczyna podobac-umiesz dzialac klimatem-pozdrawiam i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciosek Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Kreska: ja sie nie czepiam poprostu jestem pod wrazeniem. Wedlug mnie poki co najlepsza praca. Zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Ciosek: ja sie nie czepiam ze sie czpiasz :) , pytam bo moze nie wolno wspierac sie geometria z maxa? ostatnio wiele dyskusji bylo na formu o tym co mozna a co nie. no w kazdym razie dzieki za komenty (ty yuki jak coś powiesz to az sie chce robic:)), milo bedzie znowu cos poskrobac ale chyba troche zbastuje bo fimo własnie przyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuki Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 nonono i tak trzymac-bede Ci kibicować-bo mi tym razem czasu nie starczy i bede trzymać kciuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 dzieki Youki, moze uda mi sie cos z tego wykrzesa, tymczasem pierwsze wprawki w korelu. chyba jednak bez fotoszopka sie nieobejdzie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 dodalem stateczki przy słupach, bez łapek z pierwszego konceptu, jakos przestalo mi sie to podobac. Normalnie se teraz przybijaja i wisza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_bos Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Super praca jak narazie. No i dobrze że niemają teraz "łapek" w końcu to xxxx któryś tam wiek wieć już pewnie zdążyli wymyśleć jakieś urządzenia antygrawitacyjne. I może to trochę obcykane ale z tył w tle po lewej dałbym jakieś budynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 No to chłopie bez teraz pedzelki i maluj w PS. Może byc fajne. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 dzieki za komenty :) a co do pedzelkow to jeszcze musze posiedziec w corelu nad tym statkiem z pierwszego planu. A straaaaasznie mi sie nie chce :(, . tymczasem pierwsze wprawki w kolorkach. Strasznie surwowe to narazie, ale z czasem powinno byc coraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 nono fajna pracka nam sie tu szykuje ;] taki klimacik mi sie kojazy troche z Halo (gra taka =P), czyli ******* (skromnie to ujmujac) ... a ja se poczekam na dalsze efekty (widze ze szybko doszedl nowy upgrejt - jak pisalem koment to tego wyzej jeszcze nie bylo=)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 o kurde super, wyglada jak prosto wyciagniete z maxa :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 dzieki za komentarza. tak sie przymierzam do lądu tej planteki, narazie wstepne wiec moze sie jeszcze wiele zmienic wszelkie sugestie oczywisie bardzo mile widzane :), bo troche nie mam pomyslu, chcialbym zrobic lodową planetke z fajnymi lodzikami pełnym refleksów swietlnych i odbic. no zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 gorek cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 i troche lodzika pod kopułkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostap.hg Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 ladnie ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 o tak , podoba mi sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 dzieki panowie :) przymiarki do statku z pierwszego planu, chyba bedzi ok, sorki za jakosc, zrobilem printscreena gdyz eksportowac mi sie juz nie chcialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 jak na razie trudno mi nie w tym odnalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 spoko Grudzien, mi tez ;). Statek jest widziany z tylu, lekko przechylony zmierza w kierunku wierz. chyba troche padla mi perspektywa w ostatnim module, no ale nic, moze cieniowanie troche pomoze. aha, te pierscienie to silniki. 2 duze pod spodem beda wlaczone przy statkach dokujacych do wierz. hehe, w sumie troche ich nakladlem (tych silnikow), łacznie bedzie 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 nonon zaczyna to juz powoli nabierac sensu... tylko kolorki bym ostatecznie radzil zmienic, to by przekaz byl wyrazniejszy -] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 spoko spoko, kolorki sie jeszcze dopasuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 troszke go podcieniowalem, kurcze, jakos mi to wszystko przestaje sie podobac, drentwo wychodzi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imie Moje Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Cały stateczek w Corelu ? RESPECT człowieku :) "ubrudzisz go troche w Photoshopie, więcej cieni, dasz ten spojler po prawej także na lewo i będzie naprawdę super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 ehh, no wlasnie nie, to ostatnie juz w fotku dodawalem, corale mam dosyc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciosek Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 No Kreska calkiem niezle Ci to idzie - trzymaj tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 dzieki Ciosek, na dzisiaj chyba ostatni apdejt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciosek Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Kreska: alez prosze bardzo :) - wazne ze cos robisz, nikt nie nakazuje zrobic tego na jutro :) ale milo jest popatrzec na nowe efekty pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 sie wlasnie zastanawiam nad zmiana tla, bez gor nie lepiej to wyglada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 dopiero tu zajrzałem - ładnie :) mi się bardzej podoba ta wersja z górami, bez gór już słabsza, ale może to tylko przez zmienione kolory ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Cze fajnie Ci to wychodzi.Moim zdaniem bez gór,ale z tymi chmurami burzowymi z poprzedniego obrazka,bo one tam budowały fajny klimat, a wywalenie gór przestrzeń, no to tyle ode mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 za duzo za jasno, i to zdecydowanie - roznicuj glebie sceny za pomoca intensywnosci kontrasow, nasycenia kolorow, detali elementow, bo narazie nie czuc zupelnie przestrzeni i wielkosci obiektow na rysunku - wszystko jest jakby na tym samym planie. I ze zrodlami swiatala na statku mocno przesadziels - wyglada jak kula dyskowtekowa ;) Praca ma potencjal - ale na razie wyglada jak posklejana z roznych wycinkow... I raz jeszcze - zdecydowanie zbyt jasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Łoj ale to wszytko sterylne, jak ze szpitala :-) ale pewnie o to chodzi. Tak jak przedmowca uwazam ze wartalo by troszke zroznicowac powierzchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ha, dzieki za komentarze, szczegolnie Tobi OmeN, cos bede probowal z tym zrobic ale nie wiem czy cos z tego jeszcze bedzie. Prawde mowiac chcialem jak najbardziej sterylne zeby to bylo. Teraz zanlazle sie pomiedzy i nie wiem w ktora strone ruszyc. Zamierzalem calosc zrobic w bieli, tak troche ipodowo no ale jak widac dupa blada wyszla a nie ipod :( na razie na szybko maly apdejt, tak lepiej jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Az sobie szybkiego overpainta zrobilem zeby pokazac o co mi chodzi - mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ;] Chodzi mi o to ze to wyglada na razie jakbys w 3d sworzyl obiekty ale nie ustawil opcji rzucania cieni - wyglada to do bolu sztucznie. Planeta nie ma atmosfery radnej - popatrz sobie na zachody slonca w miastach - jak atmosfera gestnieje wraz z odlegloscia Mozna dodac tez kilka mniejszych elementow by ozywic calosc - jakies stateczki - budynki w tle - jakies nereguralnosci Jak mowilem szybciutki overpaint - mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 o weź! masakra! tyle ze ja tak nie umiem :( super to zrobileS! no nic, pobawie sie jeszcze chociaz i tak nie bedzie tak super a tak przy okazji, to co z planetami bez atmosfery? albo z atmosferami kompletni innymi od tej ziemskiej? próbowałes kiedyś to namalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Trochę podmalowałem jeśli można, tak szybko szkicowo.Może coś w ten deseń? edit Jak widać trochę się spóźniłem, no nic... ps.Omen fajnie to zmajstrowałeś.Kreska co to ma znaczyć?! ;) Pewnie,że też tak umiesz,a teraz marsz do pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Kreska no nie swiruj - to przeciez wciaz twoj rysunek tylko troche podmalowany. Nie boj sie uzywac mocnych cieni - bo robisz obrazek pod zrodlo swiatala, i nie przesadzaj tez z iloscia swiatelek od silnikow bo bedzie rozpraszac uwage. Ogolnie popatrz sbie na fotki robione wieczorem pod slonce i sproboj zrozumiec dlaczego wygladaja jak wygladaja Co do planet - kazda ma jakas atmosfere ;] Atmosfera - gazowa powłoka otaczająca planetę. Nie musi byc to powietrze ale zawsze jest cos co w jakism stopniu rozprasza swiatlo powodujac rozny stopien widocznosci czy ulozenia kolorow. Na obszarach pustynnych - jak twoj na rysunku, zawsze dochodzi jeszcze masa plyłu ktory jest w powietrzu i ktory ladnie definiuje glebie przestrzeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 no a co z planetami bez atmosfery :)? bo tak sie zastanawiam jak by to wygladalo? cienie byly by ostre i ciemne a po horyzont doskonaly widok? tymczasem zabieram sie za ogladanie fotek. a wracaja co rys. chodzi mi o to ze nie mam takiego smaku i wyczucia jak Ty, dlatego szanse ze uda mi sie podmalować to w taki sposób sa raczej marne, no ale sprobuje jeszcze powalczyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Nie ma planet bez atmosfery... zawsze jest cos. To wielgache ciala niebieskie i kazde ma swoja grawitacje wiec raczej trzymaja swoje gazy przy sobie ;] Ale teoretycznie tak by to wlasnie wygladalo - ze mialbys doskonala czern nawet na obiekchie bardzo oddalonym od obserwatora... w praktyce rzecz raczej nieistniejaca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 eee, a merkury? nie ma atmosfery, no a wlasciwie to co ma nie przypomina w ogole atmosfery :) glup jestem, wygladalo bedzie to przeciez jak zdjecia z ksiezyca, nie? te co tak naprawde niby kubrick zrobil :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 He he, Omen wymiatacz. No dałesz mu popalic. Zrobiłesz mu smaka na twoją wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciosek Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Ale trzeba przyznac Omenowi ze ma racje - praca tak "wycieniowana" naprawde wyglada o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi