pawelekarcz Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Witam wszystkich ktorzy zerkneli. W 3ds siedze 3 miesiace ale troche sobie olewalem to mialem nauke to mi sie niechcialo. Zmieszczam kilka moich prac. Komentarze zle i dobre mile widziane Monitor Szafke Głośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Hej po tym co ostatnio dzieje się na forum aż strach sie odzywać ale próbuje ;) p opierwsze witamy na forum :) druga sprawa która zawsze ejst wnoszona dla nowych użytkowników - prosimy o zapoznanie z reulaminem forum - zwłaszcza dotyczącym nazewnictwa wątków na forum, i innych spraw. Regulamin znalezc mozesz tutaj : http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Ja poprawe Ci temat na zgodny z regulaminem ale na przyszłosc prosze juz o stosowanie sie ;) i zapoznanie z regulaminem. Pozwole sobie takze poprawic linki z obrazkami bo cos zle poszło. Jeszcze raz witamy na forum. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Hej po tym co ostatnio dzieje się na forum aż strach sie odzywać ale próbuje ;) hehe jaki grzeczny :) Witam!! na forum jak na 3msc to bardzo fajnie ja tak nie umialem :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 daj albo dołącz obrazki do posta (opcje zaawansowane, zarządzaj załącznikami) oświetl sceny (lamp + shadows włączone) popraw teksturę szafki (jeśli ma to być drewno), i przy szafce przydałoby się jakieś odbicie na szybie modeling z tego co widać przyzwoity, pokaż siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 hehe dobra ja sie nie odzywam :D a co do pracki sitaki tak jak Ania pisala pokaz (najlepiej screeenshota z ekranu maxa) no jak na poczatek to jest dobrze.. ale zawsze poczatki sa ciezkie co tu wiele pisac powodzenia i duzo zapalu w pracy... pamietaj ze w 3d zawsze moze byc lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 dwa pierwsze modele niezłe, głośnik słaby, co to jest w prawym górnym rogu głośnika, wygląda jak pokrętło od strojenia (z kultowego radiomagnetofonu Grundig) powodzenia w dalszej pracy, nie zniechęcaj sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelekarcz Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2006 W prawym gornym rogu glosnika jest regulacja glosnosci a dolanczam siatki. W sszafie na gorze jest podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vany84 Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 witam na forum:) siatka glosnika jest troche nie taka. nie znam sie na nazewnictwie wiec przepraszam za uproszczenia. dziura po lewej ma dziwnie wyprofilowana krawedz - tak jakby u gory i na dole bardziej sie zaglebiala a po lewej i prawej mniej - widac to na renderze i na siatce. masz sporo niepotrzebnych vertexow i krzyzojacych sie nie wiem po co lini. pokretlo po prawej u gory ma wedlug mnie nienajlepiej rozwiazana siatke. poszczegolne linie przebiegajace od zewnatrz do wglebienia coraz bardziej sie zaciesniaja. powinienes najpierw zrobic cylinder pokretla potem cutem wyciac czesc pod wglebienie i powinno zadzialac. teraz plaszczyzna pokretla jezeli jest lekko wypukla bedzie najbardziej w okolicach wglebienie a wydaje mi sie ze powinna byc w swoim "centralnym" miejscu. to tyle na poczatek:) powodzenia w modelowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelekarcz Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Skonczylem wlasnie nastepna rzecz. A mianowicie jest to budzik http://img99.imageshack.us/my.php?image=budzik6mu.jpg a tu jest siatka http://img48.imageshack.us/my.php?image=budsiat5zb.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Witay na forum. W zimie, pamiętaj o czapce i rękawiczkach. :) no i działaj ile prądu starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vany84 Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 no i kurcze mozna zrobic nienajgorsza siatke :):) - siatka budzika juz niezle wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 W zimie, pamiętaj o czapce i rękawiczkach Jakoś nie rozumiem po co to :D ? A co do budzika to siatka może być ale materiały pozostawiają wiele do rzyczenia, ten chrom(chyba tak) to jakiś dziwny jest(dałbyś hdri to by było lepiej mpewnie), za duży gloss chyba, tarcza budzika do poprawy, mało szczegółów na niej, wskazówki wydają mi się za małe i kolorystyka, on na prawde jest cały taki szary ? Pozdrawiam, Practise make perfect :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Nie jest źle :D fajny monitorek reszta raczej prosta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelekarcz Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 darmo on ma takie kolory moze troche obudowa jest ciemniejsza no i ten chrom to troche za bardzo blysczacy fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 pracuj nad shaderami :), jak zrobisz porządne studio i shadery to ładnie wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Witam na Forum.. Chlebem i solą... jak na początki super.. pozdrawiam. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelekarcz Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 zamiescze render mojego pokoju. nie jest to koncowy render jescze sporo sie zmieni http://img47.imageshack.us/my.php?image=pokoj28dt.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Lewą ręką ale napiszę..:) Monitor lewituje! Cos śmierdzi mi w tej pracy?... głosnik ...odstaje od pozostałuch modeli.. które sa na bardzo bobrym poziomie jak na taki mały okres dłubania w 3d.. dziw podziw... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Shadery skopane, czego tam gdzie masz okno to jest ściana, i skąd pada to światło w zamkniętym pomieszczeniu :D? Modele nie są złe, stanowczo za duży czas renderingu przy takiej jakości, i AA skopane ? Jakies tekstury by się przydały. Jak już Rudylew napisał brak grawitacji, bódzik i monitor latają sobie :D Keep working Pozdr Darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 zrobisz porządne studio co masz na myśli z tym studiem ? Jest jakiś większy opis do tego ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 witam! naj na początek to pokój super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 co masz na myśli z tym studiem ? Jest jakiś większy opis do tego ? Standard studio lighting wg aversis.be http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_studio_lighting.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Jak już Rudylew napisał Darmo --> rudylew z małej piszemy... ok? :D:D:D :P Tak jakoś jak to przeczytałem i zobaczyłem to jakoś pedancko to wyszło.. troche nieładu musi być :D pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Dzięki. Już kiedyś tam trafiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 wszystko takie kanciaste, dziwaczne, zwlaszxcza mebelek i glosnik, ale jak na początki to najgorzej nie jest, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Sorry rudylew ale jakoś tak z przyzwyczajenia wszystkie nicki z dużej pisze ;) Czekamy na jakieś nowe rendery, albo modele :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Darmo spoko nie przepraszaj :D :) pawelekarcz Czekamy czekamy..na dalsze postępy? Hyba nie zrezygnowałeś?? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi