3dsmaxman Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Witam :) Wczoraj cały boży dzień robiłem hełm rycerza, najpierw modelowanie, a potem UnwrapUVWs... I teraz chcę zrobić teksturkę do modelu w Photoshopie. Jak uzyskać obiekt rozłożony na siatkę? Z góry dzięki za pomoc.
hkropinski Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 wystarczy texporter ( poszukaj w googlach ), pozdrawiam
PAINbringer Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Jest jeszcze tradycyjny indiański sposób, o którym pamiętają tylko starsi : => PSD => ;) Pozdrawiam
3dsmaxman Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Dzięki wielkie :) PAINbringer - też tak czasem robię, ale z innymi aplikacjami, choć w przypadku siatek na 200 poly nie jest to chyba najlepsze wyjście :]
piotrek Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Co wy mówicie? To w maxie nie można wyeksportować tej siatki z Unwrapa do PS? Przeciweż to musi być :/
Grimor Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 A nei da sie tego jakos zrobic za pomoca render to texture??:>
Ania Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 chyba w render do texture chodzi o co innego, ale nie wiem. texporter albo ta rzecz w max8 lepsze od printscreen, bo można ustawiać dowolną wielkość tekstury, dodatkowo są te kolory że potem widać gdzie objekt miał zgięcia.
streaker Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 materiał z wire i potem render to texture... chyba... Osobiście robie tak jak xeav pisze...
Rekomendowane odpowiedzi