Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Praca wspólna z Maqs'em, tworzona w programach open-source.

(aktualnie Blender, SharpConstruct, GIMP)

Koncept jest w trakcie tworzenia, na razie chcemy skupić się na ogóle sceny, później dojdą szkice postaci i ważniejszych obiektów.

k6artcr3u1egyggy.jpg

(większe, 950x700) http://images2.fotosik.pl/64/lluj77z3odc6nyg6.jpg

zjawa, przy człowieku na krześle, ubiera mu koronę (on sam w starych, poniszczonych bransoletach i szatach dworskich), ta druga - ukłania się i odkrywa danie główne, uważne obserwujące gościa

wokół leży nieco szarych, choć nie zepsutych owoców

w tle - inne zjawy, szepczące coś i pokazujące palcem na, kolejnego już, "króla" zaproszonego na obiad

skąd ten pomysł? tak! z głębokich zakamarków naszych umysłów :)

wypowiedzcie się proszę

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wypowiedzcie się proszę

ok

temat chyba zly :D

sorki ale na to zaslugujesz 500 postow i nie widziec jakiegos ladu i porzadku w dziale WIP :(

Napisano

koncept zjawy fajny , dajcie mu jakieś czerwone ślepia albo cosik //

Napisano
  • Autor

thx, ale czerwone oczka nie pasują. wygląda wtedy bardziej kreskówkowo

Napisano

Zaczolem modelowac ta zjawe wczoraj, narazie mam tyle

screen

zjawascreen8zv.jpg

i render

g3n249x9b9dr1yns.jpg

Napisano

W kopalni ja tylko robocika modelowałem:), tak ubranie recznie modelowalem, zamiezam jeszcze dodac szczeguly w sharpie

Napisano
  • Autor

Maqs jestes drugą osoba, ktora przełożyla mój koncept na realną istotę - w przeciwieństwie do Jogurtów i reszty "śmietanki z z najlepszych polskich uczelni" (patrz: wronoptyl...)

ja się biorę za kolejną wersję konceptu ogółu, w weekend skończę

Napisano

Avenger

Troche poprawilem zjawe, musze poprawic lewy rekaw i zagiecia po tej samej stronie, i jakies faldki na kaptur dodac.

To udalo mi sie narazie zrobic

zjawa8bb.jpg

Napisano

:]

jak juz mowilem Ci nie nawidze ubran modelowac dlatego jeszcze wiekszy respekt :D keep it up:)

Napisano

To jeszcze 2 szybkie renderki, model juz prawie gotowy zostaly tylko male poprawki (chyba) potem mapowanie i Avenger bedzie mogl malowac tex:)

Jak to mowia na zagranicznych forach "C&C Welcome" :D

5hgspn8khr389a3n.jpg

s8bnb55q1cn16860.jpg

Napisano

Mecze sie troche z mapowaniem zjawy bo zlamilem siatke w kilku miejscach i teraz troche niewychodzi, wczoraj Avenger mial dostarczyc nowe koncepty ale cos mu nie wyszlo, pewnie nie zdazyl. Postanowilem wiec wyzezbic w sharpie model tego dziada przy stole (na podstawie kilku tutkow zbrushowych)

ec7c622c532e950c.png

Napisano

:D Ten cytat.. to takie osobiste doświadcznie bylo, juz nigdy ci nie zaufam:D:D:D

tak na serjo to popracuj nad tym jeszcze