Pionier Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 Witam Postanowiłem wspólnie z Lookasem stanac do minibitwy. Obiektem ktory bedziemy modelowac jest samolot Focke-Wulf 190. Ustalone zasady: - termin do konca pazdziernika - robimy model, textury i scenografie (do wyboru np. plyta lotniska lub scena w \"powietrzu\") - malowanie zgodnie z wybranym modelem (z tym ze samolot typu A nie moze byc pomalowany jak samolot typu b) To by bylo na tyle poki co :) ps. Leoparda skoncze jakby kto pytal.
Lookas Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 no mo,że fotka nie jest za szczególna, ale chodziło o pokazanie co to za samolot a nie ze konkretnie ten.:)) Na dniach ujawnie dokładnie jak bedzie wygladal ten mój FW 190 :)) Trzymajcie kciuki:)) ten gośc wymiata Lookas[killer]
klower Napisano 25 Sierpień 2003 Napisano 25 Sierpień 2003 hurra, stare samoloty !!! uwielbiam to, zycze powodzenia i nie zatrzymywania sie !!!!
Swietlik Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 No no, startujcie niema naco czekać, chętnie zobacze wasze pierwsze wypociny [mruga]
Pionier Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Napisano 26 Sierpień 2003 Witam Widze ze bitwa bedzie cieszyc sie duzym zainteresowaniem:). Ja informuje rywala ze prawdobodobnie bede robil wersje Fw 190 D-9. Jak dobrze pojdzie to zaczne w czwartek (a moze nawet jutro). sikham:]
Loozack Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 niech nikt nikogo nie oszczędza !! chcę zobaczyć flaki walające się po podłodze i posokę spływającą ze ścian [killer][killer] :]:]:] kidding :D już nie mogę doczekać się renderów :) trzymta się [piwo] P.S. miłośnikom takich samolotów i symulacji komputerowych gorąco polecam grę Ił-2 Sturmovik [spox]
darkelf Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 no, wiec czekamy czekamy, trzeymajcie sie i milej pracy :))
Lookas Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 oki pierwsze newsy, jeszcze bez renderów. Wiadimo jaka wersja wyjdzie spod mojej heheh myszy:)) to bedzie Focke Wulf 190 A-8. Wszystkim ciekawym polecam wyszukiwarke na altaviscie. Sopro refefer, wiec mozna bedzie skontrolowac zgodnośc z oryginałem:)) co do malowania to jeszcze nie podjałem konkretnych decyzji:)) na pewno bedzie to konkretny samolot, możliwe, ze konkretny samolot konkretnego pilota:)) OKA to tyle:)) Pozdro lookas
Pionier Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 Witam Zaczynam od podwozia. Poki co tyle, jeszcze troche szczegolow do zrobienia :)... wszelkie komentarze mile widziane :)
darkelf Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 eh... koleczko no jest super... nie ma cie jak zjechac... Ale to chyba slusznie, bo odwaliles kawal(a ile jeszcze przed toba ;P) dobrej roboty... po prostu szczegolowosc mnie rozwala, ja bym nie wytzymal :). Robisz to z jakis referek czy ze zdjecia?!
Loozack Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 i to się nazywa high quality :cool: ile to podwozie ma faceów i ile ci się renderowało ??
Lookas Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 ok! no to ja tez sie pochwale:)) tyle, ze nie lubie zaczynac od drobiazgów:)) to co widzicie, to taka przymiarka do kadłuba, jeszcze troche trzeba bedzie go pomęczyc:)) ale to juz w następnym odcinku:)) Lookas
Loozack Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 widzę, że zapowiada się naprawdę ciekawa walka... niech wygra najlepszy !! :]
Kris_R Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 zapowiada się fajno... ciekawe jaki będzie końcowy efekt... czasu jest sporo wiec powinno być dobrze... już my was tu przyciśniemy!
Pionier Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 Witam Na poczatek ladnie Lookas :] zobaczymy dalej... darkelf ogolny ksztalt zrobilem z rzutow technicznych a szczegoly robie ze zdjecia. Loozack prawdziwe high quality dopiero bedzie. :D Rednerowalo sie nie cala minute moze dwie. Co do IŁ-2 to mam ta gre ale dawno w nia nie gralem. Musze sprawdzic czy jest tam Focke-Wulf :) Nom to tyle. Za jakis czas koniec podwozia :) Pozdrawiam
sikham Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 no ładnie a teraz troche edykacji :] niepodoba mi sie pomysł z opisami wasz topic jest tedo przykładem ( co brutalnie wykożystam ) chodzi o opis pojazd 3d bo Pojazd - urządzenie do transportu lądowego, poruszające się na kołach, płozach, gąsienicach, ślimakach, poduszce powietrznej lub magnetycznej. Szynowy lub drogowy, samobieżny (silnikowy, bezsilnikowy) lub holowany
Pionier Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 sikham przeczytaj regulamin. tam jest napisane: \"POJAZD - kiedy tematem pracy jest samochód, samolot, łazik, czołg i inne twory służące do poruszania się w przestrzeni \" ;)
sikham Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 ale to nijak ma sie do rzeczywistości :P a regulamin czytałem
Lookas Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 No dobra, pomojając kwestie formalne, tu jest kolejny render mojego latadła:)) Na razie ostatni na czas jakiś ale juz wiadomo w zarysie jak to bedzie.... oczywiści KONSTRUKTYWNE uwagi mile widziane:)) a ciepliwośc bedzie wynagrodzona następnym uploadem:)) Pozdro Lookas
Loozack Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 no to teraz czekam na szczegóły Lookas, czyli wszystkie rowki, łączenia blach, itp... good work [piwo]
Lookas Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Jakos ten koniec wakacji mnie do pracy motywuje. inna sprawa, ze nie chce mi sie robić powaznych rzeczy:))) W kazdym razie samolocik nabiera kształtów. I chociaz sie odgrazam, ze nie bedzie updateów, to jakos tak samo z siebie:)) No dobrze, dość grafomanstwa, wszystko widać na jednym obrazku, komentarze mile widziane, bo to nadal tylko przymiarka. Co prawde z kiku elementów jestm juz zadowolony, ale to za mało:)) Konstuktywna krytyka, jak zwykle........ Lookas ;)
Loozack Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 masz małe bugi na łączeniu skrzydła z kadłubem, ale reszta jest gładziutka, aż miło [piwo]
Kris_R Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 jest dobrze... bardzo dobrze Lookas :) tylko jedno pytanie.. w rzucie 3/4 z góry specular na lewym skrzydle tak się załamuje.. domyślam się, że skrzydło się tam zwęża i będą klapy... pytanie czy zrobisz je ruchome (osobny obiekt) czy zasymulujesz bumpem? pozdro:D
Lookas Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 odpowiadam hurtowo!! Loozack: te błedy to dlatego, ze skrzydło nie jest połaczone z kadłubem. Tam bedzie własnie krawedz łaczenia, ale masz racje, nie jest jeszcze ok Kris Oczywisci,, że bedzie yo osobny obiekt, Zreszta zaczynam powaznie mysleć o animce:))) Na samej krawedzi bedzie trzeba podziałac troche normalnymi, bo tak dziwnie sie jak na razie sie światło układa dzieki za opinie:)) Lookas
RK Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Świetna bitwa. Lookas- krawędź spływu wygląda ciut dziwnie, zwłaszcza na statecznikach. Nie jestem pewien czy osłona kabiny w Foce jest aż tak cofnięta (szkło od metalowego obramowania- u Ciebie wygląda na bardzo głębokie); usterzenie chyba chwilowo najsłabiej wypada ale to pewnie dopiero początki...
RK Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Pionier- ramię amortyzatora wygląda jakby było urwane (chyba że podwozie robisz w maksymalnym ugięciu, ale nawet wtedy chyba aż tak się nie złoży). Marudny się robię... jak zacznę przeszkadzać to dajcie znać.
Pionier Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Napisano 2 Wrzesień 2003 Witam Skonczylem podwozie :), mialem zapodac wczoraj renderek ale nie bylo czasu. Tak to teraz wyglada... (RK teraz moze byc??). Poki co zabieram sie za smiglo :). A i jeszcze jedno napis \"Continentala\" na oponie poprawie pozniej....
Loozack Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Pionier, masz ździebko dziwny sposób modelowania, że tak od końca zaczynasz, ale idzie ci bardzo dobrze więc mam nadzieję, że wiesz co robisz :) trzymaj się [piwo]
RK Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Pionier- świetne. Trochę brudów \"eksploatacyjnych\" i będzie nie do odróznienia od oryginału. Myśle że niejedno wydawnictwo modelarskie będzie zainteresowane tą pracą.
darkelf Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 pionier: bardzo ladne odwzorowanie kola, ale to tylko kolo jak na razei :)... lookas: fajnie uchwycony ksztalt, nie wiem czy taki jest naprawde, ale mi to fajne wyglada :).... Widze tez, ze obydwaj zabieracie se na to z 2 strony?... Nie wiem ktory sposob niezly, obydwu wam zycze powodzenia :).
Pionier Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Napisano 3 Wrzesień 2003 Witam :) Loozack: W sumie to nie wiem czemu robie od szczegola do ogola :P Robilem tak Leoparda i tak mi zostalo. Co z tego wyjdzie zobaczymy... RK: Z tymi brudami eksploatacyjnymi to bede walczyl przy robieniu textur. Co do wydawnictwa to nie wiem czy sie jakies zainteresuje ;)... Darkelf: No poki co kolo :P bedzie wiecej. Co do sposobu pracy to mi ten odpowiada :). Nie wiem czy latwiej czy trudniej :P. Pozdro
wiggles Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 no no przez was mam kompleksy jak patrze na swojego spita :) trzymcie tak dalej :)
Pionier Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 nie mialem ostatnio duzo czasu ale przez ostatni tydzien cos udalo mi sie znalesc te pare minut dziennie dla maxa, zatem wyskrobalem kadlub samolotu. 1. 2. z podwoziem :] i wczesna wersja kabiny :( 3. 4. widok z przodu 5. gora Pozdro :)
Loozack Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 no nie powiem, narazie to on brzydki jak jasna cholera :D ale w końcu to dopiero bryła, więc jeżeli w finalnej wersji będzie tak szczegółowy jak podwozie, to aż się boję :) trzymaj się [piwo]
Falcrum Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 No calkiem smakowicie to wygląda...:) (u Pioniera i Lookasa) Pozdr
Pionier Napisano 28 Wrzesień 2003 Autor Napisano 28 Wrzesień 2003 Originally posted by Loozack no nie powiem, narazie to on brzydki jak jasna cholera :D W jakim znaczeniu \"brzydki\", bugi na modelu czy ksztalt bryly czy to ze jest bez szczegolow ? :D Dzieki za odp. Pozdro :)
Loozack Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 z tym że brzydki to tak w cudzysłowiu :D chodziło mi o to, że to jeszcze sama bryła, no a jak bryła może być ładna ?? :) czekam na szczegóły [piwo]
Quadysz Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 no dwa samolociki super, fakt ze u pioneera jeszcze tylko bryla ale jak bedziesz tak samo wytrwaly jak przy podwoziu fiu fiu :)
Quadysz Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 hehe sorki za ksywke oczywiscie pionier :D
Pionier Napisano 9 Październik 2003 Autor Napisano 9 Październik 2003 ok!, no to kolejny update (robie elementy pod kadlubem). Jutro bede dodawal szczegoly... Quadysz !! zeby mi to ostatni raz bylo :D [lol2] :D :] Komento mile widziane. Pozdrawiam :)
Loozack Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 pięknie ci to wychodzi, niesamowita szczegółowość, ale we wnęce na podwozie masz takie dziwne pofałdowania... ...ale napewno to poprawisz :) trzymaj się [piwo] P.S. szkoda, że Lookas ma tak mało czasu, bo fajnie by było zobaczyć też jego postępy... :)
Pionier Napisano 10 Październik 2003 Autor Napisano 10 Październik 2003 postaram sie poprawic Loozack ale nie obiecuje :( czasu mam malo a koniec miesiaca zbliza sie nieublaganie :(.... ale dzieki za odpowiedz !! :) [piwo] ps. Wlasnie :] ciekawe co tam Lookas splodzi :] ;)
sikham Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 no widze ładnie sie dzieje niezła bomba :] niechciał byś takiej pożyczyć na moją szkołe :]:] Lookas czekam na twój latajacy twór mam nadzieje że bedzie równie dobry [piwo]
Swietlik Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 Lookas widzisz to co ja, bo ja widze że Pionier biegnie do przodu z perfekcją detali, już się boję o texturki, a twoich updejtów dawno nie widziałem, pokaż co szykujesz, niecierpliwie się...:D
Pionier Napisano 10 Październik 2003 Autor Napisano 10 Październik 2003 dzieki za odp !!:) to jeszcze na renderek tylnego podwozia i chyba jego koniec... co myslicie??
Loozack Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 trochę to wygląda tak, jakby opona miała przy lądowaniu ocierać się o tą górną część :| no chyba, że tak ma być :D
Pionier Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 tak ma byc, tzn wydaje sie ze ociera ale nie ociera :D....
Loozack Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 no to ok :) a co teraz modelujesz ?? jak cię znam to pewnie dętki w oponach :D czekam na updaty [piwo]
Rekomendowane odpowiedzi