Napisano 27 Sierpień 200321 l nom ja tez sobie zrobie autko. Poprzednia próba spaliła na panewce, więc może teraz się uda:)
Napisano 27 Sierpień 200321 l no, ładnie sie zapowiada....a może zamiast renderow z lakierem puszcac z normanym materiałem?lepiej zostawic efekt koncowy na koniec :) pozdr
Napisano 27 Sierpień 200321 l ehh, piękne są concept cary Alfy [spox] szkoda, że przez pomyłkę wywaliłem całego swojego topica z Alfą Brera :(:(:( ale nic to, kiedyś ją zrobie od nowa, powodzenia [piwo]
Napisano 27 Sierpień 200321 l Autor no concepty to zawsze śmietanka:) a Alfa ma pomysły! tak apropo to zrobiłem concept concept car;) co wy na to?
Napisano 27 Sierpień 200321 l Bardzo ładnie Ci to wychodzi [uczeń] Uzywasz Vraya czy brazila ?? Ktore to Twoje auto z kolei ?? :)
Napisano 27 Sierpień 200321 l super to jak na razie wyglada, a co do concept concept cara to raczej na nasze polskie drogi sie to to nie nada :P
Napisano 28 Sierpień 200321 l Blood..no i lepiej :))..a propo concept concepta...to jest dozwolone ?! :D pozdr
Napisano 28 Sierpień 200321 l Autor używam brazila bezwzględnie:) Pablo- chyba nie :/, to nie mów nikomu ok?[lol2]
Napisano 28 Sierpień 200321 l hehe ok nie powiem :D...czekam na kolejne rendery... pozdr P.S. Po co od razu robisz światła i te inne bajery?
Napisano 28 Sierpień 200321 l Autor własnie po to, dla bajeru;) nie no jakoś tak naszła mnie ochota, chciałem zobaczyć jak to bedzie wygladać
Napisano 28 Sierpień 200321 l Blood...musze powiedzieć , że robi się poważny model !! :))) powoli szukam szczęki :) pozdr[piwo]
Napisano 28 Sierpień 200321 l Autor nie no Pablo nie przesadza, mase błędów widać...:/ hehe szukałem ujęcia na którym najmniej ich jest;) Mc- MAxim- nielicząc f-50tki która... no to nie wyglądało jak auto, to przed tym był tylko mc-laren, gdzieś tu jest na forum, ale tez niewyszedł;) kiedyś próbowałem zrobić auto Nurmsami[lol2][lol2][lol2] ekhm... niewyszło[lol2][lol2][lol2]
Napisano 28 Sierpień 200321 l Nurbsy :D:D:D...nic nie mów o tej metodzie hehe..dobra jeszcze za czasów R3:] hehe.. pozdr
Napisano 28 Sierpień 200321 l Autor tył. nie wiem czemu brazil takie świństwa renderuje przy uszczelkach... sietka jest dobra...
Napisano 28 Sierpień 200321 l heh czemut ak wszyscy dziwnie modelują samochody??? no ale cóż widze że jakos wychodzi wiec to dobra metoda :) oby tak dalej!
Napisano 29 Sierpień 200321 l Autor heh no kilka rzeczy jest krzywych...:( jeszcze nie posiadłem uniejętnośći idealnegos szeregowania wertexuów:/ a wczoraj nad lakierem pracowałem troche a no i felgi
Napisano 29 Sierpień 200321 l Originally posted by Blooddragon heh no kilka rzeczy jest krzywych...:( jeszcze nie posiadłem uniejętnośći idealnegos szeregowania wertexuów:/ a więc daj w tle splajna z krzywymi beziera a potem zaznacz 2,5D snap i poprzestawiaj vertexy do tego splajna :)
Napisano 29 Sierpień 200321 l Kurde ... ten brazil robi chyba jednak lepszy lakier od vraya [nauka] Autko fajne :-) Mam jeszcze pytanie ... jak ustawic brazila zeby na lakierze byly takie fajne fefleksy (cohdzi mi o ta linie oddzielajaca innego koloru .. taka jasniejsza) Ustawilem car paint w brazilu ale to tak nie wyglada [pomocy]
Napisano 29 Sierpień 200321 l Mówiłem,żebyś zostawił smakowity kąsek na koniec !! :P hehe dla mnie qll :)) pozdr
Napisano 29 Sierpień 200321 l Autor Loozack: jak widać człowiek uczy się całe życie:) dzięki!! Mc-Maxim- olej carpainta. weź jakiś mmateriał co odbija światło i na parametrze rytrace ustaw fallof. wtedy powierzchnia będzie coraz bardziej lustrzana w stosunku do kąta nachylenia powierzchni do kamery:P . potem edytuj tedo fallofa- jest tam taki wykres. podokłądaj pare punktów i zrób jedną ostrą krawędż, taki schodek, wtedy przejście będzie ostrzejsze, tak jak u mnie:) Pablo: dzieki;) pozdrawiam!
Napisano 29 Sierpień 200321 l DZIEKI !!! :D Nie pomyslalem zeby edytowac fallofa :P Co do modelu jest SPOKO, tylko jak na moj gust felgi za sa duze :cool:
Napisano 29 Sierpień 200321 l chciałbym się zapytać o kilka szczegółów dotyczących materiałów, oświetlenia użytych na scenie
Napisano 30 Sierpień 200321 l Autor hehe no dwa światła, skylight mały i kamera;) a materiał jest nienaturalny...:(
Napisano 1 Wrzesień 200321 l Autor NO, to robale żeśmy se porobiliiii, teraz przyszła pora na Większe przedsięwzięcia:) taka texturka felgi może być?? dodam jeszcze znaczek;P
Napisano 1 Wrzesień 200321 l no może być! ale zrób jakąś ciekawszą tą felge... taka za prosta jest...
Napisano 1 Wrzesień 200321 l Autor Scorpi dla ciebie wszystko:D uatrakcyjnie ją:> ..jak widac na kolor nie potrafie sie nadal zdecydowac... jakieś sugestie??
Napisano 1 Wrzesień 200321 l Autor no mi też sie chyba spodobał:) zrobie tylko taki bardziej ...hmm krwisty[lol2] a felge taką robiłem
Napisano 2 Wrzesień 200321 l Jesli robiles taka fele...to powinines dac jej wiecej ostrosci...bo w Twojej wyglada bardziej hmmm organicnziej... pozdr
Napisano 3 Wrzesień 200321 l Autor ehh no te koła to potem zrobie jednak na boku nareszcie udało mi sie ładną siatkę ustawić, troche to trwało;) ale i tak trosze pognieciony jest:/ wszystko prze zdrzwi które taką dziwną linię maja..
Napisano 3 Wrzesień 200321 l łądnie! :) ale coś ci zmudnie idzie :( zmień później te felgi bo wyglądają jak jakieś kwiatki
Napisano 3 Wrzesień 200321 l Autor ciiicho, nie ma ządnych błędów:P hehehe a żmudnie bo wogóle nie mam teraz na to czasu... matura za pasem...:(
Napisano 3 Wrzesień 200321 l KURDEEEEEEE!!!!!! TA MASKA MNIE IMPONUJE! DOBRA robota :) szczgólnie to takie wzniesienie znaczy sie takie coś klifowate zrób szybciutko nadkłoła!!!!!
Napisano 4 Wrzesień 200321 l Autor Klifowate powiediadasz:) hmm zabardzo nie wiem osochozi, ale cieszę się, że Ci się podoba:D buahahahahahahaha co powiecie na takie felgi!!??[lol2][lol2]
Napisano 4 Wrzesień 200321 l jakie felgi hyhyhy jak bede miał ferrari to przemaluje go na różowo w kwiatki i takie felgi założe
Napisano 7 Wrzesień 200321 l nie no ladnie !! tylko przy wlocie powietrza w progu dziwnie cos wyglada
Napisano 7 Wrzesień 200321 l [boje się] co to jest [co?] teraz to wygląda bardziej jak ufo niż samochód