Blooddragon Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 nom ja tez sobie zrobie autko. Poprzednia próba spaliła na panewce, więc może teraz się uda:)
Pablo Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 no, ładnie sie zapowiada....a może zamiast renderow z lakierem puszcac z normanym materiałem?lepiej zostawic efekt koncowy na koniec :) pozdr
Loozack Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 ehh, piękne są concept cary Alfy [spox] szkoda, że przez pomyłkę wywaliłem całego swojego topica z Alfą Brera :(:(:( ale nic to, kiedyś ją zrobie od nowa, powodzenia [piwo]
Blooddragon Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Napisano 27 Sierpień 2003 racja Pablo! ten pierwszy render to wiesz, tak dla szpanu;)
Blooddragon Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Napisano 27 Sierpień 2003 no concepty to zawsze śmietanka:) a Alfa ma pomysły! tak apropo to zrobiłem concept concept car;) co wy na to?
MC-Maxim Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 Bardzo ładnie Ci to wychodzi [uczeń] Uzywasz Vraya czy brazila ?? Ktore to Twoje auto z kolei ?? :)
PrzeM Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 super to jak na razie wyglada, a co do concept concept cara to raczej na nasze polskie drogi sie to to nie nada :P
Pablo Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Blood..no i lepiej :))..a propo concept concepta...to jest dozwolone ?! :D pozdr
Blooddragon Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 używam brazila bezwzględnie:) Pablo- chyba nie :/, to nie mów nikomu ok?[lol2]
Pablo Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 hehe ok nie powiem :D...czekam na kolejne rendery... pozdr P.S. Po co od razu robisz światła i te inne bajery?
Blooddragon Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 własnie po to, dla bajeru;) nie no jakoś tak naszła mnie ochota, chciałem zobaczyć jak to bedzie wygladać
Pablo Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Blood...musze powiedzieć , że robi się poważny model !! :))) powoli szukam szczęki :) pozdr[piwo]
Blooddragon Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 nie no Pablo nie przesadza, mase błędów widać...:/ hehe szukałem ujęcia na którym najmniej ich jest;) Mc- MAxim- nielicząc f-50tki która... no to nie wyglądało jak auto, to przed tym był tylko mc-laren, gdzieś tu jest na forum, ale tez niewyszedł;) kiedyś próbowałem zrobić auto Nurmsami[lol2][lol2][lol2] ekhm... niewyszło[lol2][lol2][lol2]
Pablo Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Nurbsy :D:D:D...nic nie mów o tej metodzie hehe..dobra jeszcze za czasów R3:] hehe.. pozdr
Blooddragon Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 taki smaczek, ale nad materiałem jeszcze popracuje
Blooddragon Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 tył. nie wiem czemu brazil takie świństwa renderuje przy uszczelkach... sietka jest dobra...
SCORPI Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 heh czemut ak wszyscy dziwnie modelują samochody??? no ale cóż widze że jakos wychodzi wiec to dobra metoda :) oby tak dalej!
Loozack Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 masz trochę krzywe linie okien, a reszta jest git :)
Blooddragon Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 heh no kilka rzeczy jest krzywych...:( jeszcze nie posiadłem uniejętnośći idealnegos szeregowania wertexuów:/ a wczoraj nad lakierem pracowałem troche a no i felgi
Loozack Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Originally posted by Blooddragon heh no kilka rzeczy jest krzywych...:( jeszcze nie posiadłem uniejętnośći idealnegos szeregowania wertexuów:/ a więc daj w tle splajna z krzywymi beziera a potem zaznacz 2,5D snap i poprzestawiaj vertexy do tego splajna :)
MC-Maxim Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Kurde ... ten brazil robi chyba jednak lepszy lakier od vraya [nauka] Autko fajne :-) Mam jeszcze pytanie ... jak ustawic brazila zeby na lakierze byly takie fajne fefleksy (cohdzi mi o ta linie oddzielajaca innego koloru .. taka jasniejsza) Ustawilem car paint w brazilu ale to tak nie wyglada [pomocy]
Pablo Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Mówiłem,żebyś zostawił smakowity kąsek na koniec !! :P hehe dla mnie qll :)) pozdr
Blooddragon Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 Loozack: jak widać człowiek uczy się całe życie:) dzięki!! Mc-Maxim- olej carpainta. weź jakiś mmateriał co odbija światło i na parametrze rytrace ustaw fallof. wtedy powierzchnia będzie coraz bardziej lustrzana w stosunku do kąta nachylenia powierzchni do kamery:P . potem edytuj tedo fallofa- jest tam taki wykres. podokłądaj pare punktów i zrób jedną ostrą krawędż, taki schodek, wtedy przejście będzie ostrzejsze, tak jak u mnie:) Pablo: dzieki;) pozdrawiam!
MC-Maxim Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 DZIEKI !!! :D Nie pomyslalem zeby edytowac fallofa :P Co do modelu jest SPOKO, tylko jak na moj gust felgi za sa duze :cool:
Blooddragon Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 hehehe no są:> bo chyab bede robił concept concepta;P :cool:
turbodiesel Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 chciałbym się zapytać o kilka szczegółów dotyczących materiałów, oświetlenia użytych na scenie
Blooddragon Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 hehe no dwa światła, skylight mały i kamera;) a materiał jest nienaturalny...:(
Blooddragon Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 NO, to robale żeśmy se porobiliiii, teraz przyszła pora na Większe przedsięwzięcia:) taka texturka felgi może być?? dodam jeszcze znaczek;P
SCORPI Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 no może być! ale zrób jakąś ciekawszą tą felge... taka za prosta jest...
Blooddragon Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 Scorpi dla ciebie wszystko:D uatrakcyjnie ją:> ..jak widac na kolor nie potrafie sie nadal zdecydowac... jakieś sugestie??
Blooddragon Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 no mi też sie chyba spodobał:) zrobie tylko taki bardziej ...hmm krwisty[lol2] a felge taką robiłem
Pablo Napisano 2 Wrzesień 2003 Napisano 2 Wrzesień 2003 Jesli robiles taka fele...to powinines dac jej wiecej ostrosci...bo w Twojej wyglada bardziej hmmm organicnziej... pozdr
Blooddragon Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Napisano 3 Wrzesień 2003 ehh no te koła to potem zrobie jednak na boku nareszcie udało mi sie ładną siatkę ustawić, troche to trwało;) ale i tak trosze pognieciony jest:/ wszystko prze zdrzwi które taką dziwną linię maja..
DarCon Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 co jak co ale zapowiada się na śliczny efekt końcowy .Wielkie brawa
SCORPI Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 łądnie! :) ale coś ci zmudnie idzie :( zmień później te felgi bo wyglądają jak jakieś kwiatki
Loozack Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 no i wyszły wszystkie błedy :) keep working [piwo]
Blooddragon Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Napisano 3 Wrzesień 2003 ciiicho, nie ma ządnych błędów:P hehehe a żmudnie bo wogóle nie mam teraz na to czasu... matura za pasem...:(
SCORPI Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 KURDEEEEEEE!!!!!! TA MASKA MNIE IMPONUJE! DOBRA robota :) szczgólnie to takie wzniesienie znaczy sie takie coś klifowate zrób szybciutko nadkłoła!!!!!
Blooddragon Napisano 4 Wrzesień 2003 Autor Napisano 4 Wrzesień 2003 Klifowate powiediadasz:) hmm zabardzo nie wiem osochozi, ale cieszę się, że Ci się podoba:D buahahahahahahaha co powiecie na takie felgi!!??[lol2][lol2]
sikham Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 jakie felgi hyhyhy jak bede miał ferrari to przemaluje go na różowo w kwiatki i takie felgi założe
Vetis Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 nie no ladnie !! tylko przy wlocie powietrza w progu dziwnie cos wyglada
sikham Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 [boje się] co to jest [co?] teraz to wygląda bardziej jak ufo niż samochód
Rekomendowane odpowiedzi