Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

11.jpg

Taka sobie wizualka. Wsumie moja pierwsza:) Chodzi艂o mi tu bardziej o zabawe mental rayem i szukanie ustawie艅, kt贸re dadz膮 wmiare fotorealistyczny efekt w miare kr贸tkim czasie renderu. Nie bijcie mocno za standardowe dechy na pod艂odze oraz za to przepalenie po prawej. Wszelkie porady co do ustawie艅 mental raya mile widziane:)

Robione w 3ds max8 rendertime ok 30min na amd athlon 3200+ 64bit, 1GB ram, geforce 6600 256ram

• Odpowiedzi 15
  • Wy艣wietle艅 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

caly pokoik zbyt mocno odbija swiatlo, drewno na podlodze jest szklane? takie proste, maxowe figury, kompletnie niepotrzebne, niezbyt mi sie podoba, pozdr

Napisano

hehe dobre :P ..

Wed艂ug mnie to jest salon tak ? A zastan贸wmy si臋 do czego s艂u偶y salon. Do odpoczynku ? Ja w takim salonie bym nie odpocz膮艂 .. tyle cudeniek i bawitek 偶e od tego relaxowania bym si臋 zm臋czy艂.

Pozdrawiam

Napisano

Wszystko 艂adnie pi臋knie, tylko jak ta kula komu艣 spadnie na g艂ow臋 :)))

A tak powa偶nie to jak na Mentala ca艂kiem fajnie - m贸wiac o o艣wietleniu(z wyj膮tkiem tych jasnych plam mi臋dzy belkami-ale te偶 mia艂em ten problem w mentalu, dlatego przesiad艂em si臋 na V-raya ;)) bo materia艂y a tymbardziej obiekty to raczej zrobi艂e艣 na szybko do testu :)

Napisano

swiatelko dziwne ale pokoik super . troche rendering mi przeszkadza

Napisano

za duzo prymitywnych obiektow i jakos tak mi nie podchodzi, kadr tez kiepski, za dzuo swiatla, popracuje nad realistyczniejszym GI mysle i bedzie lepiej :)

Napisano

byloby calkiem fajnie, gdyby zmniejszyc odbicia, wszystko zdaje sie byc "lakierowane" kolejna zecz, to proporcje, nie jest to z pewnoscia zloty podzial :D Nie wiem czym to bylo liczone, ale jezeli v ray, to Irr wygloda mi na Low :D

Napisano
Nie bijcie mocno za standardowe dechy na pod艂odze

hehe za dechy moze nie ale za szerokosc klepki tak :D

a tak og贸lnie to przy oknie na maxa przejarane a na przeciwko ( tam gdzie lez膮 kulki) jest ciemmmmno. prz tak mocnym 艣wietle z okna w takim pomieszczeniu powinno byc jasniej.

Napisano

za bardzo to wszystko szklane jest ;/ to mocne 艣wiat艂o strasznie sie odbija, pracka taka sobie

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci