leander Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Korzystając z techniki, którą wypracowałem w bitwie 2D, zrobiłem wersje wektorową zdjęcia znajomej i jej córeczki. Efekt wydaje mi się ciekawy, więc wrzucam :) w kolorze:
Crashy Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 no niepowiem ze kreske to ty masz :D a ogolnie ciekawie wyszlo naprawde :) znajoma powinna byz z ciebie dumna :D
dr Ug Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Stales sie ofiara tej techniki. Fajnie, zdjecie trasujemy, poprawiamy itp., ale jezeli swiatlo jest tragiczne to nie mozesz go powtarzac. Dzidzia wyglada jakby jej szybe do policzka przycisnieto ;) No i tlo, zawsze rob jakies tlo, bo wieje nuda i jest nijakie. To z kolem w tle juz cos daje, ale postacie sa biale. I tak zle, i tak niedobrze;) Popracuj jeszcze nad tym.
leander Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 Drug: To bez trace\'a. Odrysowuję od zera. Z trace\'m nie probowalem, ale mysle ze byloby 3 razy dluzej chcac osiagnac taki uproszczony efekt. Ale masz racje, ze nad korekcją oswietlenia wiele nie pomyślalem.. PS. Popracuje jeszcze, ale chyba faktycznie czas zmienić technikę. Zacząłem testowac Paintera.
dr Ug Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 NIEEE!!! Ani mi sie waz! :) Jestes naprawde jedna z niewielu osob, ktore bawia sie w wektory i nie powinienes tego zostawiac. Chodzilo mi tylko o to, ze przerysowales dokladnie fotke, mimo, ze miala bledy. Zdarza sie. Jak nie zobacze wiecej Twoich wektorow to przyjade do Ciebie i skopie tylek ;)
leander Napisano 28 Sierpień 2003 Autor Napisano 28 Sierpień 2003 He he :) Zeby oszczedzic cenne czesci mojego ciala, wlasnie zrobilem 5-minutowkę na podstawie zdjecia/reklamy w gazecie. To mial byc avatar, ale nie bedzie. Następne prace będę robił z własnych szkiców, bo ile można..
adek Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Niezłe. Bardzo podoba mi się Twój styl. Powinieneś to pokazać koleżance ... keep working ...
biglebowsky Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Bardzo mile dla oka, co do pierwszego to zmienil bym jedynie usta dzieciaczka, niewiem moze pozbyl sie obrysu dolnej wargi, a co do drugiego to tez malenki minusik - zgodnosc stylistyki - piers jest obrysowana konturem jednej grubosci, podczas gdy dziecko nie, jedno z dwoch by trzeba bylo wybrac.
giorgione Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Czy robisz to w Corelu?? Ciekawie wyszło :D Giorgione
dr Ug Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Podejrzewam, ze narzedziem zbrodni jest Flash ;)
leander Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 Tak - Flash :) Na ogole stara wersja 4. Teraz probuje AI, ale pewnie zostane przy flashu bo do edycji krzywych jest chyba najszybszy.
dr Ug Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Wiem o co Ci chodzi. Pociagniecia za krzywa ma rowniez FreeHand. Dziala identycznie jak we Flashu + masz wieksza kontrole. Bez tego nie daloby sie obrysowywac ;)
Ufooox Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 naprawde niezle... podoba mi sie styl chyba kazdemu zreszta tylko takie zabardzo fleshowe :/ nie lubie takich fleszówek ale w twoim wykonaniu jest to superka pozdrawiam
leander Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 (zmieniłem z wersji b&w na niebieską) Wersja w pełnym kolorze w speedach :)
trzy budziki Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 No! Coraz lepiej. Puryści będą się czepiać szczególików, takich jak to gdzie tej pani zaczynają się nogi ale niezłe, po prostu niezłe. Ja bym teraz dodał, ze dwa, trzy proste kolory i SUPER
biglebowsky Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Ponoc nogi sie zaczynaja w d...e, wiec nie bardzo jest sie co czepiac, mnie osobiscie bardziej przekonuje wersja bitmapowa, jest zywsza, szczegolnie wlosy i glowa, ale wektorki tez dobre.
leander Napisano 6 Październik 2003 Autor Napisano 6 Październik 2003 Praca Kooby przypomniala mi o wektorowych oczach zrobionych na potrzeby bannera konkursowego na flashroom.com Nie wchodziłem za bardzo w detale bo mialy malo zajmowac (finalnie 4 kb)
trzy budziki Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Ładne, szczególnie te zamglenia mie się podobają. Mama nadzieję, że jeszcze coś z tego stylu będziesz tu co jakiś czas rzucał. Pozdrowionka-Powodzonka :):):)
leander Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Zabrałem się za robienie referencji do modelu 3D ręki i wyszedł z rozpędu taki cuś: tu z oryginałem: ..no i jeszcze Alien inspirowany fotkami Tigera1313 (z forum Evermotion). Poniżej link do próbnej animacji oczu. animka
Cpt.Obvious Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Ładnie leander ładnie :) To vektory to Twoja domena :)
kora Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 no tzreba przyznac ze jestes swietny w tym co robisz:) gratulacje, oczy mnie urzekly wrecz i wnoz;P pzdr
sly Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 oczy jak najbvardziej...ikne...no może tylko fakt że skopiowałeś tęczówki...jest trochę... zauważalny...ale za to jaki EFEKT.... pozdrawiam.. i czekam na inne części ciała...
leander Napisano 27 Listopad 2003 Autor Napisano 27 Listopad 2003 A tu panienka, a właściwie jej górna część póki co. Najpierw zrobiłem szkic ołówkiem na podstawie Playmate Playboya z lipca 1964, potem próbowałem zwektoryzować w Illustratorze, ale jeszcze nie łapie tego programu, więc robię jak zwykle we flashu. szkic:
dr Ug Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Tylko ze pani stoi w bardzo dziwnej pozie:) Specjalnie przeplatles tak prawa noge? Strasznie sztywno wyglada, jak na delikatna i zwiewna modelke. W szkicu bylo wlasnie tak jak trzeba... Aha, pepek jej uciekl za bardzo ;) Generalnie to najlepsza praca jaka do tej pory przedstawiles. Szkoda tylko, ze zawsze tworzysz w kwadracie, a postacie umieszczasz na srodku. Ta praca imho nie jest jeszcze skonczona.:)
Cpt.Obvious Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Szkic lepszy indeed. Przez ta wyprostowana noge pani zesztywniała i wygląda jakby ktos jej prawa noge na siłe w lewo sunął. No ale praca sama w sobie jest bardzo łądna, zgadzam sie ze najlepsza jaka do tej pory zrobiles:)
Kooba Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 ja się dowalę do cieniowania :) jest trochę od czapki zrobione - wiem że bardzo ciężko w wektorach zrobić cienie - ale mógłbyś ustalić skąd pada światło - bo na razie pełny haos w tym widzę. alw wielkie gratulacje za cierpliwośc i może znajdzie się w końcu więcej ludzi do wektorów :)
Kooba Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 No i włosy - olałeś zupełnie :) zrobiłeś parę krzywych i dałeś przenikanie (nie wiem jak to się we Flashu nazywa).
leander Napisano 28 Listopad 2003 Autor Napisano 28 Listopad 2003 Dzięki :) Zgadzam sie ze wszystkimi opiniami, szczególnie co do pozy. Myślę, że wyszła taka pokręcona przez feralny układ cieni. Koniecznie całość wrzucę do popawki.
giorgione Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Heheh - barzdo fajnie ci to wyszło nawet te zniekształcenia dodają kobitce charakteru:D Pozdr Giorgione
Bremen Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Trzymam wlasnie w rekach styczniowy nr. Computer Arts i tam jest wywiadzik z Javier\'em Joaquin\'em...koles tez w wektorach siedzi :)...powiem ci szczerze ze az tak twoje pracki nie odbiegaja od jego :)...BA! kolorystycznie to mi sie bardziej twoje podobaja :P
leander Napisano 23 Luty 2004 Autor Napisano 23 Luty 2004 Odkopuję mój stary wątek, bo chyba nie ma sensu zaczynać nowego. Kolejna z serii (ostatnie dwie w speedach) nie do końca ubranych niewiast. Flash, Illustrator.
SansSerif Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 SUPER ale te liternictwo zwlaszcza pod pania mogles sobie odpuscic. :) i jeszcze oczy. zrob cos z nimi bo jak zombie wyglada.
leander Napisano 23 Luty 2004 Autor Napisano 23 Luty 2004 Hehe, podpisać się chciałem i nijak nie było ;) Dzięki akdsn za uwagi. Zatem jeszcze wrzucam wersje z oczami i bez liternictwa. Twarz zmieniłem już w photoshopie.
SansSerif Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 no teraz bomba ale fryzurka chyba lepsza byla w czesniej, cos te biale kosmyki mi nie pasuja. lubie ten styl. cos jak to: http://www.jason-brooks.com/ http://www.celiacalle.com/ edit: no i zapomnialem dodac ze super ujecie, poza jest git :)
Cpt.Obvious Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 No nareszcie :) Fajnitka ta ilustracja :) W ramach sketchbook sessions?
leander Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 akdsn: dzięki za ciekawe linki, dziwne, ze tam nie trafilem nigdy. Jason-brooks swietnie wykorzystuje prostote i urok wektorów, tylko brac i sie inspirowac. Tiger1313: Tak, ostatnia poza z Drawing Jam na Shaneboard. Więc na razie odstawiam nagie panienki :) Poza tym, że z tą się jeszcze pobawię, \"wygładzę\" i przerobię na styl podobny do poprzedniej. Poprzednią zresztą już właściwie poprawiłem, więc wkrótce wrzucę obie.
Rekomendowane odpowiedzi