KLICEK Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 Hej Chcesz porzezbic ? ale niechcesz kupowac zbrusha 2? ;) Chcialem sie podzielic dosc ciekawym programikiem ktory obserwuje juz od jakiegos tam czasu niestety zawsze byl na linuxa i nie mozna bylo sie nim pobawic :) od kilku dni jest dostepna wersja pod windowsa, wczoraj sciagnalem i zdazylem sie troche pobawic moge szczerze powiedziec ze jest calkiem niezly , stabilnie sie pracuje i jest dosc szybki i calkiem podobny do zb2 ;) (nie ma tylu bajerow narazie) Tutaj macie stronke : http://sharp3d.sourceforge.net/mediawiki/index.php/Main_Page Trzeba sciagnac wszystkie 3 pliki (okolo 10 mb ) i zainstalowac kolejno : Gtk i Gtk mm potem dopiero sam program. Polecam i pozdrawiam kilka zdjec :
brumugun Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 O fajnie, bardzo dobry news, trzymam winde tylko dla zbrush'a , chyba będę częściej zaglądał do tej części forum, dzięki za info Klicek.
Simple_man Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Nie ma co program daje radę i nawet jest chyba szybszy od Z-brusha. No ale jakoś nie czyta mi modeli typu OBJ. Mam pytanko, why???
Ania Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 mnie objekty .obj czyta bez problemu. fajny jest, nie taki pokręcony i dziwny jak zbrush, sympatyczny. czy ktoś wie czy da się exportować mapę displacement lub normalmap?
hcpiter Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 A ja zainstalowałem wszystko tak jak napisał klicek i nic :/ wyskakuje mi jakis error :/ Wie ktoś co nie tak zrobiłem? :]
Marcin Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Ania - nie da się, narazie to tylko mazidło do skrobania na obiektach ;] ale neidlugo może i wejdzie taka opcja (oby)
jaccunio Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 a ja załadowałem twarz z lekko gęstą siatką i się wywala cały czas :/
RK Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 Siatki które toto wypluwa wołają o pomstę do nieba... pewnie ludziom zajmującym się high poly będzie to pomocne ale dla mnie póki nie wprowadzą jakiejś optymalizacji to ślepy zaułek.
Rekomendowane odpowiedzi