Napisano 28 Maj 200618 l Zrobiłem go dziś, zajelo mi to okolo 3-4 godzin. Nie jest to zaawansowana scena, ale calkiem przypomina kadr z filmu (tudziez serialu), krążownik troche rozni sie od oryginału, ale jest to w pewnym stopniu moja własna koncepcja. Co sądzicie? Pozdrawiam :) [/url] Te są z wcześniejszej wersji, mniej ciekawe.
Napisano 28 Maj 200618 l scanline , materiały...tragedia ;) Naprawdę ...w latach '96 zrobiłbyś fururę. Niepotrzebne flary. Odstaw model na bok , zmien renderer i materiały. Pozdrawiam.
Napisano 28 Maj 200618 l Autor Jakbym dobrze umial operowac 3dsem to bym wiedzial co zrobic zeby to wyglądało fotorealistycznie. Ale nie bardzo potrafie, macie jakies tutoriale ktore pozwolą na uzyskanie lepszych ekektow ?
Napisano 28 Maj 200618 l sądze ze slabo... materialy slabe, klatki filmowej to to wcale nie przypomia:/ pozdr
Napisano 28 Maj 200618 l Pobuszuj po tutkach z max3d, popodgladaj forum no i czytaj help z maxa, też sie dużo dowiesz:) Ja kiedyś też bawięłm sie w statki kosmiczne. I tymi samymi texturkami i tym samym rodzajem oświetlenia można uzyksać ciekawsze efekty: Pozdro:)
Napisano 28 Maj 200618 l jakis czas temau dorwalem ktorys z odcinkow Babylon 5. patrzac na grafike w filmie teraz, gdy sam sie nia zajmuje, zrobilo mi sie nieco wesolo :D poziom z filmu mniej wiecej utrzymales, ale chyba nic wiecej :) powodzenia z nastepnymi pracami.
Napisano 29 Maj 200618 l Autor Poprawiłem nieco i dodalem kilka drobiazgow. Mysle ze teraz wygląda chociaz troche lepiej:
Napisano 29 Maj 200618 l jak na pare godzin pracy to jest calkiem fajnie material statku dalbys troche bardziej lsniacy tlo z tym fioletowym czyms mi sie podoba ogladalem babylon5 :) niezly serial hehe troche przynudzony star trek byl lepszy ;)
Napisano 29 Maj 200618 l Cienie dużo zrobiły:) Choc teraz wyglada troszke jak grafa z gry:) Faktycznie wiekszy połysk by sie przydał:) Ale całkiem fajnie:) Pozdro
Napisano 29 Maj 200618 l chveti -> ej no scanline też potrafi dużo. Najpierw raczej powinieneś radzić opanowanie innych rzeczy niż renderer bo będziemy dostawać nieciekawe modele i materiały ale oczywiście z GI i SkyLightem (Mikkonen bez obrazy oczywiście :) )
Napisano 29 Maj 200618 l Hehehe. Dajcie spokój z volumetricami w przestrzeni kosmicznej bo zawału dostane ;). Co do rendera, to troszku lepiej, ale te gwiazdy, tło, flary - tylko psują efekt - robi się taki landszaft że tylko jelenia ryczącego na dziób wstawić. Kompozycyjnie - obiekt jest o wiele za duży w stosunku do kadru - rozsadza go.