Napisano 29 Lipiec 200618 l ja tam robie, najwyżej będe miał do portfolio :) jeszcze silnik i siedzenia
Napisano 17 Sierpień 200618 l no i znów sam odświeżam ten wątek :( no ja już skończyłem chyba, w limicie się zmieściłem 24k trisów z kołami, wnętrzem, elementami zawieszenia i prowizorycznym silnikiem, tak na szybko wyrenderowałem, (wrzuciłem do scenki robionej dla jednego z poprzednich modeli) co prawda z grą ma to niewiele wspólnego, ale chciałem zobaczyć jak wyjdzie :D materiały są jakie są ale się nie bawiłem w żadne ustawienia, mam w głowie jeszcze do niego scenke, wraz z którą być może trafi do finishów:) ps. część tekstur dzięki uprzejmości Wichura (m.in deski rozdzielczej) tadam :p VW Golf A59
Napisano 18 Sierpień 200618 l No fajniutko troche mnie niepokoją lampy, moze nieco pewne drobiazgi ale to sobie omówimy przy okazji na gg, swietnie chciałbym byc tak zaawansowanym z torem :/ eh a to nie predko aaaaaaaAAAaaaaaaaaa wrzesień tuż tuz czuje że dyplom wypadnie na marzec eh ale mniejsza o to. OK to trzeba będzie powaznie zabrac sie za konwertowanie i shaderki pod dx zastanawiam sie nad : a) adaptacja pewnych z gry flat out bo sa dobre i są na wierzchu b) przestudiowaniem ich i na bazie zrobieniem własnych ale obawiam sie że w tym tempie doxnie dyplom o kolejny rok Póki co A59 mozemy uznac za gotowy i to akuracik jest symaptyczna wiadomość. Znów po 2 nad ranem a ja nie spię to jest zła. wrócimy do tematu jutro znaczy dzis ale póxniej ;)
Napisano 18 Sierpień 200618 l to napisz co, i jak do końca wakacji jestem w stanie to pewnie poprawić, bo od września wyłączam się z "aktywnego 3d", doszedłem do wniosku że może i przyda mi się ta matura :p
Napisano 18 Sierpień 200618 l Nie no fajniusio :D Tylko mnie niepokoi to pomiedzy nakolem przednim a drzwiami - to jest celowa ta szzparka czy sie wkradl blad?? ;p Ogolnie Golfik TIP TOP :)
Napisano 18 Sierpień 200618 l no ładnie ;) rzuca się mi tylko w oczy ta szpara przy drzwiach.. i scena ... imo bruk powinien być mniejszy (zwiększ tiling)
Napisano 18 Sierpień 200618 l OK chodzi mi po głowie to że ta szpara przed drzwiami cosik jest za wązka, lampy em moze sam sie tym zajmę, na górze zdaje sie sa wloty, a nie jakieś kikuty, no taka tam kosmetyka na 20 min robota. A mature rób koniecznie szczególnie jak chcesz sie póxniej użerać z dyplomem jak ja ;) nie mam teraz czasu na szperanie za fotkami zeby porównywać ale to tyle co napisałem z tego co gdzies tam pamiętam. Wieczorkiem bede konkretniejszy
Napisano 18 Sierpień 200618 l ładny, ale czy nie zapomniałes dać chamfera przy nadkolu na tylnym zderzaku ?
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor Pecetku kochany niewiem jak by Ci to powiedziec zeby Cie nie skrzywdzic ale model jest moim zdaniem do poprawki przod jest calkiem rozjechany i nierealny tyl z kolei wyglada jak z Polo a calosc wydaje sie troszke za waska.
Napisano 18 Sierpień 200618 l -nie nie skrzywdzisz mnie:p miałem kłopoty ze złapaniem proporcji (modelowałem ze zdjęć) za wąski nie jest, tylko góra za bardzo jest pod skosem do środka i przez to dach jest zbyt wąski, może modyfikatorem FDD go poprawie, jak mi sie nie uda to już zostawie tak jak jest -to między nadkolem a drzwiami to jest celowe, tam jest taki hmm "wylot" powietrza który powstał przez poszerzenie nadkola (rzeczywiście za wąske to jest) -też zastanawiałem się czy tam na górze nie powino być wlotów, miałem niestety tylko zdjęcie z tyłu tego spojlera -na zdrzaku tylnim faktycznie zapomniałem dać chamfera -co jest z lampami nie tak? one są wymodelowane w środku tu referki:
Napisano 22 Sierpień 200618 l OK oblukałem te a59 - i jest ok, trzyma proporcje calosciowe odstępstwa sa w kilku detalach, postaram sie je tu wyłuszczyć luknijcie. i tak jeszcze...