Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! już kiedyś próbowałem tu swoich sił, ale wyszło jak wyszło, brak czasu i umiejętności skutecznie zniechęciły mnie do dalszego modelowania (nissan 300zx). Ale po roku znów mi się zebrało i mam nadzieję, że uda mi się dokończyć aktualną pracę... jako że to mój drugi model (pierwszy nie ukończony) nie idzie mi to zbyt szybko ale postaram się... a zatem umieszczam mierne pocżatki mojej pracy:

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Narazie spoko :) Rozsuń tylko troche edge na nadkolu, bo w jednym miejscu są za blisko ;)

Pozdro

Napisano

Najtrudniejsz przed tobą :p

Z tym edgem to co wyżej

I na masce chyba będziesz musiał zrobić cut (albo nawet 2) przez całą długość bo Ci do szyby potem nie będzie pasować

Napisano

mitshubishi galant a w środku siedzi palant

/joke

narazie ci nawet dobrze idzie

to twoje pierwsze?

Napisano
poprawie ten edge ale chyba nie dzisiaj... heh te mistrzostwa...

E tam mistrzostwa! [za cztery lata beda nastepne, nie uciekna:P] Zreszta nie spodziewasz sie chyba jakiejs rewelacji po naszej reprezentacji? Tylko sie wkurzysz i stwierdzisz, ze zmarnowales 2h:D Hih

Napisano

Ogolenie spoko tylko dlaczego tak gesto ? mozne by sie pozbyc kilku edgesow, a co do mistrzost ja w naszych wierze moze nie to ze je wygraja ale moze chociaz cwiercfinal :)

Napisano
  • Autor

mistrzostwa swoją drogą nasi nie zaskoczą ale okazja do posiedzenia z kumplami itepe. co do modelu to mój drugi(samochód) a 3 model próbowałem zrobić gitare yamahe gsv300 ale przepadła przy formacie, a szkoda a pierwsza fura no cóż nissan 300zx poddałem sie po zrobieniu nadwozia, kiedy miałem to wszyko pociąć na elementy i dodawac szczegóły... teraz wróciłuy chęci na sprawdzenie własnych możłiwośći.

Napisano
...ale przepadła przy formacie...

To najczesciej slyszany powod czemu sie nie ukonczylo tego co sie robilo:/ Czyzby naprawde virusy-świrusy opanowaly nasz swiat? Czy poprostu nie chcialo sie dokonczyc tego co sie zaczelo?:)

Tak jak mowilem - stracone 2h:) Wiec zabieraj sie do roboty! Powodzenia:)

Napisano
  • Autor

chyba sie przeliczyłem... zrobiłem maske i przednie błotniki, a komp mi siada... ale będe próbował dalej teraz to co udało mi sie dopieścić troche...

Napisano

Komp ci siada? Na czym?

Dziwny view, mało na nim widać i trudno cokolwiek jak narazie powiedzieć

Napisano
  • Autor

6 letni celeron 666Mhz podkrecony na 750MHz, 192 mb RAM i GeForce 2Ti 64mb to nie za dużo... przynajmniej tak mi sie wydaje

Napisano

Ale chyba dociagniesz do konca? Mozesz robic tak, ze kazda czesc(maske, nadkole itd) detach'ujesz i ukrywasz. No ciezko z tym sprzetem:/ I nie stosuj meshsmooth'a, ale turbosmooth'a - odciazy ci to troche kompa (jesli masz turbosmooth'a - nie wiem jaka wersje maxa masz)

Napisano

longer86 jak się chce to się da ;) Ja mam mniej więcej takiego kompa jak Ty :)

Napisano
  • Autor

mam zamiar to dokończyć aby sprawdzić swoje możliwośći. maxa mam 4 gdzie znajde tego turbosmooth?

Napisano
  • Autor

jescze jedno co chciałem czy przy stosowaniu mesh smooth trzeba używać chamfer aby uzyskać ostre narożniki czy można zwiększyć wartość weight danego wierzchołka i to załatwi sprawe?

Napisano
  • Autor

kolejne mierne efekty zaczątki zderzaka brakuje chamferów ale zaczyna juz coś przypominać

Napisano

Coś nie tak z tym twoim perspective view:/ wyglada jakby pogięło:/

Napisano

Nie no, nie jest krzywo. Tylko dziwnie wyglada. W czym to robisz?

Zobacz:

perspective2qy.th.jpg

widac ci zakole(nadkole, czy jak to sie nazywa:P) z drugiej strony.

Napisano
  • Autor

tak poprostu wyszło jest tak wybrzuszone. robie to w maxie 4 według tutoriala fiat 500 z 3dtotal...

Napisano

longer86 te siatki co pokazujesz to sa z MS czy bez bo juz nie wiem ? a co do sprzetu to da sie na takim pracowac, ja swoja pierwsza gablote zrobilem na celeronie 333Mhz i 64MB Ramu GF 2. Takze pracuj dalej.

Napisano
  • Autor

Siatki są bez MS bo wydaje mi się ze tak jest prościej znalęźć błędy...