Jump to content

Ważne List Otwarty

urban

Recommended Posts

Szczerze to nie wierze żeby te przepisy przeszły, nawet bez sprzeciwu i listów protestacyjnych. Stracimy miliardy od udziałowców a sam przepis nic nie zmieni.

Chcąc nie chcąc jest to jeden z najbardziej debilnych projektów o którym słyszałem od jakiegoś czasu, skazany na porażke.

hmm... tylko tak czytam i dochodzę do wniosku ze ta ustawa nie zabrania ludziom posiadania nagrywarek i nagrywania na nich danych. sęk w tym ze nie możemy mieć nagrywarek które łamiom zabezpieczenia, a to oznacza, że w celu nagrywania danych, dokumentów można korzystać ze starszych nagrywarek. pozdr

Chcieć a móc...robi różnicę:D I tak nie przejdzie (tzn. i tak będzie można mieć nagrywarki), ale podpisałem, a co tam, lubie machnąć se czasami:D

Ale jak o nich to świadczy?! Czym oni, do cholery, się zajmują?!

Jezu :/ Polska... Co za Kraj... Czego oni jeszce nie wymyślą ?? Może posiadanie przy sobie portfela w godzinach między 18 a 6 będzie zabronione albo Jezdrzenie Autem 10 cm. od krawężnika będzie karane... obłęd...

... projekt zmian w prawie autorskim w pełni legalizuje systemy pozwalające wydawcom swobodnie ograniczać dostęp do utworów w formie cyfrowej...

No ja sie podpisalem, zeby to powstrzymac, a nagrywarki to zupelnie inna bajka ;]

na ja już się podpisałem jakiś czas temu...

ale to jest faktycznie tragedia, bo jak wiadomo to nie przejdzie albo niczego w praktyce nie zmieni, tylko co te ćwoki niewiadomo przez kogo wybrane robią na tych stanowiskach?! jak to swiadczy o Polsce i Polakach? Żenada, żenada...