Bercik Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 strasznie długo mi sie renderuje :/ i nie zdążyłem dodać "zimnej" pary
hkropinski Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 moznaby przybvlizyc. model, kaustyka i material salbe, pozdrawiam
Bercik Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 powiekszcie zdjecie to lepiej zobaczycie :)
dariusz Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 praca z tutka do WiPa O_o! do czego to doszło?!
hkropinski Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 powiekszcie zdjecie to lepiej zobaczycie :) hmm... no wlasnie nie wiem... dlaczego kostka lodu to jakas 1/6 obrazka a nie 1/2??
skiki Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 zgadzam sie z przedmowcami, zle zeskalowany render no i... tutka do wipa? to tak jakby przepisywac ksiazke slowo w slowo i pytac sie czy moze byc ;]
Bercik Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 nie mam pojęcia. moze dlatego ze na http://www.imageshack.us zamieszczałem... ale niedługo bede na swoją stronke zamieszczac
Bercik Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 no to przepraszam :PP nie wiedziałem ze nie mozna :p
skiki Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 tu nie chodzi o imageshack tylko o stosunek kostki do calego obrazu... ty masz tak ze kostka jest na srodku i na okolo tona niebieskiego a powinno byc na srodku kostka i na okolo minimum niebieskiego, zmiana serwra nic ci nie pomoze ;]
Bercik Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 tu nie chodzi o imageshack tylko o stosunek kostki do calego obrazu... ty masz tak ze kostka jest na srodku i na okolo tona niebieskiego a powinno byc na srodku kostka i na okolo minimum niebieskiego, zmiana serwra nic ci nie pomoze ;] no, już wiem o co chodzi :) ale nie bede zmieniał bo za długo mi sie renderuje...
piotrek Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 O co chodzi z tymi kostami lodu? Mógłbym przysiąc, że już podobną widziałem w galerii... [ed] Aha, tutek - to wszystko wyjaśnia. Na przyszłośćprponuję trochę więcej inwencji włożyć w swoje pracki do galerii czy do WIP'a.
tweety Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 no to przepraszam :PP nie wiedziałem ze nie mozna :p nie chodzi o to, że nie można! po prostu to głupie. to tak jakbyś do oceny oddał zerżnięte od kogoś wypracowanie. jeśli mam być szczery to nawet nie wysiliłeś się, żeby zmienić COKOLWIEK w tej scenie. żebyś jeszcze chociaż zmienił scenkę: dodał szklankę z wodą, nawet jakąs tex na podłoże czy AreaShadows to jeszcze bym to w miarę zrozumiał. ale pokazywanie pracki prosto z tutoriala? i to zrobionej niewłaściwie! mintrill: http://www.max3d.pl/tut.php?id=273
jasiek311 Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 popieram przedmowcow... widze, ze Bercik ma wszystkie inne pracki na takim poziomie... na pewno to poczatki, ale proponuje mu zeby zajzal sobie do wipa chociazby niech przegladnie sobie prace innych uzytkownikow, to moze zczai, o co chodzi w zabawie maxem... nie goncie chlopca, za niewiedze, przeciez wszyscy zaczynalismy ( albo zaczynamy ;) a na pewno uczymy sie ciagle i wciaz... pozdro
JunioR Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 witam, kiedys ktos powiedział, ze dojdzie do tego, iz na forum bedą wystawiane same boxy, teapoty itp w finishach. No i co, długo musielismy na to czekać, w dodatku nie w finish`u a wip`ie. sorry ale lepsze rzeczy widziałem speedzie. ! Pisze to nie po to oczywiscie aby kogoś obrazać, wyśmiewać, lekceważyć, lub co gorsze zniechęcić do grafiki ! pisze po to aby wkońcu to dotarło do kogoś ! p.s a nie ładniej wyglądało by to w speedzie, swoją drogą?;>
piksar Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 mógłbyś swoje prace kolejne w jednym wątku zamieszczać.
tweety Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 kiedys ktos powiedział, ze dojdzie do tego, iz na forum bedą wystawiane same boxy, teapoty itp w finishach chyba ja o ile dobrze pamiętam :] [++] chyba w "Zielonym Kogucie" o ile dobrze pamiętam. taka kwestia na każdym zlocie jest poruszana :]
JunioR Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 tweety czyzby na meetingu to było? wydaje mi sie ze tak :]
tutomash Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 ha tez skorzystalem z tego toturiala swietnie wporwadza niewtajemnieczonych jeszcze podoba mi sie ten efekt z mgla na tej kostce mi tez dlugo sie renderowalo, chetnie to wykorzystam do jakies wiekszej pracy np. figura z lodu hmm ale narazie nie mam za duzo wolnego czasu zeby posiedziec dluzej na maxie
Rekomendowane odpowiedzi