daymon Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Witam. Moja ostatnia praca. Jak zwykle 3ds max +vray Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 a gdzie uvw? co za swiatla? jaki render? jakie tło? słabo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havoc Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 słabe oswietlenie pozatym ładnie. Mnie tam by sie widziało troche śniegu tu i tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 jaki render? Jak zwykle 3ds max +vray tekstura drewna chyba za bardzo rozciagnieta, tekstura kamieni to bez komentarza, + tak jak mowi havok, przydalo by sie troche sniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Mi sie podoba, ale oswietlenie psuje prace... Jak na domek góralski to chyba jest za dobrze zadbany...acha i wszędzie góry a twój domuś jest na idealnie prostym podłożu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 ładny render, ale troche tekstury skopałeś i te góry w tle się odcinają od reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Witam. Dzięki za komentarze. Nie chce wszczynać kłótni ale ludzie czemu wy jesteście tacy ograniczeni?? Czy nie znacie takiego zjawiska jak słońce za chmurami?? Rozumie ,że w tle w oddali jest błekitne niebo ale czy takie musi być w całości?? Nie każdy obiekt w wizualizacji musi być pięknie oświetlony promieniami słonecznymi. ...tekstury. Racja nie są idealnie użyte. Hkropiński - każdy ma prawo do własnych opinii , ale tobie chyba w życiu nic nie pasuje na 100 twoich wypowiedzi 1 jest pozytywna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 być może choc dziennie kilka pozytywnych odpowiedzi na pewno daję;) ale tylko kiedy praca jest na prawdę dobra. osobiscie preferuje skrytykowac prace niz ją pochwalic bo i autor sie wiecej nauczy. a spojrz tak bardziej obiektywnie na swoją pracę, na pewno nie jest najgorsza ale: - podoba ci się to tlo? ciemne i matowe, calkiem nie komponujące sie z domkiem? - podobają ci się kamienie które jakbyś powiedzial ze to tapeta na scianie to nikt by sie nie zorientował? - uwazasz ze rosliny sa takie dobre? musisz miec dla siebie wiecej samokrytyki, jezeli bys byl very-początkującym uzytkownikiem to spoko, ale jestem juz troche na tym forum i znam twoje prace i jestem pewny ze stac cie na znacznie wiecej wiec nie oszczedzam krytyki, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 daymon spodziewałem się czegoś lepszego po tobie. Kiblowato, szaro, smutno. plastikowo. -Straszne roślinki -Textura kamienia aż prosi o jakiś displacement - Straszne blury na texturach - tło Jedyne co mi się podoba to trawnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 To prawda tło nie jest najlepsze również tekstury jak już wspomniałem w poprzednim poście.Jestem samokrytyczny i potrafie dostrzeć wady w swoich pracach.Dużo jeszcze się musze nauczyć i wstawiając prace na forum max3d oczekuje jak chyba każdy opini ,komentarzy ,krytyki . uvw jest ,światła -target direct+hdri ,render jak jest napisane na początku vray, jakie tło... no takie na którym są góry i troche zieleni . Na sam koniec napisze jeszcze raz , nie uważam ,że praca jest doskonała. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 mi też podoba się trawnik... reszta niespecjalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Zgadzam się z przedmówcami i nie będę tego powtarzał. Najbardziej razi kompozycja. Złe wykadrowanie, trawnik na pierwszym planie a nie domek. Poprawisz i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 zmien kadr!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piun Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 teksturki jak wyżej, ja bym sie czepił proporcji - troszke wyciągniety ten domek w góre. wygląda jakby 1 kondygnacja miała więcej niz te 2.8m może to przez tą pdmurówke, ale biorąc ok. 15 cm. wysokosci schodka na zewnątrz to drzwi napewno są za wysokie i w konsekwencji cała kondygnacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Nie chce wszczynać kłótni ale ludzie czemu wy jesteście tacy ograniczeni?? Czy nie znacie takiego zjawiska jak słońce za chmurami?? Rozumie ,że w tle w oddali jest błekitne niebo ale czy takie musi być w całości?? Nie każdy obiekt w wizualizacji musi być pięknie oświetlony promieniami słonecznymi. Znamy bardzo dobrze, tylko że na żadnym renderze go nie widać. Przy takim oświetleniu światło jest słabe i stosunkowo słabe "boncesy" robi. Generalnie pomyślałem że rendering jest z jakiegoś CADa wypuszczony... A kadr jest straszny. Jakby fotograf się na psiej niespodziance poślizgnął w momencie gdy naciskał spust migawki i zarył nosem w ziemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Domek ogolnie ladny, no ale trudno niezwrocic uwagi na pewne elementy: 1. Prog jednej strony dachu jast bez wykonczenia jakby mial 1 cm grubosci - Progi frotnowych czesci dachu natomiast ladnie wykonczyles. 2. Porownaj sobie jak sa oswietlone laki a Twoja trawa.. cos mi sie zdaje, ze promienie nie padaja tak samo jak promienie w tle.. 3. Ostatnia sprawa to taki mankament architektoniczny.. zwykle robi sie drzwi i okna na tym samym poziomie.. natomiast u Ciebie w parterze poziomy odbiegaja od siebie.. oczywiscie mozna robic okna na roznym poziomie, ale robi sie tak zwykle wtedy gdy okna te sa innego typu.. . Zycze powodzenia w pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi