Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
jaki render?

Jak zwykle 3ds max +vray

tekstura drewna chyba za bardzo rozciagnieta, tekstura kamieni to bez komentarza, + tak jak mowi havok, przydalo by sie troche sniegu

Napisano

Mi sie podoba, ale oswietlenie psuje prace...

Jak na domek góralski to chyba jest za dobrze zadbany...acha i wszędzie góry a twój domuś jest na idealnie prostym podłożu :D

Napisano

Witam.

Dzięki za komentarze.

Nie chce wszczynać kłótni ale ludzie czemu wy jesteście tacy ograniczeni??

Czy nie znacie takiego zjawiska jak słońce za chmurami??

Rozumie ,że w tle w oddali jest błekitne niebo ale czy takie musi być w całości??

Nie każdy obiekt w wizualizacji musi być pięknie oświetlony promieniami słonecznymi.

...tekstury. Racja nie są idealnie użyte.

Hkropiński - każdy ma prawo do własnych opinii , ale tobie chyba w życiu nic nie pasuje na 100 twoich wypowiedzi 1 jest pozytywna.

Pozdrawiam

Napisano

być może choc dziennie kilka pozytywnych odpowiedzi na pewno daję;) ale tylko kiedy praca jest na prawdę dobra. osobiscie preferuje skrytykowac prace niz ją pochwalic bo i autor sie wiecej nauczy. a spojrz tak bardziej obiektywnie na swoją pracę, na pewno nie jest najgorsza ale:

- podoba ci się to tlo? ciemne i matowe, calkiem nie komponujące sie z domkiem?

- podobają ci się kamienie które jakbyś powiedzial ze to tapeta na scianie to nikt by sie nie zorientował?

- uwazasz ze rosliny sa takie dobre?

musisz miec dla siebie wiecej samokrytyki, jezeli bys byl very-początkującym uzytkownikiem to spoko, ale jestem juz troche na tym forum i znam twoje prace i jestem pewny ze stac cie na znacznie wiecej wiec nie oszczedzam krytyki, pozdr

Napisano

daymon spodziewałem się czegoś lepszego po tobie.

Kiblowato, szaro, smutno. plastikowo.

-Straszne roślinki

-Textura kamienia aż prosi o jakiś displacement

- Straszne blury na texturach

- tło

Jedyne co mi się podoba to trawnik

Napisano

To prawda tło nie jest najlepsze również tekstury jak już wspomniałem w poprzednim poście.Jestem samokrytyczny i potrafie dostrzeć wady w swoich pracach.Dużo jeszcze się musze nauczyć i wstawiając prace na forum max3d oczekuje jak chyba każdy opini ,komentarzy ,krytyki .

uvw jest ,światła -target direct+hdri ,render jak jest napisane na początku vray, jakie tło... no takie na którym są góry i troche zieleni .

Na sam koniec napisze jeszcze raz , nie uważam ,że praca jest doskonała.

Pozdrawiam.

Napisano

Zgadzam się z przedmówcami i nie będę tego powtarzał. Najbardziej razi kompozycja. Złe wykadrowanie, trawnik na pierwszym planie a nie domek. Poprawisz i będzie ok.

Napisano

teksturki jak wyżej, ja bym sie czepił proporcji - troszke wyciągniety ten domek w góre. wygląda jakby 1 kondygnacja miała więcej niz te 2.8m może to przez tą pdmurówke, ale biorąc ok. 15 cm. wysokosci schodka na zewnątrz to drzwi napewno są za wysokie i w konsekwencji cała kondygnacja.

Napisano
Nie chce wszczynać kłótni ale ludzie czemu wy jesteście tacy ograniczeni??

Czy nie znacie takiego zjawiska jak słońce za chmurami??

Rozumie ,że w tle w oddali jest błekitne niebo ale czy takie musi być w całości??

Nie każdy obiekt w wizualizacji musi być pięknie oświetlony promieniami słonecznymi.

Znamy bardzo dobrze, tylko że na żadnym renderze go nie widać. Przy takim oświetleniu światło jest słabe i stosunkowo słabe "boncesy" robi. Generalnie pomyślałem że rendering jest z jakiegoś CADa wypuszczony... A kadr jest straszny. Jakby fotograf się na psiej niespodziance poślizgnął w momencie gdy naciskał spust migawki i zarył nosem w ziemie.

Napisano

Domek ogolnie ladny, no ale trudno niezwrocic uwagi na pewne elementy:

1. Prog jednej strony dachu jast bez wykonczenia jakby mial 1 cm grubosci -

Progi frotnowych czesci dachu natomiast ladnie wykonczyles.

2. Porownaj sobie jak sa oswietlone laki a Twoja trawa.. cos mi sie zdaje, ze promienie nie padaja tak samo jak promienie w tle..

3. Ostatnia sprawa to taki mankament architektoniczny.. zwykle robi sie drzwi i okna na tym samym poziomie.. natomiast u Ciebie w parterze poziomy odbiegaja od siebie.. oczywiscie mozna robic okna na roznym poziomie, ale robi sie tak zwykle wtedy gdy okna te sa innego typu.. .

Zycze powodzenia w pracy :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności