Marduk Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 Zwykle wrzuciłbym to do speed painting... ale zebrało się trochę rzeczy, których (przynajmniej w większości) nie pokazywałem... pozatym są to szkice, a topic speed painting pierwotnie był przeznaczony do ćwiczeń z kolorem... tak więc wrzucam je tu oczekując jakiś opinii na ich temat ;) (czego we wcześniej wymienionym topicu pewnie bym nie uzyskał). Pozdrawiam
kubi Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 Całkiem miłe, trochę z manierą taką. Ostatni mi sie podoba.
Lacedemon Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 Coś w nich jest. zapowiada się dobrze. szukaj zasad. Rób szybkie 3-minutówki, takich około 20 dzinnie, a łapka sama z czasem będzie sprawnie chodzić. Powodzenia.
sammael_at Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 o, bardzo ladne :)) cos w nich jest, ostatnia zdecydowanie najlepsza :)_
Stachu Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 piękne rysunki :D żebym ja tak samochody rysował :) ile masz lat i ile lat ćwiczysz rysunek??
Marduk Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 W sumie te informacje wydają mi się zbędne, ale się podziele ;) Wiek 18 lat (18,5 :P) ... a co do tego drugiego... to bym nie nazwał to "ćwiczeniem rysunku" :P... najłatwiej byłoby napisać, że rysuje odkąd pamiętam, ale generalnie w nasilonej ilości to od jakiś 4 lat. Dzięki za komentarze.
misiekhc Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 pamietaj o anatomii! wykorzystuj mase referek, rysuj z natury, bo ladnie to idzie, cwicz cwicz
Marduk Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Napisano 28 Lipiec 2006 Mały update: W sumie mogłem skorzystać z jakiś referek, ale tego nie zrobiłem - przez co teraz wydaje mi się, że nie wszystko jest ok z anatomią, no ale cóż... sam z dystansem będę mógł do tego podejśćdopiero za pare dni ;] - narazie czekam na waszą krytykę ;).
erwin Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 Szkice super!! Jeszcze gdybym ja tak potrafil to bylby wypas ;)
Pablonardo Napisano 29 Lipiec 2006 Napisano 29 Lipiec 2006 całkiem całikiem:) anatomia żeczywiście momentami kuleje, ale to do naprawienia. Najbardziej przypadł mi do gustu potworek z rozdziabioną paszczą, i łeb potworka przypominającego lwa, reszta niekoniecznie. W większości rysunków brakuje mi dominanty która ustawaiała by jakoś obiekt w przesztrzeni, albo jest ona wszędzie (chłopiec w jednym bucie) albo niema jej wogóle (twarze). U dziewczynki jest podobny problem światło pada z prawej strony, a przy głowie cień jest wszędzie:p obrazek traci wtedy na 3D. dajesz dajesz:) czekam na więcej szkicyków
Marduk Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Dwa nowe - troche w strone komiksu. Nie są idealne, ale troche się na nich nauczyłem. NA tym drugim spitoliłem przedewszystkim światło - jest bardzo luźne i różne na twarzy i "kapturku".
leszek_lenia Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 fajne te dwa ostatnie a zwłaszcza pierwszy..troche mi jednak brakuje w tych szkicach takiej elastycznej luznej kreski :) pzdr
Pablonardo Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 pierwsze bardzo fajne, myśle że dobrze by było zaczernić ten prostoka w tle, wtedy twarz tego golema bardziej by przyciaga wzrok:) co do drógiego to tak jak napisałęś, troszkę światło niekonsekwentne i kaptór za mały, przezco głowa sprawia wrażenie jakby miała ściętą potylie:p
Marduk Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Napisano 10 Wrzesień 2006 Pierwszy z wczoraj (niedokońca udany) - mazak dopełniony ołówkiem. Drugi dzisiejszy. Oba troche "podreperowane" w PS.
Rekomendowane odpowiedzi