Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zwykle wrzuciłbym to do speed painting... ale zebrało się trochę rzeczy, których (przynajmniej w większości) nie pokazywałem... pozatym są to szkice, a topic speed painting pierwotnie był przeznaczony do ćwiczeń z kolorem... tak więc wrzucam je tu oczekując jakiś opinii na ich temat ;) (czego we wcześniej wymienionym topicu pewnie bym nie uzyskał).

Pozdrawiam

sketch45sg.jpg

sketch10xj.jpg

sketch27zu.jpg

sketch39mu.jpg

shch13vf.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Całkiem miłe, trochę z manierą taką. Ostatni mi sie podoba.

Napisano

Coś w nich jest. zapowiada się dobrze. szukaj zasad. Rób szybkie 3-minutówki, takich około 20 dzinnie, a łapka sama z czasem będzie sprawnie chodzić. Powodzenia.

Napisano

piękne rysunki :D żebym ja tak samochody rysował :) ile masz lat i ile lat ćwiczysz rysunek??

Napisano
  • Autor

W sumie te informacje wydają mi się zbędne, ale się podziele ;) Wiek 18 lat (18,5 :P) ... a co do tego drugiego... to bym nie nazwał to "ćwiczeniem rysunku" :P... najłatwiej byłoby napisać, że rysuje odkąd pamiętam, ale generalnie w nasilonej ilości to od jakiś 4 lat.

Dzięki za komentarze.

Napisano

pamietaj o anatomii! wykorzystuj mase referek, rysuj z natury, bo ladnie to idzie, cwicz cwicz

Napisano
  • Autor

Mały update:

character1yp9.jpg

W sumie mogłem skorzystać z jakiś referek, ale tego nie zrobiłem - przez co teraz wydaje mi się, że nie wszystko jest ok z anatomią, no ale cóż... sam z dystansem będę mógł do tego podejśćdopiero za pare dni ;] - narazie czekam na waszą krytykę ;).

Napisano

całkiem całikiem:) anatomia żeczywiście momentami kuleje, ale to do naprawienia. Najbardziej przypadł mi do gustu potworek z rozdziabioną paszczą, i łeb potworka przypominającego lwa, reszta niekoniecznie.

W większości rysunków brakuje mi dominanty która ustawaiała by jakoś obiekt w przesztrzeni, albo jest ona wszędzie (chłopiec w jednym bucie) albo niema jej wogóle (twarze).

U dziewczynki jest podobny problem światło pada z prawej strony, a przy głowie cień jest wszędzie:p obrazek traci wtedy na 3D.

dajesz dajesz:) czekam na więcej szkicyków

Napisano
  • Autor

Dwa nowe - troche w strone komiksu. Nie są idealne, ale troche się na nich nauczyłem. NA tym drugim spitoliłem przedewszystkim światło - jest bardzo luźne i różne na twarzy i "kapturku".

sketch2.jpg

sketch1.jpg

Napisano

fajne te dwa ostatnie a zwłaszcza pierwszy..troche mi jednak brakuje w tych szkicach takiej elastycznej luznej kreski :)

pzdr

Napisano

pierwsze bardzo fajne, myśle że dobrze by było zaczernić ten prostoka w tle, wtedy twarz tego golema bardziej by przyciaga wzrok:)

co do drógiego to tak jak napisałęś, troszkę światło niekonsekwentne i kaptór za mały, przezco głowa sprawia wrażenie jakby miała ściętą potylie:p

Napisano
  • Autor

Pierwszy z wczoraj (niedokońca udany) - mazak dopełniony ołówkiem. Drugi dzisiejszy. Oba troche "podreperowane" w PS.

goblinowatyzv7.jpg

thrulg2ov8.jpg