Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 414
  • Wyświetleń 75,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja tam widze małe rozleniwienie (ew. brak czasu). Starsze pracki jakoś bardziej porywały.

Napisano
  • Autor

dzieki, dzieki mayk, janko1987 oraz Mr Pank.

Marduk: rozleniwienie na pewno nie, w powyzszym chodzilo glownie o zabawe z kolem koloru - moze stad Twoje odczucie =)

Napisano
  • Autor

Wreszcie chwila czasu, wiec wyciagam z otchłani ten zapomniany wątek =)

30 minutówki:

ona i on:

30min_2.jpg30min_1.jpg

Edytowane przez mant-raz

Napisano

podoba mi się styl tych artów! małym minusem jest brak kontrastu przez co obrazki nie przyciągają tak wzroku, jest sporo czerni i przydałoby się chyba trochę więcej jasnych odcieni.

pozdrawiam

Napisano

Może by się przydało kilka białych mazów, ale nie mam wrażenia, że kontrast jest za mały.

Napisano
  • Autor

absolutnie masz racje JeezBumpkinie, dzieki

aspenboy: docisnac trzeba biela tu i tam, byc moze troche blikow

Napisano
  • Autor

kolejny b&w:

soldia.jpg

i jeszcze wariacja starego:

catwalk.jpg

Edytowane przez mant-raz

Napisano

No no ... świetne prace po dłuzszej przerwie.

Martwi mnie to, ze ostanio tyle fajnych rzeczy na forum się pojawia... ;]

Edytowane przez Marduk

Napisano

kośmos, najbardziej podoba mi się ostatni bo ma to co w tym stylu najpiękniejsze czyli dynamikę, ale przedostatni wygrywa właśnie przez kontrast, sprytnie zagrałeś tłem i chyba właśnie o to chodzi na pozostałych jest jednolite i trochę przytłacza, na przedostanim ściemniłeś tam gdzie postać jest jaśniejsza i na odwrót i to działa.

przepraszam że tak filozofuje bo do pięt nie dorastam ale tak już mam :]

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

DaRoZ, Shaggi, Marduk: dzięki!

JeezBumpkin: czasem ma się wiedzę, a ciężko ją wprowadzić w życie, a filozofowanie (zwane przez niektórych medytacją ;))) to nieodłączna część procesu tworzenia, są tacy co dwa lata filozofują, aby potem usiąść i rozwalić wszystkich ;-).

kolejny czarnobiały:

alien.jpg

Edytowane przez mant-raz

Napisano
Martwi mnie to, ze ostanio tyle fajnych rzeczy na forum się pojawia... ;]

Mam to samo ;) Nie mam TV, ale podejrzewam, ze w telewizji edukacyjnej jakies pasmo powstalo odnosnie DP :) Jedni drugich przescigaja, chociaz na szczescie liczba nicków z bardzo dobrymi pracami jest ciagle policzalna :)

Swietne te B&W mant-raz!

Napisano

super postaci przypadła mi ostatnia do gustu fajnie jak bys moze jej pokombinował więcej z ciałem mozae dłonmi :D Pzdr

Napisano

jak mant z czymś wyskoczy to reszta sie nakrywa nogami z zachwytu :)

Supcio prace :D

Napisano

Dobre szkicki. B&W cool ale kłopot potem dodawać kolorki (przynajmniej ja tak mam), overlay nie sprawdza się tak jakby się chciało. Ten ostatni szkic postaci jakby z "Mass effect". Jeszcze ta dziewczynka z balonikiem mi się zapamiętała na poprzednich stronach... gut, gut..Wytrwałości życzę i powodzenia.

Napisano
  • Autor

leander: dzieki, bro!

janko1987: na pewno dłonie i mimika to jest coś nad czym będę jeszcze mocno pracować (przynajmniej ostatnio próbuje) thx

Mortom: ojoj, rumieniec...

serio: jasne, ze overlay to nie jest dobry pomysl. trzeba malowac na wierzchu jeszcze raz, te zostawie w spokoju, musialem wrocic na chwile do waloru, bo pare rzeczy mi nie gralo...i nadal nie gra, wiec pewnie jeszcze b&w troszke mazne. dzieki!

dzisiaj niestety nie mam dnia do postaci, wiec takie proste enviro, godzina roboty, użyłem ze dwie tekstury.

fast_enviro2.jpg

step1.jpgstep2.jpg

step3.jpgstep4.jpg

step5.jpgstep6.jpg

Edytowane przez mant-raz

Napisano

Klawy koncept ino te nóżęta lekko szalone ;). Fajne kolory tu wystąpiły.

Napisano
  • Autor

a dzieki Nubb, sprecyzuj jeszcze tylko, dlaczego szalone? ;)

troche inna chromatycznosc:

giga_frog.jpg

Edytowane przez mant-raz

Napisano

Już precyzuję :). Chodzi mię o to, że nogi są nadto oddalone od tułowia. To chyba przez długie uda odnoszę wrażenie, że te jego kończyny żyją własnym, niezależnym od postaci życiem. A w tym najnowszym wykoncypowałeś najprzedniejszy klimat :D Bardzo sympatyczne.

Napisano
  • Autor

janko1987: dziękidzięki :)

Nubb: no teraz wszystko jasne, dzięki za uwagi.

troche inna wersja tego ostatniego, śmiało mówcie, w którym iść kierunku.

giga_frog2.jpg

i widok oddzielnie:

denvi2.jpg

denvi.jpg

Edytowane przez mant-raz

Napisano

eksperymentuj panie eksperymentuj bo świetne masz te zestawy kolorów (szczególnie te w panu z szalonymi nogami :] )

Napisano
  • Autor

miło słyszeć, JeezBumpkin, dalej:

giga_frog4.jpg

zaczynam sie usmiechac, mam nadzieje, ze nie beda mnie tak ^^^ traktowac w nowej pracy ;)))

Edytowane przez mant-raz

Napisano

Fajny był ten masyw dzielący pracę ( skała? ) Może przy duży z lekka ale fajnie rozbijał całość. Teraz mniej się dzieje. I tę gondolę na żabolu ( klawym zresztą :) ) jakoś uatrakcyjnić można by. Jakieś siodło, jakieś sakwy itd. Tekstura mię się podoba.

Napisano
  • Autor

żal ściska gardło na wspomnienie jak człowiek był wolny, gdy nie pracował na etacie. fajne rzeczy na forum wrzucacie ludzie, aż się zachciało maznąć. pozdrówki.

bla2.jpgbla2v.jpg

Edytowane przez mant-raz

Napisano
  • Autor

nie wiem po co ;) a jak nie wiadomo po co...to wiadomo, wez lepiej zbieraj duppe i przyjezdzaj tu...do ziemi obiecanej game devu :P

chwila oddechu po calym dniu rotowania screenow o 0,073 stopnia na kwadrans:

ziomek.jpg

Napisano

Ciekawie udaje Ci sie w tych ostatnich pracach zlapac przestrzen. Szczegolnie w tych z 13.09, ale to ostatnie tez ma jakis efekt z wyzszej polki.

Napisano
nie wiem po co ;) a jak nie wiadomo po co...to wiadomo, wez lepiej zbieraj duppe i przyjezdzaj tu...do ziemi obiecanej game devu :P

Moge zapytać, gdzie to pan Ment_raz pracuje w tej ziemi obiecanej game devu?;)

Edit:

No to już wiem co to za firma Cię w sidła złapała ;].

Edytowane przez Marduk

Napisano
  • Autor

nie odpowiem Ci Marduku, bo Weedlog patrzy ;)

takie niedawno opuszczone miasteczko:

envowow18qa9.jpg

Napisano

Całkiem zgrabne mantrazino.

Mam śmieszne wrażenie, że tam na górze są otwarte drzwi a to jest mini miasteczko w piwnicy :)

Napisano

Miasteczko prawie jak w kingsajzie, jakbym obserwował je przez dziurkę od klucza. Podciągnij detal i bedzie ciekawie. Może jakieś inne spojrzenia na tą architekturę, cykl ujęć jak w storyboardzie itp? :D Ps. Prawy górny róg wydaje się nieco pusty.

Napisano

Fajna paleta kolorystyczna w tym ostatnim. Nos chyba jednak trochę za krótki wyszedł.

Napisano
  • Autor

weedlog: skradniete tylko od polowy, na poczatku szlo dobrze, potem trzeba bylo znalezc wzor i zerkac, zeby nadrobic brak talentu =)

serio: dzieki, no coz, nos meczylem najdluzej, co widac ;)

jeszcze przedswiateczny koncept w kierunku steampunku:

czolg7vq1.jpg

Napisano

wszyscy coś zaczynają mazać na tego steampunka a ja nic nie mogę znaleźć na cg, jest jakaś bitwa tak ~? czy mi się tylko wydaje ~?

Napisano

aaa... to tylko w tym klimacie sobie jeździcie... dobrze wiedzieć...;-p mant-raz fajny paro-aero czołg