Marduk Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Ja tam widze małe rozleniwienie (ew. brak czasu). Starsze pracki jakoś bardziej porywały.
mant-raz Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 dzieki, dzieki mayk, janko1987 oraz Mr Pank. Marduk: rozleniwienie na pewno nie, w powyzszym chodzilo glownie o zabawe z kolem koloru - moze stad Twoje odczucie =)
mant-raz Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 (edytowane) Wreszcie chwila czasu, wiec wyciagam z otchłani ten zapomniany wątek =) 30 minutówki: ona i on: Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
Varmer Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 podoba mi się styl tych artów! małym minusem jest brak kontrastu przez co obrazki nie przyciągają tak wzroku, jest sporo czerni i przydałoby się chyba trochę więcej jasnych odcieni. pozdrawiam
aspenboy Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Może by się przydało kilka białych mazów, ale nie mam wrażenia, że kontrast jest za mały.
mant-raz Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 absolutnie masz racje JeezBumpkinie, dzieki aspenboy: docisnac trzeba biela tu i tam, byc moze troche blikow
mant-raz Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 (edytowane) kolejny b&w: i jeszcze wariacja starego: Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
DaRoZ Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 fajne rzeczy, b&w to jest to :) przedostatni superowo wyszedl.
Marduk Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 (edytowane) No no ... świetne prace po dłuzszej przerwie. Martwi mnie to, ze ostanio tyle fajnych rzeczy na forum się pojawia... ;] Edytowane 4 Lipiec 2008 przez Marduk
Varmer Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 kośmos, najbardziej podoba mi się ostatni bo ma to co w tym stylu najpiękniejsze czyli dynamikę, ale przedostatni wygrywa właśnie przez kontrast, sprytnie zagrałeś tłem i chyba właśnie o to chodzi na pozostałych jest jednolite i trochę przytłacza, na przedostanim ściemniłeś tam gdzie postać jest jaśniejsza i na odwrót i to działa. przepraszam że tak filozofuje bo do pięt nie dorastam ale tak już mam :] pozdrawiam
mant-raz Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 (edytowane) DaRoZ, Shaggi, Marduk: dzięki! JeezBumpkin: czasem ma się wiedzę, a ciężko ją wprowadzić w życie, a filozofowanie (zwane przez niektórych medytacją ;))) to nieodłączna część procesu tworzenia, są tacy co dwa lata filozofują, aby potem usiąść i rozwalić wszystkich ;-). kolejny czarnobiały: Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
leander Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Martwi mnie to, ze ostanio tyle fajnych rzeczy na forum się pojawia... ;] Mam to samo ;) Nie mam TV, ale podejrzewam, ze w telewizji edukacyjnej jakies pasmo powstalo odnosnie DP :) Jedni drugich przescigaja, chociaz na szczescie liczba nicków z bardzo dobrymi pracami jest ciagle policzalna :) Swietne te B&W mant-raz!
janko1987 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 super postaci przypadła mi ostatnia do gustu fajnie jak bys moze jej pokombinował więcej z ciałem mozae dłonmi :D Pzdr
Mortom Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 jak mant z czymś wyskoczy to reszta sie nakrywa nogami z zachwytu :) Supcio prace :D
serio Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Dobre szkicki. B&W cool ale kłopot potem dodawać kolorki (przynajmniej ja tak mam), overlay nie sprawdza się tak jakby się chciało. Ten ostatni szkic postaci jakby z "Mass effect". Jeszcze ta dziewczynka z balonikiem mi się zapamiętała na poprzednich stronach... gut, gut..Wytrwałości życzę i powodzenia.
mant-raz Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) leander: dzieki, bro! janko1987: na pewno dłonie i mimika to jest coś nad czym będę jeszcze mocno pracować (przynajmniej ostatnio próbuje) thx Mortom: ojoj, rumieniec... serio: jasne, ze overlay to nie jest dobry pomysl. trzeba malowac na wierzchu jeszcze raz, te zostawie w spokoju, musialem wrocic na chwile do waloru, bo pare rzeczy mi nie gralo...i nadal nie gra, wiec pewnie jeszcze b&w troszke mazne. dzieki! dzisiaj niestety nie mam dnia do postaci, wiec takie proste enviro, godzina roboty, użyłem ze dwie tekstury. Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
mant-raz Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Napisano 12 Lipiec 2008 (edytowane) i jeszcze taki koncept w kolorze :) Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
Nubb Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Klawy koncept ino te nóżęta lekko szalone ;). Fajne kolory tu wystąpiły.
mant-raz Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Napisano 13 Lipiec 2008 (edytowane) a dzieki Nubb, sprecyzuj jeszcze tylko, dlaczego szalone? ;) troche inna chromatycznosc: Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
janko1987 Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 szalone ! podoba mi sie ten blady :) przedostatni kient :) fajne kolorki ..Pzdr
Nubb Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 Już precyzuję :). Chodzi mię o to, że nogi są nadto oddalone od tułowia. To chyba przez długie uda odnoszę wrażenie, że te jego kończyny żyją własnym, niezależnym od postaci życiem. A w tym najnowszym wykoncypowałeś najprzedniejszy klimat :D Bardzo sympatyczne.
mant-raz Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Napisano 14 Lipiec 2008 (edytowane) janko1987: dziękidzięki :) Nubb: no teraz wszystko jasne, dzięki za uwagi. troche inna wersja tego ostatniego, śmiało mówcie, w którym iść kierunku. i widok oddzielnie: Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
Varmer Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 eksperymentuj panie eksperymentuj bo świetne masz te zestawy kolorów (szczególnie te w panu z szalonymi nogami :] )
mant-raz Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Napisano 14 Lipiec 2008 (edytowane) miło słyszeć, JeezBumpkin, dalej: zaczynam sie usmiechac, mam nadzieje, ze nie beda mnie tak ^^^ traktowac w nowej pracy ;))) Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
Nubb Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 Fajny był ten masyw dzielący pracę ( skała? ) Może przy duży z lekka ale fajnie rozbijał całość. Teraz mniej się dzieje. I tę gondolę na żabolu ( klawym zresztą :) ) jakoś uatrakcyjnić można by. Jakieś siodło, jakieś sakwy itd. Tekstura mię się podoba.
mant-raz Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Napisano 13 Wrzesień 2008 (edytowane) żal ściska gardło na wspomnienie jak człowiek był wolny, gdy nie pracował na etacie. fajne rzeczy na forum wrzucacie ludzie, aż się zachciało maznąć. pozdrówki. Edytowane 6 Listopad 2009 przez mant-raz
mant-raz Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Napisano 25 Wrzesień 2008 nie wiem po co ;) a jak nie wiadomo po co...to wiadomo, wez lepiej zbieraj duppe i przyjezdzaj tu...do ziemi obiecanej game devu :P chwila oddechu po calym dniu rotowania screenow o 0,073 stopnia na kwadrans:
leander Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 Ciekawie udaje Ci sie w tych ostatnich pracach zlapac przestrzen. Szczegolnie w tych z 13.09, ale to ostatnie tez ma jakis efekt z wyzszej polki.
mant-raz Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 dzieki Leandrze, chwila przerwy w pracy:
Marduk Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) nie wiem po co ;) a jak nie wiadomo po co...to wiadomo, wez lepiej zbieraj duppe i przyjezdzaj tu...do ziemi obiecanej game devu :P Moge zapytać, gdzie to pan Ment_raz pracuje w tej ziemi obiecanej game devu?;) Edit: No to już wiem co to za firma Cię w sidła złapała ;]. Edytowane 3 Grudzień 2008 przez Marduk
mant-raz Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 nie odpowiem Ci Marduku, bo Weedlog patrzy ;) takie niedawno opuszczone miasteczko:
weedlog Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Całkiem zgrabne mantrazino. Mam śmieszne wrażenie, że tam na górze są otwarte drzwi a to jest mini miasteczko w piwnicy :)
vrocker Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Miasteczko prawie jak w kingsajzie, jakbym obserwował je przez dziurkę od klucza. Podciągnij detal i bedzie ciekawie. Może jakieś inne spojrzenia na tą architekturę, cykl ujęć jak w storyboardzie itp? :D Ps. Prawy górny róg wydaje się nieco pusty.
mant-raz Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 eksperyment a'la mullins (bardziej a'la ;))
serio Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Fajna paleta kolorystyczna w tym ostatnim. Nos chyba jednak trochę za krótki wyszedł.
mant-raz Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Napisano 29 Grudzień 2008 weedlog: skradniete tylko od polowy, na poczatku szlo dobrze, potem trzeba bylo znalezc wzor i zerkac, zeby nadrobic brak talentu =) serio: dzieki, no coz, nos meczylem najdluzej, co widac ;) jeszcze przedswiateczny koncept w kierunku steampunku:
rosikowski Napisano 29 Grudzień 2008 Napisano 29 Grudzień 2008 wszyscy coś zaczynają mazać na tego steampunka a ja nic nie mogę znaleźć na cg, jest jakaś bitwa tak ~? czy mi się tylko wydaje ~?
żółty Napisano 29 Grudzień 2008 Napisano 29 Grudzień 2008 rosikowski - http://pl.wikipedia.org/wiki/Steampunk ;] chodzi o to mant-raz - fajny paro-czołg ;]
rosikowski Napisano 29 Grudzień 2008 Napisano 29 Grudzień 2008 aaa... to tylko w tym klimacie sobie jeździcie... dobrze wiedzieć...;-p mant-raz fajny paro-aero czołg
mant-raz Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Napisano 31 Grudzień 2008 żółty, rosikowski dzięki, a co do Twojego pytania: http://features.cgsociety.org/challenge/steampunk/
mant-raz Napisano 20 Marzec 2009 Autor Napisano 20 Marzec 2009 odgrzebywanie trupa ;) koncept indoors
Rekomendowane odpowiedzi