goran Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Super CI idzie. Bardzo podoba mi się opona, to modeling czy displace?
mrkrzysiek Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 ładne se poczynasz zobaczymy jak bedą materały i textury
AGmakonts Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 najssssss:D moze zacznij myslec o zniszczeniach na nadwoziu, wygięcia, slady po kulach itp
Lukasz2244 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Witajcie Goran-> zwykly modeling. nic specjalnego Mrkrzysiek-> tego wlasnie sie obawiam :( AGmakonts-> wiem wiem mam juz pewien pomysl, siedzi mi w glowie i ppewnie niedlugo postaram sie to zrealizowac
Lukasz2244 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Witajcie Goran-> zwykly modeling. nic specjalnego Mrkrzysiek-> tego wlasnie sie obawiam :( AGmakonts-> wiem wiem mam juz pewien pomysl, siedzi mi w glowie i ppewnie niedlugo postaram sie to zrealizowac.
Lukasz2244 Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Witajcie Stalo sie to czego obawialem sie najbardziej:(. NIe wiem jak ustawic odpowiedni kadr, nie wiem w jakiej scenerii umiescic pojazd:(. Modele postaci juz mam zapozyczylem je z Dosh-a (czy jakos tak sie to pisze)Prosze o pomoc :P 1
kliment woroszyłow Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 no powiem ci ziom...a nie, nie powiem. Jak odbierzesz PM i sie odezwiesz na gg to ci powiem...nie moge przy wszystkich bo sie wyda:D
Lukasz2244 Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Witajcie Nie wiem sam juz jak to wyglada moze za dlugo na to patrzylemn :(. Co sadzicie co zmienic co dodac. NIe patrzcie na te same rogi kamienicy. To jest tylko narazie. Chce sie przekonac jak to wyglad w calosci. Pozdrawiam Łukasz
skiki Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 jest bardzo fajnie... troche tylko sie to podniszczy i bedzie cacanie :P
sysol Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Fajnie wygląda widać, że się starasz. Moja jedna uwaga, wstaw coś w te dziury na przodzie tam ma być chłodnica no nie ?? a troszke to prześwituje. Po za tym myśle, że będzie ok !! pozdrawiam i życze owocnej pracy hehe!!
Badyl Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 jakies martwe cialo przydalo by sie w prawym dolnym rogu, no cokolwiek co wypelni ta pustke,,, poza tym no to sam sie domyslasz :D
czarodziej3D Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Hmmm mi się generalnie nie podoba, jakoś nie wygląda to fajnie. Może wynika to z tego że za dużo samochodzików i czołgów jest ma forum (nie tylko naszym) bo jednak jak na to nie patrząc bo dość proste modele no ale od czegoś trzeba zacząć (heh sam tak zaczynałem po wejściu do xsi). A tak w ogóle to brak dokładności jaki widziałem w necie. Chodzi mi o taką dokładność - patrz chelikopter http://jjcoolio.cgsociety.org/gallery/ eh komu by się chciało tyle siedzieć (ale model powala). P.S ale mam dziś kiepski dzień strasznie marudze - sory
Lukasz2244 Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Dzieki za rady :) napewno je uwzglednie!. Mam pytanie do Was mianowicie... czy da sie a jak sie da to jak to zrobic (laik->czyli jak chlopu napisac krok po kroku). Renderuje sama kamienice, renderuje samego cara i montuje to w jakims programie tak by zachowac cienie, oswietlenie itp. Z gory dzieki pozdrawiam
Lukasz2244 Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Hmmm mi się generalnie nie podoba, jakoś nie wygląda to fajnie. Może wynika to z tego że za dużo samochodzików i czołgów jest ma forum (nie tylko naszym) bo jednak jak na to nie patrząc bo dość proste modele no ale od czegoś trzeba zacząć (heh sam tak zaczynałem po wejściu do xsi). A tak w ogóle to brak dokładności jaki widziałem w necie. Chodzi mi o taką dokładność - patrz chelikopter http://jjcoolio.cgsociety.org/gallery/ eh komu by się chciało tyle siedzieć (ale model powala). P.S ale mam dziś kiepski dzień strasznie marudze - sory hmm szanuje Twoja opinie ale powiem Ci ze nie bardzo kminie o co Ci tak naprawde chodzi :/. Piszesz ze nie podoba Ci sie dlatego ze za duzo jest tego typu prac na naszym i innym forum?(smiech). To co mam(y)zrobic by byc oryginalnym?. Jesli to sa proste modele dla Ciebie to gratuluje znajomosci i co za tym idzie umiejetnosci (czekam na Twoje prace zwiazane z ta tematyka). Ja nie mysle w ten sposob co Ty. Ja nie mam zamiaru wzorowac sie na kims. Robie to co lubie i to na co pozwalaja moje umiejetnosci. Wydaje mi sie ze umiescilem swoja (marna i pozbawiona detali)prace w WIP?! no chyba ze sie myle. Ale tak czy siak dzieki za koment. 3m sie i czekam na Twoje prace...
czarodziej3D Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 w xsi mam narzędzia do podziału na po szczególne przejścia - czyli rendering warstwowy nie mówiąc już o wbudowanym module do kompozycji, eh i to wszystko scalone i działa pięknie więc u mnie to sama przyjemność korzystać - klikam i mam. Co do max (bo chyba w tym siedzisz) to znalazłem coś takeigo http://67.15.36.49/team/Tutorials/occlusion_ozgur/occlusion01.asp
czarodziej3D Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Lukasz2244 - heh no masz racje trochę przesadziłem Przepraszam cię wielce i mam nadzieje że zbytnio się na mnie nie obraziłeś.
wooka Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 Z tymi warstwami to sie jakos da, ale ja nie umiem... wiec nie powiem. Na ktoryms z portali graficzych byl opis takiej pracy z pociagiem. moze ktos pomoze. Apropos tej pustki w rogu co zuwazyl Badyl to moze studzienke zrob. (a z niej wystajacy partyzant:P) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi