Dziudziu Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Witam. Jest to moja pierwsza pracka hi-poly, na tym forum i w ogole. Zrobiona jako projekt zaliczeniowy z 3dsmaxa na koniec roku. Robiona troche na szybko.. co szczegolnie widac w oswietleniu i texturach, z czego ogolnie jestem kiepski. soft: 3dsmax8 render: scanline Dzieki za krytyke, pozdrawiam. http://img519.imageshack.us/img519/1326/traincrash2sr.jpg
makbol Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Model lokomotywy jest dość ciekawy ale fucktycznie teksturki i oświetlenie leża :) Szkoda ze to finished bo mogła by wyjść z tego dobra pracka. Zaliczyłeś ? :P
mileS Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Nie no Fajnie ,ale od góry do połowy obrazka :p,dół nie trafiony troszke ale i tak ładnie.
Master Kiełbaster Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 teksturki nie teges... gdzie mazsz takie fajne przedmioty do zalicznia?
Dziudziu Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 dzieki za commenty. hehe zaliczylem, ogolnie na 5 sie udalo ;) jakos... uczelnia to Wyższa Szkoła Informatyki w Łodzi, kierunek sie zowie (lol) Artystyczna Grafika Komputerowa. http://info.wsinf.edu.pl Texturki leza, ale kompletnie mi nie wychodzi ta kwestia, robienie shaderkow, meczylem to juz dosc dlugo (robienie materialow ogolnie), ale ciagle jestem z tego przerywnik :( no i nad pracka nie zamierzam juz siedziec, wsio jest tam zle, przynajmniej siatkowo (najgorzej chyba wlasnie pociag), daltego mesha nie pokazalem :P (joke) btw. tej uczelni, generalnie ciezko mi powiedziec "polecam". Jesli ktos chce sie nauczyc czegos z kazdej dziedziny grafiki, wlaczajac w to sztuke tradycyjna oraz sklad tekstu, to mozna sie wybrac, nie ma tutaj lecenia w kulki, robic trzeba (jak na uczelnie prywatna), szczegolnie z samej poligrafii sporo sie czlowiek nauczy, ale jezeli ktos wie, ze chce robic tylko i wylacznie w 3d, nie do druku, to zdecydowanie wiecej nauczy sie sam w domowym zaciszu (zwazywszy na koszt rocznej nauki, w chwili obecnej rok kosztuje 6000pln). pozdro
piksar Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 śtraśnie potrzebuje referki do tej lokomotywki jakbyś mógł mi przemailować
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 praca teoretycznie nie ejst najgorsza ale kompozycja wszystko psuje, dopracowal bym tez materialy i swiatlo, pozdr
maczuga Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 troche zszedłeś z toru (:D) na materiałach, sztucznawe są
LHT Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 troszke jakby do bajki o smutnych lokomotywach, ile smutku i rozczarowania ma w oczach ta lokolotywa
Deviator Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Tekstury i oświetlenie skrytykowane. Ze swej strony muszę dodać, że to chyna lokomotywa z jakiegoś materiału nieznanego na Ziemi. Rozwaliła 40cm scianę betonowa i nawet szyby są w całości. Według mnie to bardziej uwiarygodniłoby scenę niż inne inne tekstury.
marunioms Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Ja mam ta samą uwagę co przedmówca. Tak troche to głupio i śmiesznie wygląda, że pociąg przebił sie przez sciane i jest praktycznie niezarysowany. Teksturki i oświetlenie do wymiany. Model nawet fajny.
Dziudziu Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Napisano 30 Czerwiec 2006 dzieki za komentarze i cenne uwagi. hehe to samo mi powiedzial wykladowca, o tym braku uszkodzen :) pozdro
LHT Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 przebiła sie przez ściane centralnie dynią nie rysując nawet lakieru i jest smutna - to mnie właśnie zdziwiło ;)
Gość queuedEU Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Eee no przec drzwi odpadly, czego sie czepiacie? ;) ps. wzorowales sie na 060da?
tadzio Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Wszystko juz zostalo powiedziane. Mnie glownie podoba sie ze to scan. A w scanie trzeba sie troche napracowc zeby fajne swiatlo zrobic. Co do szkoly to chcialem tam isc, ale 500zl miesiecznie mnie powstrzymalo.
Rekomendowane odpowiedzi