Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jest to moja pierwsza pracka hi-poly, na tym forum i w ogole. Zrobiona jako projekt zaliczeniowy z 3dsmaxa na koniec roku. Robiona troche na szybko.. co szczegolnie widac w oswietleniu i texturach, z czego ogolnie jestem kiepski.

soft: 3dsmax8

render: scanline

Dzieki za krytyke, pozdrawiam.

http://img519.imageshack.us/img519/1326/traincrash2sr.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Model lokomotywy jest dość ciekawy ale fucktycznie teksturki i oświetlenie leża :) Szkoda ze to finished bo mogła by wyjść z tego dobra pracka.

Zaliczyłeś ? :P

Napisano

Nie no Fajnie ,ale od góry do połowy obrazka :p,dół nie trafiony troszke ale i tak ładnie.

Napisano
  • Autor

dzieki za commenty.

hehe zaliczylem, ogolnie na 5 sie udalo ;) jakos... uczelnia to Wyższa Szkoła Informatyki w Łodzi, kierunek sie zowie (lol) Artystyczna Grafika Komputerowa. http://info.wsinf.edu.pl

Texturki leza, ale kompletnie mi nie wychodzi ta kwestia, robienie shaderkow, meczylem to juz dosc dlugo (robienie materialow ogolnie), ale ciagle jestem z tego przerywnik :( no i nad pracka nie zamierzam juz siedziec, wsio jest tam zle, przynajmniej siatkowo (najgorzej chyba wlasnie pociag), daltego mesha nie pokazalem :P (joke)

btw. tej uczelni, generalnie ciezko mi powiedziec "polecam". Jesli ktos chce sie nauczyc czegos z kazdej dziedziny grafiki, wlaczajac w to sztuke tradycyjna oraz sklad tekstu, to mozna sie wybrac, nie ma tutaj lecenia w kulki, robic trzeba (jak na uczelnie prywatna), szczegolnie z samej poligrafii sporo sie czlowiek nauczy, ale jezeli ktos wie, ze chce robic tylko i wylacznie w 3d, nie do druku, to zdecydowanie wiecej nauczy sie sam w domowym zaciszu (zwazywszy na koszt rocznej nauki, w chwili obecnej rok kosztuje 6000pln).

pozdro

Napisano

śtraśnie potrzebuje referki do tej lokomotywki jakbyś mógł mi przemailować

Napisano

praca teoretycznie nie ejst najgorsza ale kompozycja wszystko psuje, dopracowal bym tez materialy i swiatlo, pozdr

Napisano

troszke jakby do bajki o smutnych lokomotywach, ile smutku i rozczarowania ma w oczach ta lokolotywa

Napisano

Tekstury i oświetlenie skrytykowane. Ze swej strony muszę dodać, że to chyna lokomotywa z jakiegoś materiału nieznanego na Ziemi. Rozwaliła 40cm scianę betonowa i nawet szyby są w całości. Według mnie to bardziej uwiarygodniłoby scenę niż inne inne tekstury.

Napisano

Ja mam ta samą uwagę co przedmówca. Tak troche to głupio i śmiesznie wygląda, że pociąg przebił sie przez sciane i jest praktycznie niezarysowany. Teksturki i oświetlenie do wymiany. Model nawet fajny.

Napisano
  • Autor

dzieki za komentarze i cenne uwagi. hehe to samo mi powiedzial wykladowca, o tym braku uszkodzen :) pozdro

Napisano

przebiła sie przez ściane centralnie dynią nie rysując nawet lakieru i jest smutna - to mnie właśnie zdziwiło ;)

Napisano

Eee no przec drzwi odpadly, czego sie czepiacie? ;)

ps. wzorowales sie na 060da?

Napisano

Wszystko juz zostalo powiedziane.

Mnie glownie podoba sie ze to scan. A w scanie trzeba sie troche napracowc zeby fajne swiatlo zrobic.

Co do szkoly to chcialem tam isc, ale 500zl miesiecznie mnie powstrzymalo.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności