Napisano 29 Czerwiec 200619 l Witam. Niestety moje wszystkie modele posz艂y w .... co艣 mi sie z dyskiem sta艂o i musia艂em formatwa膰 wi臋c zaczynam od pocz膮tku, wybra艂em nowy model Audi TT, poniewa偶 widzia艂em go niedawno na forum. Prosz臋 o komentarze i uwagi.
Napisano 29 Czerwiec 200619 l Malina... :) Wkoncu Audi wyskrobalo nowe TT bo to pierwsze juz mi bokiem wyszlo...
Napisano 29 Czerwiec 200619 l troche niespojne printy, co? :) Musze cos zrobic i swoj watek odkopac bo cos spadl...
Napisano 30 Czerwiec 200619 l Autor Printy du偶ej rozdzielczo艣ci ale fakt nie zawsze si臋 wszystko zgadza, ale jako艣 to idzie.
Napisano 30 Czerwiec 200619 l To nowe TT ma chyba troche ostrzejsze te kraw臋dzie na bokach i na t艂oczeniu na masce. A tak to spoko ;) 聽 Pozdro
Napisano 5 Lipiec 200619 l Autor Kolejny update, dosz艂o pare szczeg贸艂贸w i troche wyostrzy艂em te kraw臋dzie
Napisano 6 Lipiec 200619 l Autor heeh moje siatki nie nale偶膮 do najpi臋kniejszych ale poka偶e na dodatek co艣 mi sie egde tex pory艂o
Napisano 6 Lipiec 200619 l Nie jest tragicznie ale miejscami troszke krzywo. Moim zdaniem ten model jest duzo lepszy od Audi A6, kt贸re robi艂e艣 jaki艣 czas temu. Tutaj bardziej sie starasz i dbasz o szczeg贸艂y. A jak tam z ty艂u? Bo narazie to tylko prz贸d pokazujesz.
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l Autor po d艂ugiej przerwie zacz膮艂臋m robi膰 co艣 z tym (kolejnym) audi, lakier chyba jeszcze zmienie i ten materia艂 znaczka audi, m贸wcie co i jak zmienia膰
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l No zdecydowanie z V-Raya mozna wykrecic duuuzo wiecej... ;P A tak ogolnie znowu TT... Na szczescie nowe hehehe ;) pecet tez ma racje... Lakier nie przekonuje... :/ Ale model miodzio :) Znaczek z pewnoscia (material) do wymiany!!
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l chyba tez kompresja jpg duzo tu zlego tu zrobila... mi sie audice podobaja jak sa srebrne czarne albo kanarkowe;) ewentualnie czerwone s4 i a2...
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l Autor dobra daje ty艂 zmieni艂em na czarny, ale i tak do kitu, szczerze m贸wi膮c niewiem co zrobi膰 z tym lakiem pr贸bowa艂em ju偶 chyba z 20 hdri, ale nic, mo偶e co艣 w lakierze zmieni膰, podpowiedzcie co艣, Wiktor ma fajne rendery to mo偶e co艣 podpowie hehe, a i jeszcze co艣 mi w lusterkach ne tak odbija, ale wiem co wi臋c poprawie. Dzi臋ki za komentarze
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l No ten czarny lakier troszke lepszy. Gdzie艣 na jakiej艣 ruskiej stronce znalaz艂em jak zrobi膰 fajny srebrny metalik moze ci sie przyda
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l w lusterku Ci si臋 tak odbija bo jest krzywo po prostu, pewnie siatka jest taka jak w cylindzrze tzn. jeden vertex w 艣rodku, reszta na obrze偶ach i powierzchcnia lustrzana nie jest od艂膮czona lub jest wyexcudowana od艂膮cz, powierzchcnie lustrzan膮 偶eby by艂a ona zwyk艂ym plane'em i mo偶e jeszcze, zr贸b "make plenar" 偶eby by艂o r贸wniutko 聽 ochydne masz to hdri w tym czarnym lakierze :/ i chyba nie da艂e艣 fallofa, czym renderujesz? btw. bardzo fajne felgi:) 聽 edit: tak w og贸le po co hdri? nie lepiej zrobi膰 "studio" (sphere obci臋te do po艂owy i ms) i tylko bawi膰 si臋 o艣wietleniem i kolorem studia?
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l Autor w lusterku jest dok艂adnie tak jak napisa艂e艣 ju偶 to zrobi艂em, renderuje v rayem hdri z przyzwyczajenia chyba, mo偶e spr贸buje sie pobawi膰 studiem
Napisano 28 Sierpie艅 200618 l Autor hehe nie, ale niebieski sie mi nie podoba艂(nie tylko mi) wi臋c da艂em czarny
Napisano 29 Sierpie艅 200618 l Autor Jednak zostaje przy hdri, nie b臋de robi艂 studia bo nie wychodzi mi, zmieni艂e ca艂kowicie lakier i hdri
Napisano 29 Sierpie艅 200618 l material znaczka... tam jest taka podkladka ;P pod znaczek z materialu jak caly grill i znaczek wlasciwy ;P, z chromu/srebra/metalu/czy co to tam. Pamietam, jak robilem swoja Audice, lojoj, to przed wojna jeszcze bylo...
Napisano 29 Sierpie艅 200618 l lakier 艂adniejszy, ale jeszcze wymaga dopracowania, ja bym poszed艂 bardziej w strone szary/srebrny metalic, te przepalenia imho nie potrzebne, render przodu 艂adniej si臋 prezentuje, materia艂 艣wiate艂 no trzeba zmieni膰 bo naraznie to czarny plastik, na prz贸d proponuje lustro z jakim艣 jasnym hdri, a z ty艂u lustro ale koloru czerwonego (diffuse i reflection)
Napisano 29 Sierpie艅 200618 l Autor dzi臋ki za cenne rady, ale mam pytanie jak da膰 hdri tylko do przednich 艣wiate艂 trzeba je wpakowa膰 do slotu reflection?
Napisano 29 Sierpie艅 200618 l nie nie, hdri do environment, w reflection niech b臋dzie bia艂y albo jaki艣 jasny szary, ale ja tak robie w materiale "Raytrace" nie wiem jakiego ty u偶ywasz
Napisano 29 Sierpie艅 200618 l Autor ale jakbym da艂 do enviroment to by mi na ca艂y samoch贸d inne hdri posz艂o ja uzywam zwyk艂y vraymtl zrobi艂em jeszcze jeden renderek teraz chyba bede dalej modelowa艂 bo lepszego efektu chyba nie uda mi si臋 osi膮gn膮膰
Napisano 30 Sierpie艅 200618 l Autor ale na ps sie za bardzo nieznam pecet a ile ty tak w maxie siedzia艂e艣 偶e uzyskujesz takie fajne efekty? I jeszcz jedno kiedy艣 by艂 taki temat t艂umaczenie helpa do v raya niewiecie czy jest ju偶 przet艂umaczony? bo podszkoli艂bym sie troch臋
Napisano 1 Wrzesie艅 200618 l fajne efekty? a kt贸re chodzi? :) ja w maxie siedze od dwuch lat je艣li o to chodzi. A podmieni膰 lampy w ps jest bardzo 艂atwo, jeden render w艂a艣ciwy (z brzydkimi lampami ;) a drugi robisz tak 偶e dajesz jednolity kolor na karoserie najlepiej jaki艣 bardzop jasny albo bardzo ciemny (偶eby by艂 jednolity z t艂em), lampy robisz jak chcesz nie zale偶nie od ca艂ego modelu, potem ten drugi render dajesz na wy偶sz膮 warstw臋, magic wandem zaznaczasz to co Ci nie potrzebne (czyli wszystko opr贸cz lamp) potem delete i po krzyku :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto