Dawcio_m Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Witam. Niestety moje wszystkie modele poszły w .... coś mi sie z dyskiem stało i musiałem formatwać więc zaczynam od początku, wybrałem nowy model Audi TT, ponieważ widziałem go niedawno na forum. Proszę o komentarze i uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STAVREV Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Looks like a great start... Keep up :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Malina... :) Wkoncu Audi wyskrobalo nowe TT bo to pierwsze juz mi bokiem wyszlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 troche niespojne printy, co? :) Musze cos zrobic i swoj watek odkopac bo cos spadl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Printy dużej rozdzielczości ale fakt nie zawsze się wszystko zgadza, ale jakoś to idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 30 Czerwiec 2006 Share Napisano 30 Czerwiec 2006 To nowe TT ma chyba troche ostrzejsze te krawędzie na bokach i na tłoczeniu na masce. A tak to spoko ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 Kolejny update, doszło pare szczegółów i troche wyostrzyłem te krawędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Wygląda ok pokaz siatke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 heeh moje siatki nie należą do najpiękniejszych ale pokaże na dodatek coś mi sie egde tex poryło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Nie jest tragicznie ale miejscami troszke krzywo. Moim zdaniem ten model jest duzo lepszy od Audi A6, które robiłeś jakiś czas temu. Tutaj bardziej sie starasz i dbasz o szczegóły. A jak tam z tyłu? Bo narazie to tylko przód pokazujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 z tyłu nic sie nie zmieniło, jak coś zrobie to pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 po długiej przerwie zacząłęm robić coś z tym (kolejnym) audi, lakier chyba jeszcze zmienie i ten materiał znaczka audi, mówcie co i jak zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 model ładny ale lakier a właściwie kolor za bardzo wali po oczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 no dawcio... vraya stać na znacznie więcej;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 No zdecydowanie z V-Raya mozna wykrecic duuuzo wiecej... ;P A tak ogolnie znowu TT... Na szczescie nowe hehehe ;) pecet tez ma racje... Lakier nie przekonuje... :/ Ale model miodzio :) Znaczek z pewnoscia (material) do wymiany!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 chyba tez kompresja jpg duzo tu zlego tu zrobila... mi sie audice podobaja jak sa srebrne czarne albo kanarkowe;) ewentualnie czerwone s4 i a2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Model jest ok..... ale materiały koniecznie wymień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 A wlasnie... a gdzie tyl...??!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 dobra daje tył zmieniłem na czarny, ale i tak do kitu, szczerze mówiąc niewiem co zrobić z tym lakiem próbowałem już chyba z 20 hdri, ale nic, może coś w lakierze zmienić, podpowiedzcie coś, Wiktor ma fajne rendery to może coś podpowie hehe, a i jeszcze coś mi w lusterkach ne tak odbija, ale wiem co więc poprawie. Dzięki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 No ten czarny lakier troszke lepszy. Gdzieś na jakiejś ruskiej stronce znalazłem jak zrobić fajny srebrny metalik moze ci sie przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 dzięki zaraz próbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 w lusterku Ci się tak odbija bo jest krzywo po prostu, pewnie siatka jest taka jak w cylindzrze tzn. jeden vertex w środku, reszta na obrzeżach i powierzchcnia lustrzana nie jest odłączona lub jest wyexcudowana odłącz, powierzchcnie lustrzaną żeby była ona zwykłym plane'em i może jeszcze, zrób "make plenar" żeby było równiutko ochydne masz to hdri w tym czarnym lakierze :/ i chyba nie dałeś fallofa, czym renderujesz? btw. bardzo fajne felgi:) edit: tak w ogóle po co hdri? nie lepiej zrobić "studio" (sphere obcięte do połowy i ms) i tylko bawić się oświetleniem i kolorem studia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 w lusterku jest dokładnie tak jak napisałeś już to zrobiłem, renderuje v rayem hdri z przyzwyczajenia chyba, może spróbuje sie pobawić studiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 czarny lakier... ukrywasz bledy...?? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2006 hehe nie, ale niebieski sie mi nie podobał(nie tylko mi) więc dałem czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 Jednak zostaje przy hdri, nie będe robił studia bo nie wychodzi mi, zmieniłe całkowicie lakier i hdri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 no teraz fajnie wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 No mi tez sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 jeszcze cos materiał znaczka leży i światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 material znaczka... tam jest taka podkladka ;P pod znaczek z materialu jak caly grill i znaczek wlasciwy ;P, z chromu/srebra/metalu/czy co to tam. Pamietam, jak robilem swoja Audice, lojoj, to przed wojna jeszcze bylo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 No ladna pupcia tego Audi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 lakier ładniejszy, ale jeszcze wymaga dopracowania, ja bym poszedł bardziej w strone szary/srebrny metalic, te przepalenia imho nie potrzebne, render przodu ładniej się prezentuje, materiał świateł no trzeba zmienić bo naraznie to czarny plastik, na przód proponuje lustro z jakimś jasnym hdri, a z tyłu lustro ale koloru czerwonego (diffuse i reflection) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 dzięki za cenne rady, ale mam pytanie jak dać hdri tylko do przednich świateł trzeba je wpakować do slotu reflection? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 nie nie, hdri do environment, w reflection niech będzie biały albo jakiś jasny szary, ale ja tak robie w materiale "Raytrace" nie wiem jakiego ty używasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 ale jakbym dał do enviroment to by mi na cały samochód inne hdri poszło ja uzywam zwykły vraymtl zrobiłem jeszcze jeden renderek teraz chyba bede dalej modelował bo lepszego efektu chyba nie uda mi się osiągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 można jeszcze osobno wyrenderować lampy i podmienić w ps :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2006 ale na ps sie za bardzo nieznam pecet a ile ty tak w maxie siedziałeś że uzyskujesz takie fajne efekty? I jeszcz jedno kiedyś był taki temat tłumaczenie helpa do v raya niewiecie czy jest już przetłumaczony? bo podszkoliłbym sie trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 fajne efekty? a które chodzi? :) ja w maxie siedze od dwuch lat jeśli o to chodzi. A podmienić lampy w ps jest bardzo łatwo, jeden render właściwy (z brzydkimi lampami ;) a drugi robisz tak że dajesz jednolity kolor na karoserie najlepiej jakiś bardzop jasny albo bardzo ciemny (żeby był jednolity z tłem), lampy robisz jak chcesz nie zależnie od całego modelu, potem ten drugi render dajesz na wyższą warstwę, magic wandem zaznaczasz to co Ci nie potrzebne (czyli wszystko oprócz lamp) potem delete i po krzyku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi