Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pracuję właśnie nad taką vizką hali produkcyjnej. Będę w tym miejscu zamieszczał co jakiś czas postępy. Przyda się zawsze jakiś konstruktywny komentarz :)

pozdrawiam

h1.jpg

:)

h2.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nieźle, ale co to jest?

masz jakieś zdjęcia porównawcze maszyn?

Pozdrawiam

Napisano

Oj lubię takie pracki:) Chętnie bym tam wpadł i trochę pobrudził tę halę:)

Napisano

pierwszy render naprawde super, przez chwile myslalem ze to zdjecie, ale radzilbym troche podniszczyc modele;) pozdr

Napisano
  • Autor

dzienks za koments

Otóż z tym podbrudzeniem to jest trochę problem hehe bo Viz jest dla firmy z branży lotniczej i wierzcie mi - hmm tam jest czysto :)) te maszyny które widać na powyższych renderkach to są elektrodrążarki - maszyny które obrabiają stal łukiem elektrycznym - czytaj prądem na różnych nośnikach. Nie ma co tu się wdawać w szczegóły bo temat był by zbyt obszerny:) Powiem tylko że programuję takie maszyny w tejże właśnie firmie :) Zadaniem Vizki jest przedstawienie różnych koncepcji ustawienia maszyn dla uzyskania jak najlepszej ergonomi (że tak to nazwę)pracy. Moim zadaniem jest przedstawienie całej hali dlatego w chwili obecnej jestem na etapie modeliowania innych rodzjów maszyn co mam nadzieję wam też niebawem pokazać.

pozdro ziomy

Napisano

niezle, ale ten kabel na suwnicy to ci nie wyszedł :]

javor: włącz monitor ;]

Napisano

eee a ja niewidze obrazków :(

+

o juz widać :)

no kabel kiepski - na górze powinien miec małe/ostre łuki a na dole duże

Napisano

mniam mniam, to co lubię - bardzo mi sie podoba, nie brudź maszyn, wszystkim się wydaje że jak przemysł to musi być brudno, olej kapie z maszyn itd.