Napisano 3 Lipiec 200618 l Tak więc postanowiłem sobie skrobnąć siakiś taki budziczek... MAX 8 + V-Ray + 15 Minut "Modelowania" i 20minut borykania się z enviroment... KOMENTUJCIE I siateczka (zapewne hkorpinski sie upomni)
Napisano 3 Lipiec 200618 l Wrzuć HDRI, a te plane'y wyrzuć:P Materiał mi się podoba - widać, że malowany metal:)
Napisano 3 Lipiec 200618 l Autor wiem ale niemam porządnej mapy hdri... zrobilem teksturke ... tarczy :D jak kto chce to brac (kiepska i nie ma sie co podnicac)
Napisano 3 Lipiec 200618 l Autor hehe zaraz to to bedzie jeden z najkrutszych wipów na tym forum :) bo chyba go zaraz skoncze jako model... o kurde... cylinder mi wyszedl z budzika :) zaraz trza naprawic ok jednak zmiana planu.. nie będzie malowany metal... ani czarny... bedzie taki szarawy :) bo tak mi sie podoba :)
Napisano 5 Lipiec 200618 l fajne, ale zrób brushed material, podejrzewam że taki by tutaj najlepiej wypadl.
Napisano 5 Lipiec 200618 l fajnie to wyglada, szkoda tylko ze reszty zegara nie zrobiles, ale licze ze jeszczze ją zobaczymy;PP zapewne hkorpinski sie upomni hihi... teraz juz nie;) pozdr
Napisano 5 Lipiec 200618 l Autor ja wzoruje sie na tym... i taki chce zrobic tylko ze jasny... ale mam problem z hdri.. .bo zadnej ladnej mapki nie mam... musze jedna moja stara odkopac :) no i prosze ja was... daje update... jeszcze sporo do zrobienia ale zarys juz jest :)
Napisano 5 Lipiec 200618 l "jeszcze sporo do zrobienia ale zarys juz jest :)" ps. co to za kamera??? pozdr
Napisano 5 Lipiec 200618 l Autor ok wylaczylem to... a dla tych co nie wiedza: W ustawieniach swiatla omni idziecie na zakładke Advanced Effects i tam odznaczacie [v] Specular ps. co to za kamera??? targeted camera... a co? a takie ujecie mi sie "przypadkiem" zrobilo
Napisano 5 Lipiec 200618 l hm w 1 poście b ładny render wyszedł to dlaczego się go nie trzymasz tylko kombinujesz z hdri?? aha, modeł ładny
Napisano 5 Lipiec 200618 l w oryginale masz jeszzce sekundnik ktorego u ciebie zabraklo... :P ahdri mozna podrac z http://www.aversis.be/extra_hdri/00.htm